שאלה על עבודה עם הדבקות

• פותח הנושא dili
  • פורסם בתאריך

dili

New member
שאלה על עבודה עם הדבקות

אני רוצה להתחיל לעבוד עם הדבקות שונות (מפיות, תמונות מהאינטרנט וכו´).. במאמרים קראתי שאת שיטת הדבקת המפיות צריך לסיים בגיהוץ, כדי לגרום למפית להפוך חלק בלתי נפרד מהאובייקט עליו הדבקתי, האם באמת גיהצתם אותם בסוף? האם שימוש בלכה בסוף העבודה, בלי לגהץ, לא תקבע את המפית ממילא? ומה עושים עם אובייקטים שקשה לגהץ עליהם? (נניח חלוקי נחל) האם הדבקת תמונות תעשה באותה שיטה? אני חושבת שגיהוץ עלול לשרוף את התמונה, לא?

av_i_va

New member
הבהרה נוספת:../images/Emo140.gif

שום דבר לא חובה. הכל בגדר המלצה. על מנת לקבל דבר מושלם - זו הדרך. כל אחד יעשה את הנסיונות וההתנסויות שלו. לגבי הגהוץ. מעולם לא הזכרתי לגהץ תמונות. זו טכניקה השמורה למפיות נייר בלבד. וכמובן שלא דובר על חלוקי נחל אלא על משטחים. אם את רוצה לקבל עבודה חלקה למראה, זו השיטה. קיימות גם טכניקות אחרות, שמקנות לעבודה מראה מקומט בכוונה. בהצלחה ונשמח לראות את התוצאות.

dili

New member
לא אמרתי שאמרת ../images/Emo13.gif

פשוט תהיתי לגבי דרך העבודה עם חומרים אחרים... כשמסבירים לי בצורה יותר מקיפה, אני מבינה טוב יותר

sigaliot

New member
לגבי הדבקת מפיות...

אני התנסיתי בהדבקת מפיות על חלוקי נחל (שכחתי לצלם בפעם הקודמת) , על כל פנים , יש דבק מיוחד , שנקרא- ART POTCH - LACK&LEIM , או בשפת החנויות - דבק דקופאז´. מה שצריך לעשות זה פשט לנקות את חלוק הנחל , להפריד את המפית מכל השכבות את שנשארת לך ביד שכבה יחידה דקה מאוד , להניח את המפית על החלוק ולמרוח אותה עם הדבק הנ"ל....היא נצמדת נהדר לאבן ונראית כאילו צויירה עליה...

dili

New member
תודה ../images/Emo13.gif

האמת שראיתי את העניין הזה, בדיוק כמו שאת מתארת בתוכנית "עבודת בית" ואהבתי את התוצאה... אז מה, הדבק של אביבה למפיות לא יעשה את העבודה על חלוק הנחל? לא בא לי לקנות, אם אפשר להכין לבד...

goro1

New member
איך מגהצים מפית???

מה היא לא תישרף????? אפשר לקבל הסבר?

למעלה