אני הייתי נזהרת עם המתכון הזה
כף אבקת אפייה על 3/4 כוס קמח נראה לי ממש מוגזם!
לי נראה ששכחו לציין רכיב או שניים - רסק תפ"ע או שמן או פשתן טחון - משהו!
אני מצרפת לך שני לינקים
אחד - מאפין שקדים ופטל שאת יכולה להתאים לטעמך,
כאן
והאחר,
עוגה בחושה עם וריאציות שהיא פשוט נהדרת! את יכולה לעשות ממנה עוגת שיש או עוגה עם פירות או עם קינמון... הרכיב היחיד שצריך לחפש הוא פשתן טחון. שווה לקנות ולשמור בפריזר.
הנה המתכון הבסיסי,הווריאציות בבלוג בקישור למעלה
העוגה הבסיסית
רכיבים
½1 כוסות קמח לבן (אפשר להמיר חלק בקמח כוסמין)
¼ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית סודה לשתייה
1 כוס חלב שקדים או סויה
1 כף זרעי פשתן טחונים
⅔ כוס סוכר
¼ כוס שמן נייטרלי
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית מולסה (לא חובה)
3 כפות ממרח שקדים/שקדיה
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומכינים תבנית מלבנית (20 על 10 ס"מ) או תבניות קטנות או אפילו תבניות מאפינס (זמן האפייה יוכתב ע"י גודל התבנית).
מנפים לקערה בינונית קמח, מוסיפים מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
בקערה נפרדת מערבבים פשתן טחון עם חלב, מוסיפים סוכר, שמן, וניל ומולסה, ומערבבים היטב. יוצקים את הנוזלים לקערת הקמח ומערבבים היטב. לעוגה בחושה בסיסית, מוסיפים עכשיו את ממרח השקדים, מערבבים היטב, מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות או עד שמוכן (מבחן הקיסם: נועצים קיסם ואם הוא יוצא יבש, רק עם קצת פירורים, העוגה מוכנה)