שאלה על סולמות

DANEAR

New member
שאלה על סולמות

אהלן. רציתי לדעת אם ניתן לשלב את הסולם המינורי או המיזורי בכל שיר שהוא (כמו הפנטטוני) או שרק לחלק מהשירים ניתן להכניס אותם? כמו כן איך אני מזהה (ע"פ האקורדים) אם השיר הוא מזורי או מינורי? תודה

dombi7

New member
איזו שאלה מוזרה

אני לא רואה בדיוק איך תלחין שיר אם לא תשתמש בסולם מז'ור מינור או מודוס כלשהו. על איזה בסיס בדיוק חשבת להלחין. א-טונאלי אולי? בכדי לזהות שיר מז'ור או מינור, קודם כל צריך לדעת לזהות אקורד מז'ור או מינור, כדאי להתאמן מול הפסנתר בבנית אקורדים כאלה ואחרים. לאחר מכן תנגן סולמות שלמים מינוריים מול מז'וריים על אותו צליל בסיס. כלומר דו מז'ור, ואז דו מינור. לאחר מכן אולי סולמות מקבילים וכו'... עם הזמן תוכל לזהות איזה שיר הוא מינור או מז'ור. זה לא כזה מסובך. זה דווקא אחד הדברים היותר קלים בפיתוח שמיעה.

SHEX

New member
זה לא לגמרי נכון...../images/Emo95.gif

לכל תו בסולם יש פונקציה הרמונית כלשהי.. לרוב, לפי הצליל הראשון והאחרון+סימני ההתק/התווים בקטע אפשר לדעת מה הסולם של הקטע גם אם אין הרמוניה..

dombi7

New member
גם אם אין הרמוניה

אם הבן אדם לא מזהה אקורדים מינוריים או סולמות מינוריים, אני מבין איך הוא יזהה בדיוק מלודיה מינורית או מז'ורית. בגלל זה כתבתי שצריך גם לנגן סולמות. חוץ מזה סימני היתק זה רק אם יש לך את התווים מול העיניים... מה שלא תמיד קורה במוזיקה פופולרית.

SHEX

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo95.gif

לא באתי לסתור את מה שאתה אומר, רק להוסיף קצת

למעלה