שאלה על ... סלט

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
שאלה על ... סלט

שלום לכולם, אז ככה .. בא לי על אוכל בריא היום אז אני חושב שאני ילך על סלט, כאילו רק סלט וזהו ... אתם מכירים איזה סלט עשיר מצויין ? אה ואני לא אוכל עגבניות אז שלא יהיו בו עגבניות אני חשבתי על מלפפונים, חסה, עלי בייבי, כדורי גבינה לבנה, אולי טיפה בולגרית, פסטה, ובסוף ומעל הכל רוטב שום ואלף האיים. יש אופציות למה להוסיף ? או לשנות ? זאת שאלה ראשונה שאלה שנייה היא אם לקנות רוטב שום מהסופר או להכין לבד כי להכין לבד זה סיפור ... אז מה אתם אומרים חברה ? אתם הממומחים ... ? בתודה רבה שי

היי שי ברוך הבא ../images/Emo140.gif

מקווה שלא מאוחר מידיי לתשובה ניתן להוסיף לסלט גם אגוזים שזה מאד מאד בריא בקשר לרוטב שום תמיד רצוי להכין בבית אבל עם אין חשק או זמן ניתן לקנות גם הקנוי יש לו טעם נפלא

al19

New member
ברור שלא מאוחר מדי ...

אף פעם לא מאוחר מדי .. תודה. אגב רוטב שום זה מסובך להכין ? יש לך מתקון ?

מוריה 66

New member
מתכון ממני לרוטב לסלט חסה ../images/Emo203.gif

את המתכון אפשר לשדרג בצורה אחרת ובמקור כך - המצרכים: חסה גדולה ויפה 4 כפות חומץ 1 כף דבש (רצוי דבש בטעם נענע) 3 שיני שום 1 כף חרדל 1/2 כוס שמן זית 2-3 כפות מיץ לימון חבילת עירית או מעט רוזמרין או עלי נענע הוראות הכנה: * לשטוף היטב את העלי חסה ולחתוך בגודל בינוני. (במקרה שלך זה - סלט ירקות מוכן) ה ר ו ט ב : מערבבים את הלימון, עשבי התיבול קצוצים, שיני השום, שמן זית, דבש, חומץ וחרדל, מערבבים היטב בניעור. מוסיפים מעל הסלט ומגישים קר לשולחן, וניתן לקשט בגיוונים שונים. המתכון שלי - מכיוון שאצלי לא אוהבים עלים כעירית,רוזמרין אז אני בבקבוק מיוחד של רוטב הניתן לניעור מכניסה המצרכים כנ"ל בכמויות שום כתוש ככתוב 2-3 שיניים, חומץ, לימון, דבש בלבד מנערת ויוצא יאמי יאמי...

al19

New member
תודה רבה אבל ...

כבר הכנתי כבר סורי ... הרוטב יצא מצויין אתם חייבים לנסות אותו זה המצאה שלי אבל יצא ממש ממש טוב אוקי אז מה עשיתי 3 שיני שום גדולות או 4 מי שאוהב יותר ... מומלץ 3 מיץ מחצי לימון בערך 6 כפות של מיונז .. 2 כפיות חרדל מיץ מחצי לימון פלפל שחור שמן זית (הוראותך לגבי כמות אחרי זה בהוראות הכנה) ועכשיו הטוויסט אתם מוכנים ? קופסת שמנת מתוקה וכפית וחצי סוכר הוראות .. זורקים את הכל חוץ מהשמן זית למג'ימיקס או מיקסר או משהו בסגנון ונותנים לו לפעול לאחד את כל המרכיבים אחרי זה מוסיפים תוך כדי פעולה שמן זית עד לקבלת תערובת בסמיכות הרצוייה הסמיכות הרצוייה היא שנוציא כף והרוטב ינזל בקו אחד למטה בלי לטף טף . אני הכנתי וזה יצא אגדה... אז מה אתם אומרים ? שי

מוריה 66

New member
אבל אתה התכוונת "סלט בריא" אז..../images/Emo8.gif

לא ברור מה בריא בשמנת מתוקה? מיונז? אם כבר...אז קצת מיונז..כי לא בריא הרבה - עדיף כבר דבש - גם במקום סוכר. ונכון..גם לא הרבה מידי שמן זית שלא יהיה דליל. טוב - המתכון שלי רק
כמובן לסלט בריאות. ובמקור השם שלו זה סלט חסה ברוטב דבש חרדל ועשבי טיבול

למעלה