שאלה על נקיון

lizzika

New member
שאלה על נקיון

היי, אולי תוכלו לעזור לי, אני קצת חלשה בענייני נקיון ובקיצור תהיתי אם חוץ משטיפה רגילה של החדר בדירה חדשה יש איזו שטיפה או חומרי ניקוי שרצוי לעבוד איתם לפני הכנסת ציוד וריהוט ואם יש אמצעים מיוחדים או עצות בנוגע לצביעה של החדר, תודה לכולם.

ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

זו דירה ראשונה שלך? את מוזמנת להכנס לסלון ולספר עוד על עצמך (רק אם את רוצה
). לשטיפה ממש יסודית הייתי ממליצה לשטוף גם עם אקונומיקה, ולא רק עם חומר לרצפות. זה מחטא ומשאיר את המקום מאוד נקי. אין לי עוד עצות לגבי השטיפה או הסידור, אבל אם את מכניסה את עצמך לעניין של צביעת החדר זה כבר סיפור אחר לגמרי.
בכל מקרה כשצובעים את החדר, מומלץ לשטוח על הרצפה מין פלסטיק כזה (מגיע בגלילים), או סתם סדינים ישנים שלא משנה אם יתלכלכו. הסיבה היא שצבע נוזל, וגם כלי הצביעה מסתובבים ממקום למקום - וזה מלכלך כל מה שנמצא באיזור: בגדים, ריהוט, הכל.
אם מדובר בצביעה של חדר בצבע שאיננו לבן (כלומר - לא בצבע התקרה), צריך גם לבצע הכנה של הקיר: באמצעות נייר דבק לא מאוד דביק, לתחום את השוליים של הקיר שהולכים לצבוע עם כל קיר אחר. זה ייתן שוליים נקיים.
עדיף להשתמש בצבעים על בסיס מים ולא על בסיס שמן, כי קל יותר לצבוע עליהם.
בנוסף, אם מתכוונים לצבוע באיזשהו צבע, לקחת בחשבון שאת הצבע המיועד כדאי לדלל עם לבן: אם אתם רוצים קיר בגוון מסויים של אדום, והגוון הזה נתון לכם בפח הצבע, הקיר יצא בסוף כהה בהרבה בגלל השטח הגדול. לכן יש להבהיר את הצבע - וההבהרה הזו תפוצה ע"י גודל הקיר.
אני לא יודעת לגבי סיוד, אולי שכבה אחת מספיקה במקרה כזה, אבל עם כל צבע אחר, גם אם זה אוף-אוף-ווייט - לפחות שתי שכבות.
אני הייתי ממליצה לצבוע עם רולר, ורק את הקצוות עם מברשת, כי זה לוקח הרבה פחות זמן כך. בכל מקרה, כאשר צובעים, לצבוע בכיוונים שונים. כלומר, לא כל הזמן מלמעלה למטה או מצד אחד למישנהו. צביעה בכיוונים משתנים נותנת משטח אחיד של צבע, בניגוד למן פסים דקיקים שיצביעו על כיווניות הצביעה. זה בערך מה שנראה לי חשוב. אולי אנשים אחרים כאן יוסיפו מידע נוסף. בהצלחה! וחזרי לשתף בחוויות!

lizzika

New member
היי תודה, כמה הבהרות...

הפורום ממש עוזר, תודה לכולם. שו דירה ראשונה שלי, בת"א. אני ממש חלשה בנקיונות וכאלה דברים, אז סילחו לי על השטויות, תודה, אז ככה, בשביל שלא אעשה שטויות - חוץ מחומר לשטיפת רצפות כדאי לקנות אקונומיקה לריצפה עבור שטיפה ראשונה ולשטוף איתה פעם אחת ת'רצפה בהתחלה ? בקשר לצביעה, אני מתגוונת לצבוע הכל בלבן ואולי קיר אחד בגוון ירוק, ממה שהבנתי זה קצת מורכב, אז בקיצור - לקנות צבעים ומדלל ורולר. בקשר לנייר דבק לא בדיוק הבנתי. תודה על כל העצות, תודה לעוזרים. ביי !

לא נשמע מאוד מורכב

בקשר לאקונומיקה - פשוט תקני אקונומיקה רגילה (רק בריח לימון או משהו, שלא יריח זוועה), ותערבבי קצת (ממש לא צריך הרבה) בדלי מים. אקונומיקה זה דבר נורא שימושי: זה טוב לאסלות, לשיש, להרבה דברים. לגבי הצביעה, אז זה נשמע עניין די פשוט. הקטע עם נייר הדבק הוא כזה: נניח יש לך קיר בלבן ולידו קיר בירוק. אם תנסי לצבוע את הקיר הירוק, יגיע השלב בו תגיעי למקום שהוא נפגש עם הקיר הלבן, ואת לא רוצה שעל הקיר הלבן יהיה מרוח לך ירוק. אז מה שאת עושה לאורך כל הקו בו שני הקירות נפגשים, זה מדביקה נייר דבק ברוחב של כמה סנטימטרים. ככה, כשתצבעי, הצבע ימרח על הנייר דבק, וכשהכל יתייבש תוכלי להסיר את נייר הדבק ולקבל קו נקי: הקיר הלבן לבן, והקיר הירוק ירוק. זה נכון גם למפגש של הקירות עם התקרה: אם לא עושים את זה מקבלים מריחות של צבע גם על התקרה. לגבי מדלל, אני לא יודעת מה זה בדיוק. מה שאני עשיתי היה אחרי שבחרתי את הצבע (גם היה ירוק), בחנות - המוכר הזהיר אותי שזה יצא נורא כהה, והוא עירבב את הצבע עם לבן. היום זה הכל מכונה עושה, אומרים לה כמה מנות כל צבע לשים וזה יוצא בסוף בדלי. הייתי ממליצה לך גם לקנות מברשת לא גדולה לצביעה, בשביל הקטע של השוליים של הקיר. לצבוע אמצע קיר זו לא בעיה, זה תמיד המפגש שלו עם קירות אחרים שעושה צרות. בהצלחה!

mipo

New member
כשאת משתמשת באקונומיקה

ולא משנה לאיזו מטרה, תמיד תשימי כפפות גומי. האקונומיקה מזיקה לעור.

למעלה