שאלה על עדשות וצילינדר

גילושיט

New member
שאלה על עדשות וצילינדר

היי, אני מרכיבה עדשות מגע חודשיות כבר כמה שנים עם מספרים די גבוהים (5 ו4.5) הבוקר הלכתי להזמין חבילת עדשות חדשה ועשיתי על הדרך בדיקה אצל אופטימטריסט שאמר שאני צריכה להזמין מעכשיו עדשות עם צילינדר לעין אחת. אני יודעת שיש לי צילינדר בעין הזו ובמשקפי ראיה שלי (שאני כמעט ולא מרכיבה, רק בבית לפני השינה) אכן יש צילינדר, לא סגורה לגבי כמה אבל לא יותר מ1. בכל מקרה, האופטימטרסיט שבדק אותי היום אמר שהמספר שלי עלה קצת (רבע וחצי מספר) ובעין עם הצילינדר עליי להזמין עדשות מגע עם צילינדר - שכמובן עולות פי 3 מהעדשות שאני רגילה להזמין... כשעברתי לעדשות אחד השיקולים היו שרופא העיניים אמר שבעדשות כמעט תמיד הצילינדר מתבטל כי העדשה "יושבת" על העין, ואכן הסתדרתי עד היום עם העדשות שלי ולא היו בעיות מיוחדות מלבד המספר שעולה קצת כל כמה זמן. לבסוף הזמנתי עדשות ללא צילינדר כשהאופטימסטריסט הוסיף עוד רבע מספר לעין עם הצילינדר. אבל העובדים בחנות קצת הבהילו אותי שלא אראה טוב. אחת העובדות אפילו אמרה "אני מקווה שאת לא מתכוונת לנהוג עם העדשות, כי את מסכנת גם את הסביבה" אציין שכרגע אני מרגישה שאני רואה הרבה יותר טוב כשאני עם עדשות מאשר עם המשקפיים שהן עם צילינדר. כמובן שאם לא הייתי רואה טוב לא הייתי עושה זאת. השאלה שלי האם זה יכול לפגוע בי או בראייה שלי? האם יש צדק בדברים שנאמרו לי בחנות או שסתם ניסו ללחוץ עליי להזמין את העדשות היקרות יותר? תודה וסליחה על ההודעה הארוכה, ושבת שלום

עדשות מגע וצילינדר

זה נכון שמקובל לא להתאים עדשות מגע עם צילינדר,כאשר כח הצילינדר נמוך(עד דיאופטר צילינדר אחד). הראיה פחות מושפעת לרעה מחוסר תיקון צינלינדרי בעיקר צילינדר עם הכלל(ברוב המקרים)וניתן להוסיף כח דיאפטרי כדורי שווה ערך לפיצוי חלקי. כאשר הראיה טובה ואין תלונות,אזי אין מניעה לא להזמין עדשות עם צילינדר(טוריות)ואין חשש לפגוע בראיה או "לסכן את הסביבה". יש מקרים של צילינדרים נמוכים שכן "זוכים" לתיקון, כמו אלו שראייתם לא מספקת או סובלים מכאבי עיניים או ראש, אבל הכל נעשה בתיאום עם הלקוח ותלונותיו.

גילושיט

New member
הצלחת להרגיע אותי

למרות שאני לא בטוחה מה הכוונה ב"ניתן להוסיף כח דיאפטרי כדורי שווה ערך לפיצוי חלקי"... ??? בכל מקרה עד צילינדר במספר 1 זה בטוח להרכיב עדשות בלי? ומעל למספר 1 כן כדאי לשים? אני לא בטוחה כמה שלי כרגע אבל זה לדעתי 0.75 ואני רואה טוב, רק מוודאת למקרה שיעלה.

בהמשך

המקרה שלך,מהווהה דוגמא טובה להתאמת עדשות מגע ספריות/כדוריות-ללא צילינדר. עניין הבטיחות אינו נוגע לכח דיאופטרי כזה או אחר,אלא להתאמה הפיזית של העדשות לעיניים והשימוש שלך בהתאם להנחיות.

