שאלה על נתח בשר

nunely

New member
שאלה על נתח בשר

קניתי נתח שנקרא: whole eye round המשקל שלו שני ק"ג וארבע מאות גרם. מה מומלץ לעשות איתו? תודה.

אליה ל

New member
היי, החיתוך האמריקאי שונה מחיתוך הבשר בארץ

בארץ החלק האחורי של הפרה נחתך לאורך ואילו אצל האמריקאים חותכים לרוחב. למעשה הנתח שאת מדברת עליו נראה לי שהוא מורכב בארץ ממה שאנחנו קוראים וויסבראטן וצ'אק - בקיצור מדובר על חלק מהבשר שמאוד טוב כצלי ברוטב, תבשילי קדרה וכו' - ניתן גם לפרוס אותו דק לסטייקים / שניצלים. אני למשל מאוד אוהבת להכין צלי בקר ביין אדום ולהוסיף פירות יבשים. יוצרים בבשר מספר חורים שבהם אפשר להחדיר שיני שום. מטגנים את הבשר במעט שמן בכדי ליצור מה שנקרא סגירה ואיטום. מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים בצל לבן או סגול, פרוס לטבעות ומזהיבים. מוסיפים יין אדום (אני אוהבת להשתמש ביין מתוק) כשמוסיפים את היין עוברים עם כף עץ על הקרקעית של הסיר ועוזרים לכל מה שנדבק להשתחרר ולהכנס לרוטב. מכניסים את הבשר. היין או הנוזלים צריכים להיות לא יותר מאשר חצי גובה מהבשר. בשלב הזה אני מוסיפה פירות יבשים שאני אוהבת כמו 6 שזיפים, מישמשים,(בערך חופן) אננס, טבעת או שניים - מביאה לרתיחה ומבשלת על אש קטנה לאחר מכן יש להפוך את הנתח לצידו השני. אפשר כמובן גם להוסיף פטריות שונות לתבשיל (יאמי) מצרפת קישור של החיתוך האמריקאי כאן ובנוסףמצרפת בעבורך אתר אמריקאי גם כן עם מתכונים שמיועדים לחלק הזה

nunely

New member
תודה רבה

כמו שחשבתי, הנתח נראה לי לא מתאים לצלייה בגריל. לא נראה לי גם שאשתמש בו לסטייק-אין בו שומן. לסטייק אני מעדיפה ריב-עיי חבל שלא חתכתי אותו לשניים לפני שהקפאיתי.... תודה רבה על המתכון, הוא נקרא מצויין! אני אנסה אותו. יין אדום מתוק? למה הכוונה? כמו יין אדום עתיק לקידוש? כמה יין לשים על הכמות הזאת? ליטר? המון תודה.

אליה ל

New member
היי שוב פעם, אני משתמשת ביין

אדום מתוק - ישן נושן או כל יין אחר של קידוש. אני פשוט אוהבת את היינות האלו - כמובן שאפשר להשתמש גם בפורט וכו'. לגבי כמויות יש לי בעייה מכיוון שאני אף פעם לא מודדת אלא פשוט יוצקת לסיר ורואה אם זה מספיק. דרך אגב, אם יש לך סיר גדול מברזל יצוק אז ברור שהעדיפות היא להשתמש בו. לגבי היין, נראה לי שתוכלי לקבל עודף מבקבוק יין רגיל זאת בהתחשב בעובדה שאת לא מכסה את כל הנתח אלא רק עד מחציתו וחוץ מזה תמיד אפשר להוסיף גם קצת מים (אף אחד לא ידע). אחרי הבישול, תצנני את הנתח ואז תפרסי אותו לפרוסות. קל לפרוס את הבשר כשהוא קר ואז גם תוכלי להקפיא חלק מהפרוסות עם הרוטב. חוץ מזה שאל תשכחי שהנתח יצטמצם לך תוך כדי הבישול.

nunely

New member
יש לי סיר ברזל יצוק

תודה רבה! אני אנסה עם היין המתוק...אני אדווח כשאכין.

../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif גם אני פורסת בשר כשהוא קר

יכולה לפרוס לפרוסות דקות כמעט כמו פסטרמה. מתה על צלי קר :)

whole eye round נכון זה וויסברטן

אליה לא הבנתי איך החיתוך האמרקני שונה..לא מזמן חזרתי מיוסטון טכסס. ושם החיתוך לא ממש שונה .מאשר באירופה ובארץ הביתור שונה ברוב חלקי העולם מבתרים את הבהמות בצורה שנקראת פיסטולת (אקדח) את האנטריקות שבע צלעות משאירים עם החלק האחורי... ואז החלק האחורי נראה כמו אקדח...האנטריקות חתוך צר נראה כמו הקנה של האקדח. צ'י

nunely

New member
הנה תמונה של הנתח שקניתי וכל תוכל להשוות לארץ

אצלי הושארה שכבת שומן דקיקה מלמעלה.

אליה ל

New member
יכול להיות שהבנתי לא מדוייק אבל זה מה שהסבירו

לי פעם. חוץ מזה, אם תראה אז צרפתי להודעה שלי אליה, קישור לאתר שיש בו את חלקי הבקר בהתאם לחלוקה בארה"ב ולפי החיתוך שלהם הרי שהם מחלקים את השוק האחורית לרוחב ואילו אנחנו מחלקים לאורך. יכול להיות שזה בגלל שאצלנו בחלק האחורי של הפרה עושים ניקור ואילו בחו"ל לא עושים.

צלשף

New member
אתה צודק בארה"ב חותכים את

הבשר לרוחב ואז מתקבל נתח של וויסבראטן וצ"ך בחלק הקדמי החיתוך בארה"ב דומה לשלנו ובצרפת שונה

למעלה