שאלה על עונה אחת פרק 13

ketrina

New member
שאלה על עונה אחת פרק 13

אהלן!
חדשה כאן
הגעתי בעקבות המון המלצות באייקון...
אני באמצע פרק 13 (הפרק נתקע לי באמצע!!!) ומצאתי זמן לתהות קצת, תיאורטית, אם רוז מתה בזמן כלשהו, מה מונע מהדוקטור הנפלא לחזור לזמן הפגישה הראשונה עם רוז ולקחת אותה בחזרה איתו?
נגיד רוז מתה בשנת 1400 באחד מהטיולים,דוקטור חוזר לשנה הנוכחית והיא חיה-הרי רוז נולדת רק אחרי 1400...
מה דעתכם?

Apple Scruff

New member
העובדה שהוא מתנגש בקו הזמן שלו.

הוא לא יכול לקחת אותה לפני-כי אז הוא בעצם לעולם לא ייפגוש אותה וזה פרדוקס. ואם הוא נוסע לאותו רגע, הוא מתנגש עם קו הזמן האישי שלו. יש שם כבר דוקטור אחר מעבר, שצריך לקחת את רוז.

kinging123

New member
ניסחת את זה די יפה :)

כמו כל פרדוקס בסיסי, אם הוא היה חוזר ליום לפני שהוא לקח את רוז, ולוקח אותה שוב, אז היא לא היתה נלקחת יום אחרי זה ומתה במאה ה15, מה שהיה מונע מהדוקטור לקחת אותה יום לפני כן, מה שהיה מונע ממנה למות במאה ה15, וכו' וכו'.

ketrina

New member
הו, מקסים!לגבי ההתנגשות עם הקו זמן האישי שלו.

לגבי המפגש עם רוז, תיאורטית,הוא יכול פשוט ללכת לפגוש אותה כשהיא בת 18,שנה קודם, וכל המפגש של רוז עם הדוקטור בגיל 19- לא יקרה.
ברוב הספרים מודגש כמה אסור לשנות את ההיסטוריה,אבל נראה שלדוקטור אין בעיה לעשות זאת. (אם הבנתי נכון..)

BloodyRose

New member
הוא יודע מה אפשר לשנות ומה לא

כשרוז מצילה את אבא שלה, הוא זועם כי הוא יודע שיהיו לזה השלכות (לא זוכרת אם הוא מתייחס לזה כאל fixed point in time)
זו גם הסיבה שהוא לא חוזר למלחמת הזמן / לגאליפריי שלפני המלחמה (כאמור, פרטים נוספים על המלחמה יגיעו בהמשך)

קורה שהוא מציל אנשים בעבר, אבל לרוב פשוט יוצא שהפעולה שלו היא זו שמשנה וגורמת לעתיד כמו שאנחנו מכירים אותו (ניקח את המקרה הקלאסי ביותר במסע בזמן - להרוג את היטלר. תאוריה מעניינת היא שאולי מישהו כבר חזר אחורה בזמן, הרג מנהיג נאצי אחר, והיטלר הוא התוצאה של מה שניסו למנוע? סטיבן פריי ב"עושים הסטוריה" מתייחס לזה בצורה מאוד יפה. שווה קריאה).

בכל מקרה, הדוקטור, מעצם היותו טיים לורד, יודע איפה אפשר להתעסק עם העתיד ואיפה לא.

וזה כל מה שאפשר להגיד מבלי לספיילר.

Apple Scruff

New member
דוגמה טובה לזה שהדוקטור (ספוילר לעונה 4)

מתערב בהיסטוריה וגורם למה שאמור לקרות/מכירים זה הפרק של פומפיי.

kinging123

New member
פומפיי גם הוא מבסס את דמותו של הדוקטור

ובאמת כשרוז מצילה את אביה והוא מביא את הדוגמה של מלחמת הזמן(וגם קורא לה קופה מטומטמת - המשפט הזה תקוע לי בראש I picked another stupid ape) זו דוגמה מצויינת - כי פתאום מבינים שהוא לא סתם סנוב שלא מסתבך, הוא באמת לא יכול, והוא רוצה.

ailag

New member
תבדילו בין יכולות ותכונות

היכולות (והידע) שלו - להטיס את הטארדיס, להבין נקודות קבועות בזמן וכו' - משותפות לכל הגרסאות שלו ונשמרות בהתחדשות. האופי שלו לא. הוא יכול להיות נחמד, מעצבן, מרושע, פציפיסט, לזלזל באנשים או לחשוב שהם נהדרים. היי, אפילו אצלנו הדברים האלה משתנים, לפעמים גם רק תוך שנים בודדות, ואנחנו אפילו לא עוברים התחדשות.

היחס של הדוקטורים השונים (לפחות אלו שראיתי פרקים שלהם) לאנשים מאוד שונה.

(עם מאט בכלל הסיפור מסתבך, למי שהיה בהרצאה שלי)

timetraveler900

New member
ברוכה הבאה :)

כבר ענו לך תשובה מעולה (את האמת ניסיתי לחשוב על תשובה בשבילך אבל לא הייתי מרוכזת) אז נותר לי רק לאחל לך גלישה מהנה :)

ketrina

New member
ברוכים הנמצאים
ותודה רבה

אני רק בעונה 3 (אוי, זה כל כך כיף!! זו סדרה כזו מעולה!!) אז אני קצת מפחדת לגלות כאן ספוילרים, אז אחזור כשאהיה יותר בעיניינים.

ובפרק האחרון, (עונה 3 פרק 3) הם אמרו "אקספלריאמוס" זה היה כל כך מעולה!!

למעלה