שאלה על סוכר.(עזרה לאימא)

movies

New member
שאלה על סוכר.(עזרה לאימא)

טוב אז בעבר קיבלו אותי כאן מאוד יפה ורציתי לשאול שאלות שאולי מישהו יוכל לעזור לי כאן.
לפני כחודש נמצא לאימא שלי בבדיקת דם סוכר גבווה 187.
הרופא המליץ לאימא שלי לקחת כדור "גלוקומין" להורדת סוכר
בנוסף להתחיל לעשות "ספורט" (עושה איתי שעה ביום הליכה יחד)
ודיקור סיני שיכול להזרים לה דם תקין.
אימא שלי קיבלה את כל הדברים שהוא המליץ לה והתחילה לבצע.
כמו כן לאחר שבוע "הכדורים" גרמו לאימא להרגיש לא טוב
ובהתייעצות עם הרופא הוא החליט להפסיק לה אותם ולבצע
את שאר המשימות שהוא נתן לה להוציא את הכדורים.
עכשיו לאחר חודש למרות הספורט,דיקור סיני,ושבוע אחד
בלבד של הכדורים הסוכר עלה לה ל 190.
אני אומנם לא רופא אבל אני משוכנע שמדובר כאן מעבר
לספורט ולכדורים..כמו שאני מכיר את אימא שלי היא לא
אוכלת נכון לכן החלטתי לקבוע לה תור לדיאטנית כרגע.

השאלות שלי הם כאלה:
1.האם לאימא מומלץ לאכול כתחליף לפחמימות אורז מלא,
בטטות,פסטות מקמח מלא?.האם פחמימות כאלה מסוכנות הרבה פחות למדד הגליקמי של מאשר הפסטות הרגילות,תפוחי האדמה הרגילים והאורז הרגיל?. (אגב אסור לה לאכול גלוטן)
2.אימא שלי אוכלת במתוקים עוגיות שוקלד צ'יפס בלי
סוכר,משתמשת באבקת אפיה "פודינג וניל" ללא סוכר של "גלעם"
ואוכלת לחם כפרי של green line ללא גלוטן (אסור לה גלוטן).
האם במקום בכל הממתקים האלה שאין בהם סוכר(אבל סוכרזית כן)
כדי להחליף אותם בפירות טבעיים כמו ענבים,בננות,אפרסקים וכו?.

כן אני יודע שאתם לא תחליף של תזונאית אישית אבל עד "השבועיים"
שאימא שלי מחכה לתור רציתי לדעת האם הדברים שרשמתי לכם
שהצעתי לה לאכול יותר מומלצים לה ממה שהיא אוכלת עכשיו?
אני לא רוצה שהיא תמשיך לעשות לעצמה נזק עד שהיא תפגוש את הרופא.
בברכה נאור
 

ladybug6

New member
אין פה רופאים

וזה גם לא ממש הפורום המתאים, אבל מהידע שלי אני יכולה להגיד לך שפירות מכילים סוכר, במיוחד ענבים שמכילים כמות גבוהה של סוכר. לסוכרתיים מותר מנה עד שתי מנות פרי ביום אבל זה רק כשהסוכר מאוזן ואפשר לבדוק את ההשפעה של הפירות, ולא במצב ראשוני שבו רק רוצים לאזן את הסוכר.
לסוכרתיים מותר אורז, כוסמת, קינואה, פסטה מקמח מלא מותר אבל היא עשויה מחיטה אז אני מניחה שזה לא רלוונטי בשבילה אבל מבחינת לחמים, עדיף שיפון.
&nbsp
מעבר לזה, התגובה למזונות משתנה מאדם לאדם, לכן צריך למדוד סוכר אחרי כל ארוחה ולראות את ההשפעה של המזון. אחרי תקופה כזו, כל אחד מגלה מה המזונות שטובים לו יותר ופחות, ולפי זה משפר אותה. לבינתיים ורק בתור כלל ברזל שכזה, כדאי להוריד מהתפריט כל מה שמכיל סוכר, כולל פחמימות פשוטות ומזון מעובד שמכיל סוכרים ושומנים, ולהעדיף תזונה דלת שומן ועתירת סיבים (ירקות, מעט פירות, קטניות, קמחים מלאים וכו').
&nbsp
בהצלחה ובריאות לאמא שלך.
 

movies

New member
המון תודה

רק כמה דברים אחרונים.
באיזה מכשיר אפשר להשתמש לבדוק סוכר אחרי כל ארוחה?.
ולמרות שאת לא רופא כשהיא רוצה מתוק האם כדי לה לאכול את כל העוגיות המתוקות שהיא אוכלת שרשום עליהם ללא סוכר מאשר פירות?.
אגב הם פרווה.
 

