תיקונים והערות- כנסו כנסו!
קודם כל, לתחושה של הדיוק. מייקי סיים 29 אאל"ט במיין איבנט של 08. אבל זאת קטנוניות אז סליחה מראש. פיטר איסטגייט הרוויח את הזכייה השנייה הכי גדולה בהיסטוריה של הפוקר, כשהמקום הראשון שייך לג'יימי גולד בזכייה של 12 מליון דולר שהספיקה כדי למקם אותו במקום הראשון בטבלת הרווח מטורנירים בכל הזמנים. למרות שברור שאייבי יקח את זה ממנו מתישהו ואולי נגראנו או הלמיות' יתפסו שנה טובה ויקחו את זה לפניו. בכל מקרה, שיהיה ברור שגם במונחי עולם הפוקר זה סכום גדול מאוד. אני לא חושב שהיו עד היום יותר מארבע טורנירים עם פרס ראשון שעבר את החמש מליון. חוץ מזה, לגבי הביג גיים. זה נושא שסקרן אותי מתישהו ולא הצלחתי למצוא מישהו שסיכם אותו בצורה יסודית וסיפורית אבל למדתי כמה דברים עליו. אני יודע שהיה סיבוב ראשון שלו, כמעט לא כתב עליו משהו, זה מהימים שלפני היות two+two. אחרי זה היה סיבוב שני שיש עליו קצת יותר מידע. אז קודם כל, שיהיה ברור, המשחק היה לימיט הולדם. 30-60K בעיקר. אנדי דיל (למי שיחפש בויקיפדיה- andy deal או משהו דומה מאוד לאיות הזה), המליארדר הטקסני שהוא גם גאון מתמטי טען בהתכתבות בינו לבין קבוצת השחקנים שנענו לאתגר שלו (ידועה בתור הקורפוריישן. כללה חוץ מאייבי גם את טוד ברונסון שלקח אקדח לשמור על הכסף. גאס האנסן בסיבוב הראשון של המשחק, לדרר, ג'ניפר הרמן ועוד כמה שאני לא זוכר כרגע) שהוא מנסה להוכיח שפוקר זה לא משהו ששייך למקצוענים בלבד. אבל לדעתי זאת חוכמה קטנה כשאתה גאון מתמטי שמוכן לשחק רק לימיט הולדם. האמת היא שהוא הרוויח כסף מרוב השחקנים, עד שהגיע אייבי... והוא פשוט טוב! אחרי יומיים שלושה מול אייבי אנדי דיל הבין שלהישאר לשחק זה בהחלט ev- וככה נסגר המשחק. ועוד משהו שיפה בזה מבחינתי, אייבי לא התפרסם בגלל שליטה מוחלטת ביסוד כלשהו של המשחק וחד ככל שהמוח שלו יהיה, אני לא מאמין שהוא מתמטיקאי ברמה של דיל. אני גם לא מאמין שהיה איזה tell שרק אייבי גילה. אייבי נחשב לשחקן הפוקר הכי טוב בגלל השליטה הכוללת שלו בכמה יסודות שמאחדים את כל המשחקים. תמיד אהבתי לראות איך שהוא מוציא יותר ערך מידיים בינוניות שחארים לא היו יודעים אם הם מובילים בהן וההשוואה הנכונה שלו עם אייס היי בשולחן הגמר של טורניר ה2-7 שזיכה אותו בצמיד השנה היא משהו לא מהעולם הזה. אז כשאייבי ניצח את דיל הוא הוכיח לדעתי שהמשחק הזה לא בנוי רק מערימה של סטטיסטיקות, יש עוד כמה דברים והם מה שהופכים שחקן לטוב יותר מהאחרים.