שאלה על עיקור-באתר הבית של

רוןרי

New member
שאלה על עיקור-באתר הבית של

וטרינר שאני מתענינת אצלו לגבי עיקור נכתב שהם מרחיקים רחם ושחלות. תמיד חשבתי או זכרתי שרק שחלות מוציאים. זה לא יותר מידי?

רוןרי

New member
שאלות אחרות על עיקור שאולי ידעו לענות לי

מה עדיף תפרים פנימים או חיצונים? (חתולת בית)
דברתי עם 2 וטרינרים וכל אחד מהם עושה תפרים אחרים.
מתן אנטיביוטיקה אחרי- לא זכרתי שנותנים. נחשב מקובל?
אשמח לעוד תובנות...

Yukita

Active member
מנהל
עד כמה שזכור לי

תפרים פנימיים וגם חיצוניים יש בכל מקרה, וההבדל הוא בין תפרים מסיסים ללא-מסיסים. הוטרינר שלנו משתמש בתפרים מסיסים, אחרים טענו שהם מעדיפים לא-מסיס כדי לוודא שיחזרו אליהם לביקורת בעת הוצאת התפרים.
&nbsp
לגבי מתן אנטיביוטיקה, גם זה קצת משתנה ממרפאה למרפאה אבל אצלנו הרעיון היה שכבר נתנו אנטיביוטיקה ולכן אנו לא היינו צריכים לתת.

dimitrygo

Active member
מנהל
לא, ברוב המקרים מסירים הכל. אחרת יש סיכוי גדול לסרטן רחם

החתולים נמצאים בכדור הארץ

מאות אלפי שנים בצורה כזאת או אחרת. כמובן שמאות אלפי שנים לא היו עיקורים.
אז מאות אלפי שנים כל החתולים סבלו מסרטן ?
או שזאת יותר המצאה של וטרינרים שמגלגלים מיליוני שקלים על תעשיית העיקורים ?

dimitrygo

Active member
מנהל
מה לא מובן במשפט "סיכוי גדול לסרטן"? איפה כתוב כל החתולים?

אם משאירים רחם ומסירים רק שחלות אז זה המצב - סיכוי גדול לסרטן.
&nbsp
אני מנחש שאתה מתנגד לעיקורים בכלל. אז איפה בטבע יש מצב שחתולה מתייחמת כל שבועיים בערך ולא מזדווגת? כי זה המצב בבית עם חתולה לא מעוקרת. והתוצאה - סרטן רחם, עטינים וכו'.

לא נפתח דיון אבל לשאלתך -

אני לא מתנגד לעיקורים . אני מתנגד לתעשיית עיקורים ולכת המעקרים שזה בעצם 95 אחוז מהפעילים והמאכילים. הכת הזאת יותר קיצונית מהשכונות הכי סגורות במאה שערים בירושלים. בכת המעקרים - העיקורים הם אלוהים ואם תעיז חס וחלילה להיות נגד ותעיז למרוד ותערער ותעיז לחשוב אולי קצת אחרת , יעשו לך מה שעושים במשפחות החרדיות הכי קיצוניות שיש - יזרקו אותך לכל הרוחות בלי למצמץ ולא ירצו שום קשר איתך יותר. מניסיון. עברתי את זה עם המון פעילים ומאכילים. כיום העיקורים הם הדת והכת הכי קיצונית בישראל.

dimitrygo

Active member
מנהל
אם אתה לא מתנגד לעיקורים אז איך נתקלת ביחס כזה כמו שאתה מתאר

מה הכוונה יזרקו אותך לכל הרוחות? למי איכפת?
ומה אתה מתכוון כשאומר תעשיית עיקורים?

גורדיאן

New member
אתה צודק וזה עוד כלום.

יש את הכת הקיצונית הזאת שטוענת שאנשים צריכים לנשום, תנסה להתווכח איתם והם יזרקו אותך לכל הרוחות ויחשבו שאתה מטורף, עברתי את זה עם המון אנשים שלא רוצים להפסיק לנשום, סתם מפונקים.

אני לא בטוחה שהסיכוי לחלות הוא גדול

כמובן שאם אין לחתולה רחם אז היא לא יכולה לחלות בו. אבל היא יכולה לחלות במקומות אחרים בגוף. והמחלה הזו נוצרת מתאים שהגוף לא מזהה ולא משמיד אותם. ולא משנה מהיכן.
(לפני כמה שנים חברה שלי גילתה שלכלב שלה יש אשך טמיר. הוטרינר גילה שהשני נמצא בבטן. בחיפוש בגוגל ההמלצה חד משמעית : לסרס. לגמרי. הטענה היא שהאשך שבבטן עלול לחלות ואת הבריא צריך להסיר כי זה גנטי וגם אם מזווגים הגורים יהיו עם אותה בעיה. היא הלכה לווטרינר וותיק שאמר לה שאפשר להשאיר את הבריא. לגבי זה שבבטן : בכל ימי עבודתו (והוא הוטרינר מעל 40 שנה) הוא ראה רק פעם אחת כלב שהאשך הטמיר חלה. והוא ראה לא מעט כלבים שחיו חיים מלאים עם אשך טמיר ללא בעיה. ומה שהוא אמר סותר לגמרי את החד משמעיות שבכל האתרים באינטרנט.
בינתיים חלפו 6 שנים בערך. היא זיווגה אותו 3 פעמים. כל הגורים הזכרים יצאו בסדר וגם הוא בינתיים בסדר ולא עבר סירוס.
מה המסקנה? לא יודעת. לפעמים אנשים חוזרים על דברי אנשים שחוזרים על דברי אנשים.... עד שזה נקבע האמת.
או שאולי באמת הכלב הזה יוצא דופן.).

dimitrygo

Active member
מנהל
וכמה הוטרינר הוותיק ההוא ראה בכלל אשכים טמירים?

נגיד כלב 1 חלה מ-10 שהוא ראה - זה 10%, זה סיכוי מספיק גבוה.
יש סטטיסטיקה מצטברת בכל העולם, לא רק על סמך נסיון של וטרינר בודד. את בוחרת לא להאמין בזה? בעיה שלך.

למעלה