שאלה על סימפטומים שנמשכים זמן קצר

שאלה על סימפטומים שנמשכים זמן קצר

אחד הנוירולוגים איתו דיברתי אמר לי שאם יש מצב של סימפטומים שנמשכים מספר שניות או דקות ואפילו שעות אז זה לא טרשת נפוצה. למרות זאת מצאתי באתרי אינטרנט באנגלית שכן יכול להיות מצב בו סימפטומים נמשכים שניות או דקות ומשוייכים למחלה הזאת. היו ויש לי מדי פעם תופעות של נימול, טשטוש ראיה, רעד, חוסר קורדינציה, סחרחורת ועוד שנמשכו זמן קצר. אבל כל התופעות יחד מתרחשות כבר תקופה ארוכה. גם ה - MRI יצא לא תקין עם נגעים בחומר הלבן במוח. שאר הבדיקות יצאו בסדר. אבל יש גם הרבה תופעות אחרות כמו בלוטות לימפה נפוחות ומדי פעם גם חום נמוך - 35.5, כאבי שרירים וחולשה. כל התופעות האלה משתנות כל הזמן - באות והולכות. הדבר היחיד שיש לי קבוע כבר חודש זה כאב גב תחתון חזק מאוד שנמשך כבר חודש רצוף. האם יש לי טרשת נפוצה או לא ? ואם לא - מה זה יכול להיות ?

תגובה לתגובה

לא הבנתי למה אתה לא יכול לענות ? השאלה היא תיאורטית ולא ברמה מעשית. בדקו אותי מספר נוירולוגים ולא מצאו משהו מיוחד. עשיתי מגוון של בדיקות למחלות אוטואימוניות ולא היה שם משהו משמעותי חוץ מ - ANA שיצא פעם אחת גבולי ואחר כך שלילי. שני הדברים המרכזיים שקיימים הם רק ה - MRI שבו נגעים שמפוזרים לא בהכרח לצד החלק הפנימי המרכזי (שאינני יודעת את שמו) אלא גם במרחק מה"ליבה", ובנוסף קיימים כל מיני סימפטומים. למה באתרים בחו"ל טוענים שהמחלה יכולה להתקיים לאורך שניות ובארץ חלק מהרופאים אומרים שלא ? איך אני יכולה לדעת ? ולמה לאף אחד אין תשובה ברורה לשאלה הפשוטה הזאת ?

תגובה

באופן תיאורתי התקפי המחלה נמשכים בד"כ שבועות ולפחות 24 שעות. לנגעי המחלה ב- MRI יש מאפיינים יחודיים אשר לא תמיד מופיעים התיאור בכתב -על פי מה שכתבת איני יוע אם אלו נגעים אופיינייים לטרשת נפוצה.

למעלה