היי, החיתוך האמריקאי שונה מחיתוך הבשר בארץ
בארץ החלק האחורי של הפרה נחתך לאורך ואילו אצל האמריקאים חותכים לרוחב. למעשה הנתח שאת מדברת עליו נראה לי שהוא מורכב בארץ ממה שאנחנו קוראים וויסבראטן וצ'אק - בקיצור מדובר על חלק מהבשר שמאוד טוב כצלי ברוטב, תבשילי קדרה וכו' - ניתן גם לפרוס אותו דק לסטייקים / שניצלים. אני למשל מאוד אוהבת להכין צלי בקר ביין אדום ולהוסיף פירות יבשים. יוצרים בבשר מספר חורים שבהם אפשר להחדיר שיני שום. מטגנים את הבשר במעט שמן בכדי ליצור מה שנקרא סגירה ואיטום. מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים בצל לבן או סגול, פרוס לטבעות ומזהיבים. מוסיפים יין אדום (אני אוהבת להשתמש ביין מתוק) כשמוסיפים את היין עוברים עם כף עץ על הקרקעית של הסיר ועוזרים לכל מה שנדבק להשתחרר ולהכנס לרוטב. מכניסים את הבשר. היין או הנוזלים צריכים להיות לא יותר מאשר חצי גובה מהבשר. בשלב
הזה אני מוסיפה פירות יבשים שאני אוהבת כמו 6 שזיפים, מישמשים,(בערך חופן) אננס, טבעת או שניים - מביאה לרתיחה ומבשלת על אש קטנה לאחר מכן יש להפוך את הנתח לצידו השני. אפשר כמובן גם להוסיף פטריות שונות לתבשיל (יאמי) מצרפת קישור של החיתוך האמריקאי
כאן ובנוסףמצרפת בעבורך אתר אמריקאי גם כן עם מתכונים שמיועדים לחלק
הזה