שאלה על עוגת גבינה עם אוכמניות

שאלה על עוגת גבינה עם אוכמניות

חמישי שמח לכולם :)

היום אפרוץ את המחסום ואכין לראשונה עוגת גבינה עם אוכמניות
במתכון המקורי היא משתמשת באוכמניות בקופסת שימורים
רציתי לדעת האםניתן להשתמש באוכמניות קפואות?
ובאותה נשימה לקבל טיפ על הקצפת ביצים מופרדות :)
 

bali

New member
מנהל
היי, באתי לעזור

אפשר להשתמש באוכמניות קפואות במקום כאלו בקופסת שימורים. מה שכן, צריך לבשל את האוכמניות הקפואות עם כמה כפות סוכר וטיפונת מיץ לימון, עד שהן מפשירות ויש קצת "רוטב" סמיך מהנוזלים של האוכמניות. נותנים לאוכמניות המבושלות להתקרר ואז אפשר למרוח אותן על העוגה.

ולגבי הקצפת ביצים מופרדות, אני מניחה שהחלק הבעייתי הוא הקצפת החלבונים. צריך לוודא שהקערה בה מקציפים יבשה ונקייה, להקציף את החלבונים עם קורט מלח, במהירות בינונית, ואם צריך להוסיף להם סוכר לפי המתכון, להוסיף אותו בהדרגה ורק כאשר מתחיל להיווצר כבר קצף. צריך להגיע לקצף יציב אבל עדיין רך וגמיש, אחרת הוא יתפרק כשמקפלים אותו לתערובת הגבינה.
הדרך לדעת שהקצף יציב אבל רך הוא שכאשר מרימים את המקצף מהקצף, הוא "סוחב" איתו קצת קצף שיוצר גבעה ששומרת על צורתה ולא קורסת ישר לתוך שאר הקצף. המרקם צריך להיות קצת יותר יציב מקצף גילוח נגיד.
בשפה המקצועית קוראים לקצף במצב כזה "גבעה רכה" או SOFT PEAK.
 
וואוו תודה רבה על התשובה המפורטת

מזל ששאלתי אחרת הייתי מניחה את האוכמניות כמו שהן.. לא רוצה לחשוב איך זה היה נראה.
שמבשלים את האוכמניות אין צורך להוסיף מים או לחתוך אותן לפני?
 

העצלנית

New member
אין צורך במים

וממש לא צריך לחתוך.
אני אוהבת לבשל עם קצת סוכר וקצת ליקר מתאים.
ואז להסמיך עם קצת קורנפלור אם צריך
ממיסים נגיד כף קורנפלור בקצת מים הברז ומוסיפים כל פעם קצת עד שמסמיך, זה מסמיך עוד בקירור אז לקחת בחשבון
 

bali

New member
מנהל
מקווה שזה עדיין רלוונטי

האוכמניות הקפואות יגירו נוזלים בבישול ואין צורך לחצות אותן, אבל אפשר להוסיף טיפה מים אם מרגישים שאין מספיק "רוטב". בבישול עם הסוכר הנוזלים יסמיכו כמו ריבה.
 
הכנתי את העוגה


יצא ממש טעים :) ולא היה צורך להוסיף מים בבישול בסוף כי האוכמניות הגירו מלא נוזלים.
רק דבר אחד שחכתי לעשות שהיה כתוב במתכון...שחכתי להוסיף לאוכמניות ג'לטין על מנת שיתקרשו מלמעלה.ו
אבל מטעוית לומדים

תודה לך על ההכוונה והייעוץ
 
למעלה