ladybug6

New member
יש מכשיר לבדיקת סוכר

שסכרתיים בדר"כ מקבלים ללא עלות מקופ"ח.
אני לא יודעת לייעץ מה עדיף לה מבחינת מתוק, זה גם תלוי כמה בא לה - אם היא פעם ביום רק רוצה משהו קטן ומתוק אז אין בעיה לאכול אגס או תפוח או קצת אבטיח, אבל לא להגזים.
מה שאני הייתי עושה זה מכינה לי עוגיות ביתיות וממתיקה אותן בתחליף סוכר. למשל עוגיות שיבולת שועל עם אגוזים וטחינה, או עוגת גזר בחושה על בסיס קמח מלא ותחליף סוכר.
העוגיות שהיא קונה אמנם לא מכילות תוספת סוכר אבל הן מכילות קמח לבן, שומן רווי, שוקולד צ'יפס שעשויים בעיקר מסוכר, וזה ממש לא אידיאלי.. כבר עדיף להכין בבית וזה הרע במיעוטו.
לסכרתיים מותר קצת שוקולד מריר של 70% מוצקי קקאו ומעלה, וכמובן במידה (קוביה שתיים, לא לרדת על חבילה..).
והכי חשוב - מה שהיא לא אוכלת - שיהיה במידה. בין אם זה קנוי או ביתי או פרי, מה שחשוב זה שיהיה במידה ולא להגזים, לאכול 5-6 ארוחות קטנות ביום בזמנים קבועים, לא להגיע למצבים של רעב ולא להעמיס כמויות של אוכל בבת אחת.
הנחיות יותר מדויקות היא תקבל מתזונאית בהמשך.
 
מלא גלוטן בהצעות הללו

שיפון לא בא בחשבון
שבולת שועל לרוב המנועים מגלוטן לא טוב
קמח מלא אין על מה לדבר
 

ladybug6

New member
הוא ציין שהיא אוכלת עוגיות קנויות

של שוקולד צ'יפס, שמן הסתם מכילות קמח לבן, אז ההנחה שלי היתה שההמנעות מגלוטן היא בארוחות המרכזיות. ואם הברירה היא בין עוגיות קנויות מקמח לבן לבין עוגיות ביתיות מקמח יותר איכותי - אז עדיף אותן. ובכל מקרה מדובר על כמויות קטנות בשביל טעם טוב בפה ולא בשביל לשבת ולזלול.
&nbsp
למה שיפון לא בא בחשבון?
 
שיפון זה גלוטן והוא ציין

יותר מפעם אחת בלי גלוטן כי אסור לה, אף ציין שאוכלת לחם נטול גלוטן ככה שלא התרשמתי שמדובר רק בארוחה העיקרית.
אני זהירה בכגון אלה.
מאחר ואיני יודעת מה הסיבה
אני הולכת על הכי חמור, שלא יהיו פאדיחות.
במקרה של צליאק אין מצב לגלוטן גם לא בכמות המדוברת.
זה עושה שמות. מנסיון מר כאן בבית.
 

ladybug6

New member
לגיטימי, הוא פשוט ציין פסטה מקמח מלא

ועוגיות שוקולד צ'יפס, אז או שהוא לא יודע מה זה גלוטן או במה הוא קיים, או שההנחיה היא להמנע מלחם על בסיס חיטה ולא מגלוטן בכללי. אבל סבבה שהבהרת, לא לקחתי בחשבון שאולי הוא מתבלבל..
 

movies

New member
אכן לאימא שלי יש צ'ליק

אכן לאימא שלי יש צ'ליק שכחתי לציין את זה.
לכן רשמתי באמת בלי גלוטו..השאלה האם זה לא מתנגש עם זה שאסור לה לאכול אורז מלא ופסטה מקמח מלא.
 
צליאק

מה שאסור באיסור חמור הוא- כל מוצר המכיל חיטה ונגזרותיה- לחם לסוגיו, פסטה ,קמח, קוסקוס, סולת, עוגות ועוגיות, פיצה, רוטב סויה רגיל, רוב דגני הבוקר וכל מוצר שמוזכר כי יש בו חיטה בכל צורה שהיא
כל מוצר המכיל שעורה ונגזרותיה גריסים, בירה, קמח,
כל מוצר המכיל שיפון ונגזרותיו- לחם, עוגיות, קמח
כל מוצר המכיל כוסמין ונגזרותיו- כנ"ל

ראוי להיזהר גם בקוואקר אף כי אינו מכיל גלוטן אלא קרוב משפחה שלו.
אין קשר לאורז מלא שהוא בהחלט מותר והמלא האדום אפילו עדיף.
פסטה מאורז מלא מותר- פסטה מחיטה מלאה אסור.
 
