שאלה על סריקה

שאלה על סריקה

בכל פעם שאני מסיימת סרט צילום, אני מוסרת אותו לחנות פיתוח ומבקשת שיצרבו לי לדיסק. רק אחרי שאני רואה את התמונות, אני מדפיסה 2-3 שאהבתי במיוחד. הבעיה היא שהסריקה נראית לי ברמה גרועה ממש..מגורען, מלא "רעש". השאלה היא אם אני אמורה לבקש רזולוציה מסוימת? גודל? או שזה פשוט מקום דפוק ולהחליף חנות?

Yoninissan

New member
קצת נסיון בעניין.

אני צלם צבאי, ולצערי איפה שאני משרת אין מצלמות דיגטליות. אבל מה? כל הצרכים של התמונות הם למחשבים (מצגות, סרטים וכו') מה עושים? סריקה דיגטלית בחנות. כן, זה מכוער. אם את מכירה את בעל הבית אז אולי הוא יעלה לך את הרזולוציה אבל רוב המקומות סורקים על 400dpi ב6X9 ס"מ. שזה חרא. לא יצא לי למצוא מקום שסורק באיכות טובה. המלצה שלי? סורק פילים ביתי... קצת קופסאתי ולא נוח(ויכול להיות יקר). אבל את קובעת את האיכות אפילו אם זמן הסריקה הוא שעה.

איזו רזולוציה

נחשבת לטובה? בעל המקום הוא חבר שלי ויסכים לעזור. וכמה עולה סורק פילים ביתי? נשמע לי רעיון לא רע בכלל שיכול לחסוך הרבה זמן

ran refael

New member
300 DPI מספיק איכותי להדפסה

אם את לא מרוצה מהסריקה, עדיף תמיד לעבוד למעבדה אחרת מחירים של סורקים תמצאי כאן

Yoninissan

New member
גם אני חשבתי

ש300 dpi מספיק. אבל כשסורקים לך ב400dpi ב 6X9 ס"מ. כשאתה מפתח ב10X15 או גדול יותר זה כבר לא 400... לא יודע איך החישוב הולך אבל באמת שזה הופך את העניין למכוער...

borntojump

New member
החישוב מאוד פשוט ../images/Emo13.gif

6X9 ב-400 DPI זה 10X15 ב-240DPI 6X400 / 10 שזה אותו דבר כמו 9X400 / 15

Yoninissan

New member
כן, מה שהוא אמר!

כן :) בהחלט זה החישוב. שגם מראה שב10X15 אתה כבר יורד מתחת ל300dpi...

זה בעצם סורק רגיל

עם אופציה לנגטיבים? איך זה עובד בדיוק? זה דורש עוד ציוד פרט לסורק? מתחיל להיראות לי הרעיון... מה לבדוק כשאני קונה?

../images/Emo13.gif בקיצור ...

תתקדמו ... הגיע הזמן לקנות דיגיטאלית !!!

ran refael

New member
סורק-

הסבר: בסורק, בדומה למצלמה דיגיטלית, קיים חיישן הנמצא על מוט באורך 20 סמ' כאשר מתבצעת סריקה, המוט נע על ציר הסורק ומצלם את התמונה לכל אורכה אותו תהליך לא יכול להתבצע עם סריקת דפים שקופים כמו נגטיב, מכיוון שקרן החיישן אינה מסוגלת להנעל על הפילמ השקוף לכן הקרן ממשיכה לצלם מעבר, וכל מה שיראו בסריקה הוא את מכסה הסורק, נדרש לרכוש לצורך סריקת נגטיבים, סורק בעל חיישן הפוך המסוגל לנוע מהציר הנמצא מעל התמונה או הנגטיב כאשר רוכשים סורק נגטיב משולב עם סורק תמונות, ניתן להבחין בסורק בעל 2 חיישנים, אחד עליון לפילמ ואחד תחתון (כמו מכונת צילום) בשביל תמונות. דברים חשובים בסורק: לסורק יש את אותן התכונות שיש במצלמה דיגיטלית לכן התכונות הן זהות לשניהם: גודל החיישן (חשוב לבדוק בסורקים מקצועיים, פחות חשוב בסורק ביתי) עומק צבע (יכול להגיע עד 48 ביט) רזולוציה מקסימלית תוספת *בסורקים החדשים קיימים פילטרים לניקוי סריטות בזמן סריקה- אופציה נחמדה מאוד למי שיש. *פילטר לסריקה מדפוס אובסט ללא בעית מוארה, חשוב למי שרוצה לסרוק תמונות וכתבות מהעיתון באיכות טובה יחסית. *פילטרים המאזנים את הצבע בזמן הסריקה (בדומה לשיטת פוטושופ אך איכותי יותר) בכל סורק היום קיימת סטיית צבע קלה, ככל שהסורק איכותי יותר, כך הסטיה היא פחות מורגשת.

מצטערת אם אני מנג'זת מדי..

אבל דבר אליי במספרים
איזו רזולוציה לחפש? איזה עומק צבע? איזה גודל חיישן? ו..האם כולכם משתמשים בזה בבית? האם זה באמת משתלם הרבה יותר מסריקה בחנות צילום כמו שזה נשמע לי? ותודה על ההיענות, אתם באמת עוזרים לי כאן!

למעלה