שאלה על עוף,,

שרון 337

New member
שאלה על עוף,,

לאחר בישול או צלייה של העוף,(עוף קנוי ומוכשר)
לאחר שהוא מוכן לאכילה ,מבחוץ הוא נראה מושלם,
אבל בפנים ,בשכבה הפנימית, יש עליו סימנים בצבע חום.
(האם זה דם שנקרש בבישול ?) הילדים לא רוצים לאכול עוף בגלל זה.
איך ניתן למנוע זאת ?
 

חנהפ

Active member
נראה לי שזה שאריות דם, אני מניחה

שאת שוטפת היטב..לפעמים יש נתחים שיש עליהם כתם אדום (שטף דם) שאחרי הבישול זה באמת מקבל צבע חום.
בחזה עוף למשל לא תמצאי את זה
 

שרון 337

New member
בסוף התברר שמומחה בתחום הסביר ,כי ב -

בעופות צעירים:
מח -העצמות משתחרר בעת הבישול מהעצם של העוף הצעיר,וברגע שזה קורה,
עובר הפגמנט של צבע מח העצמות, בעת הבישול,אל הבשר ,(בשר העוף שקרוב לעצם,)
ומכאן הגוון החום בתוך הנתח,(זה מח עצמות).
&nbsp
מבחינים בגוון החום רק מהלך האכילה .(בעיקר בכרעיים ושוקיים של עוף צעיר,
כאשר בעוף בוגר ,התופעה לא קיימת.
 
למעלה