בהתחשב במגבלה הידועה

שזה לא במקום תזונאית
הרעיון הוא לאכול הרבה פעמים ופחות בכל ארוחה, להעלות את כמות הירקות ולהפחית פחמימות
להוסיף חלבון ולמעט שומן.
פרות טריים מעלים את רמת הסוכר, אבל יש מבינהם בעלי ערך גליקמי נמוך יותר
משמשים, אגסים, תפוחי עץ, שזיפים הם בעלי ערך גליקמי לא גבוה דווקא ענבים מאד לא מומלצים. פאפיה וקיוי מחשבים ידידותיים.

מה עוד? אגוזים למינהם למרות אחוז השומן הגבוה בהם בעלי ערך גליקמי נמוך
קטניות- עדשים כתומים, חומוס, שעועית חומה
אורז מלא עדיף על פני אורז אחר
גזר מבושל עדיף על פני גזר טרי
דלעת נחשבת ידידותית מבחינת עומס על המערכת וכך גם אפונה ירוקה מהקפאה
כוסמת מומלצת מאד
תירס אפשרי גם במידה
תפוח אדמה מבושל במים אפשרי ללא תוספת שמן
פסטה מאורז אפשר לצרוך כמנת פחמימה
לסוגיית הלחם דווקא בנטול גלוטן הקנוי אני חושדת
ממתקים ללא סוכר אינם בהכרח תורמים לייצוב רמות הסוכר
לא מצאתי ערך גליקמי של קמח טף וקמח סורגום אבל בהיותם דגנים משובחים מבחינה תזונתית ונטולי גלוטן הייתי משתדלת לאפות מהם ולא לקנות את הקורנפלור עתיר משפרי האפיה והירוד מבחינה תזונתית.
 

יוספה 51

New member
לאבא שלי יש סכרת, אין בעית צליאק. אבל לגבי פירות

יודעת שהוא מאד מוגבל בכמות הפירות שיכול להרשות לעצמו ולעומת זאת יכול לאכול ללא חשש את כל העוגות והשוקולדים לסוכרתיים.
 
לא רופאה ולא תזונאית אבל ההמלצה הבסיסית

לסוכרתיים היא שינוי בתזונה ופעילות גופנית, כשהשינוי הוא בהחלט מעבר לתזונה מבוססות על מאכלים עם ערך גליקמי נמוך יותר.
כלומר בטטות במקום תפוחי אדמה, אורז מלא במקום אורז לבן, קינואה ועוד ועוד. כדי לדעת אילו פירות כדאי להעדיף אפשר להסתכל בטבלאות ערך גליקמי באינטרנט וכמובן להעדיף תמיד את הנמוכים יותר (אגס, תפוח, דובדבנים, שזיפים). להימנע מפירות יבשים שמלאים בסוכר. באופן כללי ממליצים להמעיט בפירות - עד שניים ביום. בנוסף חשוב לדעת שפריכיות אורז בעלות התדמית המרזה הן לא מומלצות לסוכרתיים בכלל!
אפשר גם להיכנס לאתר של האגודה, הם מסמנים מוצרים שמתאימים לסוכרתיים ואפשר למצוא את המוצרים הללו בכל סופר.
עוד משהו הוא שינוי של הארוחות - במקום 3 גדולות, צריך לאכול 5-6 ארוחות משביעות ומסודרות ולשמור על הפרש שעות יחסית קבוע ביניהן (מונע עלייה חדה ברמות הסוכר).
&nbsp
אני מאוד מופתעת שהרופא לא הפנה לתזונאית שתיתן מידע ותסייע! כדאי ללכת, להתייעץ ולהמשיך במעקב. מעולה שקבעת לה. התמדה בשינוי כזה יכולה להיות מאתגרת ולכן כדאי גם להגיע מעת לעת לתזונאית עד שמתרגלים. חשוב לציין שגם התמדה בפעילות גופנית היא חשובה ולא רק בגלל ירידה במשקל (לא יודעת אם מדובר במשקל עודף) - יש לכך השפעות חיוביות אצל חולי סוכרת אפילו ללא ירידה במשקל.
&nbsp
בהצלחה ורק בריאות! נעים לשמוע שאתה דואג ותומך לה.
 
למעלה