גם לי יש בעיה בסגנון, לא יודע מה לעשות

שלום, שמחתי למצוא כאן את הפורום הזה. הנה הבעיה שלי: תמיד היה לי מספר נמוך (רבע) ולא הייתי צריך משקפיים. מאז הצבא, הדרדרה לי הראייה כי הייתי בקורס וישבתי ממש רחוק מהלוח. הוצאתי משקפיים אבל לא רציתי לשים אותם. הלכתי בלי משקפיים וכבר הגעתי למצב שאני מרגיש מנותק מהמציאות וממש מעופף (ברמות של פסיכי!) אז עשיתי לפני כמה חודשים בדיקה אצל רופא עיניים שאמר לי שאני יכול לשים עדשות. (כיום המספר שלי הוא מינוס אחד ומינוס שלושה רבעים) הוא אמר ללכת לאופטומטרסיט ובדיוק היה מבצע של 55% באופטיקה הלפרין אז עשיתי בדיקת ראייה וביקשתי עדשות. יש לי צילינדר של חצי בכל עין, אז אמרו לי שיתנו לי עדשות בלי צילינדר. אחרי שחיכיתי כמעט חודש(!) לקבל את העדשות, שמתי אותן (אלה עדשות יומיות עם לחות של ג'ונסון אמרו לי שאפשר להיות איתם 24 שעות, אבל בפועל כבר אחרי 8 שעות מרגישים שאי אפשר יותר). כמובן שהציעו לי עסקה לשנה, אבל אמרתי אני קודם אראה איך זה. אז שמתי את העדשות ולא ראיתי מקרוב כלום. הלכתי לחנות ואמרו לי שאני צריך להתרגל. אני רואה טוב (הראייה למרחק לא טובה, מקרוב כן) הבעיה שיש דברים כמו לוח בכיתה (אני סטודנט) שאני מסתכל ולא רואה טוב כמו עם המשקפיים. ולפעמים כשאני קורא מקרוב או ממש רחוק, עם כל מצמוץ העין יוצאת ממיקוד וזה משגע אותי, השאלה שלי היא מה לעשות? עדשות מגע עם צילינדר? לוותר לגמרי? כי ללכת לאופטיקה הלפרין, הם נראים לי לא אמינים ואני לא סומך עליהם ובכל מקום אחר אמרו לי שבדיקת ראייה עולה 200 שקל!!! וגם ראיתי שיש חברות אחרות יותר זולות עם לחות. מה מומלץ? אפשר לוותר על ג'ונסון? ולגבי צבע, אפשר גם לשלב אולי? תודה רבה!!!

היום אחרי שבועיים לא שמתי עדשות

והראייה שלי מקרוב ולמרחק קצר נפגעה בצורה מפחידה. אני לא שם יותר את העדשות האלה זה פשוט פיגוע לעיניים. אופטיקה הלפרין עשו עבודה גרועה שעולה לי עכשיו ביוקר. תודה ואכן כן אני חוזר למשקפיים. אע"פ שזה משגע לי את העיניים כשאני בשיעורים ואני מסתכל על הלוח הרחוק ואז צריך לכתוב במחברת וזה משגע את העיניים... ועל זה נאמר: על מה שקונים בזול - משלמים ביוקר...

תוריד את המשקפיים כשאתה כותב

או שתשים אותם בצורה כזו שתוכל לראות מתחת למסגרת כשאתה מוריד את הראש וכותב. בתחילת דרכי עם משקפיים כשהייתי יושבת מול מחשב הייתי מורידה אותם כי לא היה בהם צורך וראיתי טוב בלעדיהם. עם הזמן המספר גדל והמרחק שממנו אני רואה טוב בלי משקפיים הוא ממש קרוב, כך שאני עם משקפיים כל הזמן, כי אני כבר לא יכולה לשבת מול מסך מחשב לראות טוב. נשמע שבאופטיקה הלפרין לא עשו לך בדיקה טובה ולכן חשת שאתה לא רואה טוב גם למרחק. אתה יכול להשתמש בעדשות אחרי שיעשו לך התאמה הולמת למספר שאתה צריך למשל אצל רופא עיניים או אופטימטריסט אבל קח בחשבון שיהיו לך אותן התחושות כשאתה כותב/קורא מקרוב.

למעלה