שאלה על ספר מסויים שקשור בזה

שאלה על ספר מסויים שקשור בזה

אני מנויה על לוין YES ולאחרונה התחלתי לראות תוכנית בערוץ 13 יש שם תוכנית של הרגלי תזונה נכונים שתזונאית הוליסטית ב"הנהלת" ג'וילאין מקית (מקווה שכתבתי נכון
) היא נכנסת אל אנשים שמנים מאוד, נוזפת בהם דורשת מהם לעשות כל מיני דברים למען בריאותם ובסוף אחרי 8 שבועות הם מורידים במשקלם. אם אינני טועה היא כתבה ספר על התזונה מכל התוכניות שהיא עושה בטלויזיה. שאלתי היא במידה ואני מוצאת את הספר הזה (מקווה שבחנויות ספרים יבינו מיד על מה אני מדברת
) האם באמת מומלץ ליישם את תוכנית הרזיה הוליסיטית שהיא כותבת? ואם כן איפה בישראל הקטנה שרק כעת התחילה להיות מודעת לכל הדברים האלו אצליח לרכוש מוצרים שונים מהספרים שלה מלבד חנויות טבע, היכן אוכל להשיג ירקות אורגנים (גרה בירושלים) המון תודה ומקווה ששאלתי היא ברורה

לא יודעת אם ניתן להשיג

אבל התפריטים שלה מעוררים בחילה בעיניי (וגם אני צופה בתכנית
). מיץ מלפפון וסלרי ועוד דברים כאלה..... בעעעע

אלי ו.

New member
ראיתי את התכנית

מצד אחד הגברת מרשימה אבל היא קיצונית מדי לטעמי ולא כל הדרישות שלה הכרחיות ומבוססות מחקרית. אני לא סתם קטנוני, כמי שיודע עד כמה קשה לשנות הרגלים אני לא אוהב מומחים שדורשים לשנות הרגלים שאין צורך לשנות. ממה שהבנתי הדיאטה שהיא דוגלת בה היא צמחונית לזמן מוגבל מאוד, אחרי 8 שבועות "הטהרות" היא מרשה להכניס אוכל לא צמחוני לתפריט. אני לא בטוח שהיא דורשת ירקות אורגניים. ובארצנו הקטנה, עם כל הצרות, הרבה יותר מודעים לאוכל בריא מאשר בבריטניה המפגרת. שם אוכלים לארוחת בוקר (פול מונטי) נקניקיות מטוגנות עם בייקון פשטידת דם ושעועית, אצלנו ארוחת בוקר ישראלית מורכבת מסלט ירקות טרי ביצים לחם ומיץ תפוזים. בנושא הזה לא צריכים להיות לנו רגשי נחיתות, בודאי שלא מול הבריטים.

אני התרשמתי מהתכנית

עם ד"ר יונה, "להחזיר את השעון" נדמה לי שמה. זאת שמעבירה את הנבדק סדרה של בדיקות רפואיות מתקדמות כדי להראות לו בדיוק מה קורה כשמתייחסים לגוף בתור פח אשפה... טיפול בשוק שכזה.

אלי ו.

New member
מה שאותי מענין, מעבר לשוק

זה עד כמה האנשים מסתגלים להרגלי החיים החדשים. זו חוכמה קטנה להעביר אנשים "טירונות" של מספר חודשים, השאלה החשובה באמת היא מה קורה שנה לאחר שהמשקל ירד? האם שמרו על ההרגלים וההישגים או שחזרו לאט לאט לאורח החיים הקודם? באופן אישי הכרתי אדם ש"חטף שוק" הצליח לרדת 60 ק"ג בדיאטה קיצונית (חרמון-מן), ואח"כ העלה הכל חזרה בין השאר מכיון שהדיאטה היתה כה קיצונית שהמחיר היומיומי שהוא היה צריך לשלם היה גבוה מדי. החוכמה בדיאטה היא לא רק לרדת אלא להתאים את ההרגלים לאדם. וכמעט שכחתי, אחד הדברים שלא רואים בתכניות האלה זה את ההגבלה על הכמויות. זה יופי לשמוע את אותה ג'ילייאן ממליצה על שייק פירות מרענן אבל אסור לשכוח שגם אם השייק הזה בריא יותר מהבירה הוא עדיין עתיר קלוריות ואם המטופלים ישתו את אותה כמות שייק כמו ששתו בירה ימשיכו להשמין.

