שאלה על סרזט

שאלה על סרזט

שלום לכולן,
אני מאובחנת טריה אבל סובלת ותיקה :)
בינתיים אני בניסיון של נטילת סרזט לראות אם זה ישפיע (אסור לי גלולות עם אסטרוגן) הבעיה שבחודש הראשון שלקחתי את הגלולות היו לי כאבי תופת (זה היה כמו להיות כל החודש במחזור). הרופא טוען שרק אחרי נטילה רצופה של 3 חודשים יהיה אפשר לומר אם זה משפיע על האנדו או לא ומבקש ממני בעצם לסבול את זה 3 חודשים ומבטיח שהכאבים ירדו וגם הדימומים ייפסקו.
מישהי ניסתה את זה פעם?
אשמח לתשובה.

liats80

New member
לא ניסיתי

לי אסור גלולות בכלל, אז מעולם לא ניסיתי סרזט.
אבל אם מדובר בכאבי תופת לא נשמע לי הגיוני לסבול 3 חדשים.
האם הרופא מומחה לאנדו??

כן,

זה אחד הרופאים המדוברים פה בפורום בדרך כלל. זה איזשהו נסיון לפני שפונים למסלול של ניתוח. אני פשוט תוהה לגבי הרעיון שעם הזמן הכאב מהגלולות אמור לעבור.

sh87

New member
גם אני סבלתי קשות עם סרזט

הי..
מיד לאחר הגילוי התחלתי עם סרזט. כאבים איומים, הקאות ושהייה ארוכה בשירותים אלו חלק מתופעות הלוואי שחוויותי עם סרזט...
כולם אמרו שצריך לתת צ'אנס כמה חודשים, שהגוף צריך להתרגל ולכן המשכתי לסבול.. נעדרתי הרבה מהעבודה ובכללי הייתי על הפנים :(
נטלתי את הגלולה במשך חודשיים, הכאבים וגם הדימומים לא פסקו והאנדומטריומה בשחלה אפילו גדלה יותר!!! ופה התייאשתי - עברתי לקלייר שהגבירו את הסחרחורות אבל הפסיקו את הכאבים בבטן ולאחר הניתוח אני עם בלארה, ב"ה בסדר:)

לוקח זמן להתסגל לגלולות, השאלה היא כמה הגוף והנפש מוכנים לסבול. ממליצה לך לנסות עוד קצת ואם עדיין יש כאבים תבקשי כדור אחר. בסוף תמצאי את הכדור המתאים:)

תודה על התגובה

לפחות ככה אני לא מרגישה שאני לא בסדר. עדיין לא החלטתי אם להכניס את עצמי במודע ל3 חודשים של סבל. גם נראה לי מוזר שהרופא מתעקש על סרזט ולא מציע לי גלולות אחרות שהן בלי אסטרוגן. לא יודעת,נקווה לטוב.

פז08

New member
בכל גלולה חדשה

ייתכנו דימומים בחודש- חודשיים הראשונים, בפרט בסרזט שמכילה פרוגסטרון בלבד. זו תופעת לוואי ידועה שלה. לדעתי אם תקראי את העלון המצורף זה כתוב שם. בכל מקרה החדשות הטובות שזה באמת אמור להסתדר עם הזמן ברוב המקרים.....
מה שעשוי לסייע וחשוב גם בהמשך, זה ליטול את הגלולה כל יום באותה השעה בדיוק (כמובן שעשר דקות לפה או לשם זה לא קריטי).
מקווה שעזרתי. בהצלחה ותרגישי טוב.

sivic101

New member
הייתי על סרזט 5 שנים

דווקא לא היו לי בעיות עם הגלולה הזו יותר מדי (ביחד להרבה סוגים אחרים של גלולות) ואף הרגשתי ממש טוב מבחינת האנדו'. אם אני זוכרת נכון היו לי בחילות נוראיות בחודשיים הראשונים.
מהניסיון שלי אוכל לומר דבר אחד בלבד: השפעה של גלולות היא מאוד אינדבידואלית ומשתנה מאשה לאשה. וכן, צריך לתת כשלושה חודשים עד שהמצב ההורמונלי בגוף "מתארגן" מחדש.
בהצלחה! תרגישי טוב!

למעלה