שאלה על נקודות

Yuvalkosh

New member
שאלה על נקודות

האם יכול להיות שנהג שקיבל מספר נקודות בעקבות עבירות שונות, יכול להוריד חלקן או את כולן על ידי השתתפות בקורס לנהיגה מונעת? או השתלמות הנהיגה המהווה חובה לכל מי שנוהג 3 שנים (אם אני לא טועה)?

isra533

New member
למה לדאוג

אותו נהג שקיבל נקודות בעקבות עבירות שונות רצוי שיחפש הדרכה איך לא לעבור עוד עבירות כדי לא לסכן את עצמו ואת הסובבים אותו כך שהנקודות שאסף עד היום יהיו רק מזכרת לדברים שלא היו בסדר מצידו עד היום.

Yuvalkosh

New member
מסכים איתך במאה אחוז

אבל בכל זאת, מעניין אותי לדעת אם זה נכון או לא, כי זה לא נשמע לי הגיוני כל כך.

isra533

New member
בכל זאת

אם כל כך חשוב לך תעבור לפורום של מתנדבי המשטרה שבודאי תהיה להם תשובה עבורך. מתוך סקרנות, מה כלכך חשוב לדעת את התשובה בענין הנקודות.

Sea Urchin

New member
עד כמה שזכור לי אם צברת 4 נקודות

קורס נהיגה מונעת מבטל אותן. אחרי שנתיים בכל מקרה הנקודות נמחקות. ובנוגע לקורס שאחרי 3 שנות ותק על הכביש: זה לא קורס נהיגה מונעת, אלא נהיגה נכונה.

wil

New member
אתה לא מעודכן.

אין יותר מחיקת נקודות מיידית אחרי קורס. כדי שנקודות (12 עד 20) יימחקו, צריכים לעשות קורס וגם להמתין שנתיים בלי להגיע לצבירה של 22. (עד 10 נק' צריך רק להמתין שנתיים ללא קורס) ב-22 נקודות הצבירה מתארכת לארבע שנים, ואתה כבר בדרך הנכונה לפרס הגדול. ב-24 נקודות יש קורס מתקדם. ב-36 נקודות הגעת לפרס הגדול - שלילה ל-3 חודשים+מבחן תיאוריה. 36 נוספות ואתה מקבל שלילה עוד יותר ארוכה (9 חודשים) ועוד בונוסים. בעיקרון המספרים גבוהים כי חלה אינפלציה בנקודות, כלומר מספר הנקודות לחלק גדול מהעבירות עלה משמעותית, אבל גם את הסנקציות מקבלים במספר יותר גבוה. קורס הריענון (3 שנים) אכן אינו קורס נקודות, אבל מי שחייב בקורס נקודות לא צריך לעשות את הריענון. (הריענון קצר יותר ובלי מבחן)

למעלה