אכן, פה קבור הכלב

ואני באמת לא זוכרת מתי ראיתי תכנית "שינוי אורח חיים בשמונה שבועות" שמראה איפה האיש אחרי שנה. התכנית היחידה שבה יצא לי לראות מעקב לאורך זמן אחרי בן אדם, ולפעמים גם אחרי זמן ארוך, זה באתגר ההרזיה של ד"ר פיל. לא קראתי את הספר ולא ממש התעמקתי במה הוא מציע, אבל מכיוון שבאופן כללי נראה לי שהוא שם דגש על שינוי דרך החשיבה וההתנהגות ולא רק על מה נכנס לפה אני חושבת שהתכנית שלו כנראה מאוזנת, הדרגתית ונוחה יחסית לישום. (בטוח יותר מ"נשנוש" של מיץ מלפפון וסלרי, למשל. הטראומה הזו ממש נחרטה בי
).

אלי ואלפקה

קראתי את תגובתכם ואני בהחלט מסכימה עם דעתכם לכן שאלתי על מנת להיות בטוחה בדעתי. בסופו של דבר החלטתי לא ללכת לרכוש את הספר הזה (מצאתי אותו לבדי) כי זה נראה באמת מסורבל וקשה ליישום. המון תודה על דעתכם

d a p h n a

New member
חרמון מן היא דיאטה איומה

הלכתי לעשות אותה בהוראת רופאה, ירדתי 24 קילו ב-4 חודשים. הדיאטה הזו הרסה לי את הגוף לחלוטין. לא רק שלא הצלחתי לשמור לאורך זמן (לא ניסיתי אפילו לשמור בדיאטה שלהם, ניסיתי לשמור בשיטה של תזונה שפוייה ונורמלית) - שזו במידה רבה אשמתי בגלל הקושי של השליטה שלי, אלא שהעלייה במשקל היתה דרסטית הרבה יותר בגלל שהגוף התרגל לכמויות מאוד קטנות של אוכל, ועכשיו גם כמות יחסית "סבירה, יכולה לגרום להשמנה אצלי. כתוצאה מזה אני עכשיו שוקלת הרבה יותר מששקלתי כשהתחלתי את הדיאטה הזו, והרופאה ששלחה אותי אליה כבר מזמן אינה הרופאה שלי. בגלל זה אני ממש ממש אנטי נגד כל דיאטה קיצונית או שקוראת להדרה טוטאלית של סוגים קטגוריות שלמות של מזון מהתזונה (למשל כל דיאטות החלבונים למיניהן). אני מאמינה גדולה בדיאטות מתונות ושפויות שמאפשרות לך להמשיך ללכת למסעדה, או להנות מקינוח או כל מיני דברים כאלה - בלבד שאתה שולט בכמויות.

טיפ שקיבלתי היום

בדיוק עוסק בזה Balanced Weight Control: Favor light, nutritious foods. Fill up on sweet, juicy fruits and vegetables. For more info on Eating Ayurvedically: http://www.mapi.com/en/recipes/index.html *****************************************************

הם ממשיכים להתייחס לנושא הזה

כבר כמה ימים. היום למשל המליצו לתבל ב : זרעי שומר , כורכום וכמון, לצורך זה. ואתמול, לאכול שעורה (גריסים).

שם הספר

הספר קיים בחנויות הספרים. השם: האוכל עושה את האדם ד"ר ג'יליאן מקית' הוצאת מטר. מומלץ ביותר!!!

למעלה