שאלה על סגירה ראשונה

אמחייה

New member
שאלה על סגירה ראשונה

היי

אני אמור לעבור סגירה ראשונה אצל אבינוח, הבנתי שהוא סוגר 5 בסגירה ראשונה, השאלה מה ההמלצה שלכם, כי יש לי כבר הגבלה משמעותית כעת בעיקר בשעות הבוקר, מאידך לא ירדתי במשקל כלום ביינתים. כנראה בגלל שיש שעות שהטבעת יחסית פתוחה ואני מצליח להעמיס.

תודה רבה
 

אופירA

New member
מנהל
אם יש הגבלה משמעותית בבוקר

צריך להבין למה בדיוק אין ירידה במשקל.
עבר כבר חודש מהניתוח?
שום ירידה לא היתה בחודש הזה?
מה היו הנתונים שלך לפני הניתוח (גובה, משקל, גיל).
במה מתבטאת ההגבלה ומה קורה עם כמויות האוכל בחודש האחרון.
איך מתבטא הרעב כאשר הטבעת פתוחה, ומה הרגלי האכילה שלך כרגע.
לגבי שתיה - כמה אתה שותה ביום, מה אתה שותה, ומה מצב השתיה בבוקר?

אם יותר קל לך להסביר את זה בטלפון (לי הרבה יותר קל לברר טלפונית מאשר בכתיבה) - אז תתקשר בקשר לכך.

השאלות שלי למה אין ירידה במשקל, נובעות מכך שאם יש הגבלה משמעותית צריכה להיות ירידה מסוימת במשקל. וצריך להבין את זה כדי לא להגיד לך אוטומטית "אם יש הגבלה אז אל תסגור 5". כי צריך לשם כך לחשוב גם על עודף המשקל שלך, הנתונים שלך. וגם להבין מה הבעיה ההתנהגותית כי אולי יש דברים שבכלל לא קשורים לטבעת אלא למודעות תזונה והרגלי תזונה שבהם הטבעת לא יכולה להועיל.
 

אמחייה

New member
היי אופירה

אשמח מאוד להתקשר, רק תגידי לאן.

אני בן 26 שוקל 145 גובה 180, לא ירדתי כלום, אבל מצד שני קשה לי להבאיס עצמי כך שאני כבר מרגיש יותר טוב במהלך היום.

הגבלה ישנה בעיקר בשעות הבוקר, נגיד אני לא יכול לאוכל רוגלע, או שני נקניק, זה יתקע לי. מאידך אני יכול לאכול גבינות דברים רכים.

אני כמעט לא שותה, אף פעם לא הייתי שתיין, אם כבר אני מעדיף שתייה קצת מתוקה, (מספיק לי ג'אמפ מהול 90 אחוז מים ) זה מפריע לירידה במשקל ?!

תודה
 

אופירA

New member
מנהל
טל' 03-5781855 להשאיר הודעה בתא הקולי

טוב, צריך לראות מה אתה אוכל, שבגללו לא ירדת. ומה היית רגיל לאכול לפני הניתוח.
כמעט לא שותה - זו הסיבה הכי טובה לאי ירידה במשקל. איך תרד במשקל בלי מים? איך אתה חושב שהגוף שורף שומן? רק עם מים. אין מים, אין שריפת שומן.

לגבי שתייה מתוקה - חשוב מאוד להמיר את השתייה המתוקה במתוק ללא סוכר, משום שהסוכר הוא אויבו של חילוף החומרים. וחילוף החומרים האיטי הוא אויבו של השמן וגם של הרזה שלא רוצה להשמין. יש משקאות דיאט גם של ג'אמפ וגם של ספרינג ותפוזינה ומיץ פז.
צריך להסתכל בתכולת הקלוריות שלהם ל-100 גר'. זה בערך 10-20 ולכן צריך למהול אותם במים פי 3.
אנו צריכים לשתות מכסימום 3-4 קלוריות ב-100 גר', משום שצריך לשתות הרבה שתייה, ואי אפשר שהיא תוסיף יותר מידי קלוריות של פחמימות ריקות לתזונה שלנו.

כמובן שכל אדם לגופו, ויש כאלו שלא יזיק להם מעט שתייה מתוקה אמיתית. אבל במקרה שלך נראה לי שצריך לעשות את השינוי הזה. וכנראה עוד כמה שינויים.
נבדוק הכל ונתאים למסוגלות שלך ולאורח החיים שלך.
 

