שאלה על עבודה מהבית

anonimusit

New member
שאלה על עבודה מהבית

אני עובדת מהבית כרגע, וגם בעלי. אנחנו לא עובדים בעבודות גמישות, אלא בעבודות שמצריכות כל יום לעבוד משעה מסויימת עד שעה מסויימת, בלי האפשרות להחליט שהיום לא עובדים או היום עובדים שעה פחות. למרות זאת אנחנו מרוצים מעבודתנו, נהנים מאוד ומרוויחים יפה. התחלנו בתהליכים לאימוץ ילדה גדולה (גיל 4-6). הבעיה שלי היא איך אפשר לשלב עבודה מהבית + ילדים ? למשל, נניח בחופש סוכות. בד"כ עבדנו גם בחופשים כי העבודה מצריכה את זה, ומקסימום היינו לוקחים יום אחד של חופש. אבל כשיש ילדה בבית, זה בעייתי אנחנו עובדים עם אנשים וזה יהיה קשה לעבוד בזמן שהילדה בבית, מה גם שאנחנו לא אצפה ממנה לשבת בשקט בחדר בשום פנים ואופן, ומן הסתם אנחנו נרצה גם לבלות איתה, לשחק איתה וכו'. אז איך אפשר להסתדר ולשלב ? אין לנו קרובי משפחה שאפשר בחופשים לבקש שהילדה תהיה אצלהם עד הצהריים זה אומר שנצטרך לא לעבוד בחופשים ואז זה הפסד של הרבה כסף - אם היינו יכולים להתפרנס ללא עבודה בחופשים הייתי עושה זאת בשמחה ! הבעיה היא שעם הילדה ועם העבודה בחופשים המשכורת תספיק לנו בדיוק כך שכל יום עבודה הוא חיוני. אז איך משלבים ? אנחנו לא רוצים לוותר על דרך עבודה שלנו, אבל אם נצטרך לעשות זאת בשביל הילדה אנחנו נעשה זאת יש אפשרות אחרת ?

English

New member
כן, יש אפשרויות אחרות

מנסיון, דווקא פסח בעייתי. הבן שלי (כתה א) נמצא כל יום בצהרונית אחרי ביה"ס כי גם אני עובדת מהבית. בסוכות דווקא היתה לו צהרונית כך שצריך לחפש צהרוניות שפעילות בחג. נדמה לי שהיה לו יום חופש אחד. בפסח ניתן למצוא אם מאד מחפשים קייטנות. כמו כן, אפשר להתארגן עם עוד הורים עובדים ולעשות "פול", כל יום משפחה אחרת לוקחת את קבוצת הילדים, משעשעת ומאכילה אותם. כך תצטרכי לקחת יום אחד בתורך ולא את כל החופש. יש גם אפשרות לקחת מטפלת בתשלום שתעסיק את הילדה בבית ותפנה אותך לעבודתך, אבל את עדיין תהיי בסביבה.

anonimusit

New member
ואיך זה מסתדר מהבחינה הכלכלית ?

למצוא מטפלת/צהרונית/קייטנה לכל חופשה יוצא בסופו של דבר המון כסף... (מה שהייתי עושה בשמחה אם הייתי יכולה) להתארגן עם עוד כמה הורים נשמע רעיון מעולה ! אני מקווה שעד שיגיע הזמן אני אכיר מספיק הורים שיוכלו להשתתף בזה

אירית י

New member
בהצלחה באימוץ../images/Emo24.gif

אם אני לא טועה, החופש הכי ארוך הוא בפסח ומחיר קייטנה בצהרון בפסח עולה בסביבות 700 ש"ח (אני מדברת על 3 שבועות). ככה, בחגים אחרים נהוג לגבות בצהרון בסביבות 40 ש"ח ליום. אפשר לארגן גם בייביסיטר, נערה שתשחק איתה עד שעות הצהריים. מבחינה כלכלית...ילדים בכלל הם הוצאה לא קטנה ולא רק בחופשים. כל חודש מפרישים סכום קטן ועד שמגיע חופש פסח אפשר לצבור את הכסף עבור הקייטנה. מכל מקום, כשנעשים הורים, הכיס קצת מתרוקן אבל הלב מתמלא

נוי3

New member
אין לי הרבה להוסיף

אולי תוכלו לעשות תורנות, בעלך ואת, יום אחד הוא ישאר בבית-עבודה ואת תצאי עם הילדה ויום אחד את תשארי והוא יצא. מסתדרים, אין ברירה. שיהיה המון-המון-המון-המון בהצלחה עם האימוץ ילדים זה אושר גדול!!!!!!!!!!!!!!!!

English

New member
כמו שאמרה אירית, ילדים זו הוצאה

אמנם באימוץ ילדה בוגרת תדלגו על שלב הטיטולים והעגלות היקרות משילב, אבל יש פאזה אחרת: חוגים, ובמקרים מסויימים שעורי עזר. אל תשכחי שבלי התשלום למשפחתון/צהרון/מטפלת את לא תוכלי לעבוד כרגיל אז זו גם הוצאה (או פחות הכנסה). אז כשעבדתי בהייטק שילמתי לצהרוניות עוד יותר כי החזיקו לי אותם עד 17:00, והיום שעה פחות כי עושים את החשבון של עלות מול תועלת. ויש את האפשרות היקרה של אופר שמאפשרת לך לעבוד אבל גם להיות עם הילדים בבית. או התחליף הזול של נערה שבשכר בייביסיטר תתחלק איתך בעול.

למעלה