ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif
זו דירה ראשונה שלך? את מוזמנת להכנס לסלון ולספר עוד על עצמך (רק אם את רוצה
). לשטיפה ממש יסודית הייתי ממליצה לשטוף גם עם אקונומיקה, ולא רק עם חומר לרצפות. זה מחטא ומשאיר את המקום מאוד נקי. אין לי עוד עצות לגבי השטיפה או הסידור, אבל אם את מכניסה את עצמך לעניין של צביעת החדר זה כבר סיפור אחר לגמרי.
בכל מקרה כשצובעים את החדר, מומלץ לשטוח על הרצפה מין פלסטיק כזה (מגיע בגלילים), או סתם סדינים ישנים שלא משנה אם יתלכלכו. הסיבה היא שצבע נוזל, וגם כלי הצביעה מסתובבים ממקום למקום - וזה מלכלך כל מה שנמצא באיזור: בגדים, ריהוט, הכל.
אם מדובר בצביעה של חדר בצבע שאיננו לבן (כלומר - לא בצבע התקרה), צריך גם לבצע הכנה של הקיר: באמצעות נייר דבק לא מאוד דביק, לתחום את השוליים של הקיר שהולכים לצבוע עם כל קיר אחר. זה ייתן שוליים נקיים.
עדיף להשתמש בצבעים על בסיס מים ולא על בסיס שמן, כי קל יותר לצבוע עליהם.
בנוסף, אם מתכוונים לצבוע באיזשהו צבע, לקחת בחשבון שאת הצבע המיועד כדאי לדלל עם לבן: אם אתם רוצים קיר בגוון מסויים של אדום, והגוון הזה נתון לכם בפח הצבע, הקיר יצא בסוף
כהה בהרבה בגלל השטח הגדול. לכן יש להבהיר את הצבע - וההבהרה הזו תפוצה ע"י גודל הקיר.
אני לא יודעת לגבי סיוד, אולי שכבה אחת מספיקה במקרה כזה, אבל עם כל צבע אחר, גם אם זה אוף-אוף-ווייט - לפחות שתי שכבות.
אני הייתי ממליצה לצבוע עם רולר, ורק את הקצוות עם מברשת, כי זה לוקח הרבה פחות זמן כך. בכל מקרה, כאשר צובעים, לצבוע בכיוונים שונים. כלומר, לא כל הזמן מלמעלה למטה או מצד אחד למישנהו. צביעה בכיוונים משתנים נותנת משטח אחיד של צבע, בניגוד למן פסים דקיקים שיצביעו על כיווניות הצביעה. זה בערך מה שנראה לי חשוב. אולי אנשים אחרים כאן יוסיפו מידע נוסף. בהצלחה! וחזרי לשתף בחוויות!