שאלה על נתינת הסברים לילדים קטנים

שאלה על נתינת הסברים לילדים קטנים

אני לומדת מתוכניות ערוץ 66 וגם מפורום זה עד כמה חשוב ההסבר לילדים - הסבר למה כדאי להם לפעול בצורה מסויימת - בכדי שהם ירוויחו ואני מניחה שככל שגיל הילדים עולה כך ניתן לסייע להם להגיע לגיע להסבר לבד, לתת להם את ההכוונה ואת הכלים שיביאו אותם למחשבה ולכיוון הנכון בפעולותיהם. מדובר בעבודה קשה, שקודם לכל מחנכת ומגדלת אותי כאמא. השאלה שלי היא לגבי המקרים בהם צריך שלא להסכים בשום אופן למעשה מסויים שעושה הילד ולהפסיק את המעשה שלו מיד, כגון: זריקת צעצועים מהחלון בבית, בריחה מהירה לכיוון הכביש, זריקת חפצים בבית וכמובן אלימות. כאשר מדובר בגיל 3 - עד כמה ההסבר חשוב? מועיל? יכול להיקלט אצל הילד? מהי הדרך הנכונה לפעול במקרים בהם צריך להגיב מיד ולהפסיק פעולה תוך אמירה ברורה שההתנהגות אסורה ויחד עם זאת לפעול לפי העקרון של חנוך לנער על פי דרכו ומתן הסברים כפי שאנו לומדים מעקרונות החינוך הקבלי? תודה !

gshadmon

New member
להפסיק את המעשה מיד ובזמן הנכון לתת הסברים

מסכים איתך שיש מקרים שצריך לדאוג להפסיק את המעשה מיד . צריך לקחת בחשבון שכדי שההסברים יהיו אפקטיבים עלינו כהורים להיות רגועים ושקולים ולמצוא את הילד ברגע של ביחד על מנת שגם הוא יהיה קשוב. ברגע המעשה הכעס שלנו והאגו של הילד לא יתנו להסבר לחלחל.

תלוי באיזה גיל

בני כמה הילדים? בכל מקרה כל דבר שמסוכן צריך לתפוס את היד ולהסביר בחומרה שזה מסוכן, מה שלא כל כך מסוכן אני בעד לתת ילדים להתנסות, שיקלטו גם מצבים שמסוכנים להם

limorsf

New member
אכן יש דברים שחייבים להפסיק מיד - אך ההסבר

כדרך חינוך הוא חשוב ביותר, לוקח הרבה יותר זמן אך חייב להיות מותאם לגיל הילד. ילד בגיל 3 צריך הסבר של - 4 משפטים ולא יותר. לדוגמא: אם תסכימו לוותר האחד לשני, תוכלו להרכיב ביחד שרשרת הרבה יותר ארוכה וצבעונית...או לאחר הפסקת מעשה חמור (כביש וכו') - להסביר כי: כאמא שלך אני חייבת לשמור עליך ומה שעשית חמור וחייב להיפסק! דרך נוספת להסביר כל מיני דברים היא בתוך סיפורים - כאשר הגיבור מתגבר על משהו...לשאול: מה דעתך? היית עושה כך גם? איך אחרת הוא יכול היה להצליח? איך אתה חושב שהוא מרגיש? יופי של הסברים אפשר להשחיל כאשר מדברים על משהו שלישי... לימור סופר-פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

למעלה