אופירA

New member
מנהל
גם צריך לברר בדיוק מה אתה יכול לאכול בבוקר

וגם ללמד אותך כללי אכילה נכונים עם טבעת, ובכלל - איך לאכול נכון כדי לרזות.
והכל בהתאמה למסוגלות ולצורת החיים שלך. אבל אין קסמים. כדי לרזות צריך לוותר על מאכלים מסוימים שהיית רגיל לצרוך אותם בקביעות, ולאכול אותם רק לעיתים רחוקות בלבד, אם בכלל.
 

shir2810

New member
סגירה

שלום,
אני נותחתי ב 01/02/2013 ועד היום אני כבר סגורה 9CC ועדיין הכל עובר...
בעוד שבועיים אלך לסגור עוד שני CC
בדר"כ לפני 10CC לא מרגישים שינוי כל שהו בגוף... בשנה הראשונה

לגבי השנים הבאות, זה כבר משהו אחר. ( אני מנותחת טבעת פעם שנייה, וסה"כ 13 שנים עם הטבעת )

עצה שלי לסגור כל שבועיים את הטבעת ב 1CC עד שמרגישים שאפשר לאכול אבל בלי להקיא !!! מאד חשוב לא להקיא !
חשוב לאכול כמויות קטנות ולא להעמיס עד כדי הקאה. אני בשל הקאות מרובות סובלת היום מריפלוקס, צרבות ופעם בשנה עושה גסטרוסקופיה כדי לוודא שאין נזק בלתי הפיך בוושט.

מקווה שעזרתי
שירלי
 

אופירA

New member
מנהל
שיר, הניסיון שלך עם הטבעת שונה משל אחרים

את מסוג האנשים שלא מרגישים שום שינוי בגוף עד סגירה של 10CC בשנה הראשונה.
אבל רוב האנשים אינם כאלה.
ובוודאי שלא פותח השרשור, שכבר מרגיש הגבלה בטבעת לא סגורה בכלל.

רוב האנשים עומדים על האיזור של 6-8CC. יש מיעוט (לא קטן, אמנם) שצריכים סגירות גבוהות יותר, ויש מיעוט (גם הוא לא קטן) שלא יכולים לנשום בסגירה של 4.

אז אל תכעסי, אבל אני חולקת עלייך בנוגע לגישה שלך לסגור 2CC אחרי שסגרת 9CC. מהניסיון שלי, גם אם עדיין אינך מרגישה הגבלה, חשובה הדרגתיות מסודרת בסגירה, ואין לסגור 2CC בבת אחת בסגירה של 9CC, גם אצל אנשים שצריכים להגיע להגבלה של 12 ו-13.
עדיף כל 3 שבועות 1CC מאשר 2 בבת אחת.

כמו כן אני סבורה שלא נכון לסגור כל שבועיים. רק במקרים נדירים במיוחד (למשל אדם ששוקל 200 קילו, אדם שצריך סגירות הדרגתיות מאוד, 1/4 או 1/8CC כל פעם, ולא יכול לחכות כל כך הרבה זמן בגלל שנאלץ קודם לכן לפתוח את הטבעת הרבה מאוד). עדיף לחכות 4 שבועות בין סגירה לסגירה, כי מתפתחים שינויים רבים במהלך 4 השבועות האלו. וצריך ללמוד אותם.
הניסיון לימד שלאנשים קרה שהם סגרו כל שבועיים, וזה היה מהר מידי ופתאום הם ננעלו, ואז פתחו יותר מידי, וחוזר חלילה, והתוצאה היא שהטבעת שלהם לא מתנהגת ביציבות, אלא סובלת מהרבה "מצבי רוח", שכידוע, לא נוחים כלל למנותחי הטבעת.

אני מאמינה לך שיש לך הרבה ניסיון עם עצמך ואולי גם עם אחרים, כי 13 שנה זה לא הולך ברגל, ובוודאי שלא משתווה ל-5 השנים שלי. אבל עדיין הניסיון עם הרבה מנותחים לימד שמצבו של כל אחד שונה לחלוטין משל האחר, ושלא רוב המנותחים צריכים סגירה של 10CC ומעלה, אלא מיעוטם.
הבנתי גם שיתכן שבטבעת המשופרת, החדשה, זו של השלוש שנים האחרונות, יש גמישות גדולה יותר שמצריכה תהליך עם יותר שלבים, כי מגיעים לסגירה יותר גבוהה.
לכן אני זהירה ובודקת עם כל אחד מה מצבו לפני כל סגירה וסגירה, ולפי זה מציעה לו כמה כדאי לו לסגור במצב שלו, כשכמובן מביאים בחשבון גם נתונים אחרים מלבד הגבלה נוכחית (גיל, משקל, אישיות ואורח חיים, קצב ירידה במשקל, מצב נפשי וכוחות פיזיים).
 
למעלה