שאלה על עישתר וקצת יותר - ממאמר של ראסל../images/Emo13.gif
לא מזמן סיימתי לתרגם מאמר של ברטראנד ראסל. היום עברתי עליו כדי להגיהה, להוסיף קישורים והבהרות במקומות הנחוצים וכיוצ"ב. באחת הפסקאות הוא טוען כי: "באשר ללידת-בתולין, הם רואים אותה כדוקטורינה שנלקחה מהמיתולוגיה הפאגנית – שם לידות כאלה לא היו נדירות במיוחד. (נאמר שזורואסטר נולד לבתולה; עישתר, האלה המסופוטמית, נקראת "הבתולה הקדושה".) האגנוסטיקנים אינם יכולים להאמין בתופעה, או בדוקטורינה של השילוש, מכיוון שאף אחד מהם אינו אפשרי מבלי האמונה באלוהים." אני יודע שעישתר היתה מזוהה עם מיניות ופריון וכיוצ"ב, אבל לא הצלחתי למצוא תימוכין לכינוי "הבתולה הקדושה" כפי שהוא טען. האם מישהו מכיר הפניה מקוונת ומהימנה המזכירה את הכינוי? יש לי את אותה הבעיה בנוגע לזרתוסטרה, לא הצלחתי למצוא מופע של האגדה. הניחוש שלי הוא שאני לא מכיר את האתרים המתאימים לעניין ומכאן נובעת הבעיה (באינטרנט יש יותר מדי מידע). אני מצטער להטריד אתכם בעניין, אבל "למד אדם לדוג..." והוא לא יטריד אותך יותר
נ.ב. אנקדוטה כדי שזמנכם לא יתכלה לריק לחלוטין
גם במיתולוגיה היהודית יש "לידת בתולין". "בן סירא" הוא אחד מהספרים החיצוניים המוכרים ביותר, ואחד החשובים והמפורסמים ביותר ליהודים ולנוצרים בזמנים המוקדמים. אך, בן-סירא הקטן, או "אלפא ביתא דבן סירא" מוכר פחות, ובו מסופר על מעין לידת בתולין של בן-סירא. אך בן סירא הקטן טורח להסביר את העניין (מויקיפדיה): "לפי סיפור לידתו של בן סירא, הוא נולד כאשר אמו, בתו של ירמיהו הנביא, נכנסה למרחץ והתעברה מזרע שהותיר שם אביה, שרשעים, בני שבט אפרים, אילצוהו להוציא זרעו לבטלה באיום שאחרת יבצעו בו מעשה סדום. נמצא אפוא שירמיהו הוא גם אביו וגם סבו של בן סירא, ובגימטריה סירא אכן שווה לירמיהו. סיפור זה, שיש מחכמי ההלכה שהתייחסו אליו ברצינות רבה, משמש גם כיום בפסיקה ההלכתית הדנה בנושא של הזרעה מלאכותית. יש דמיון בין לידת בן סירא המתוארת בו לבין כניסת זרע לגוף ללא יחסי אישות, כמו בהזרעה מלאכותית."
לא מזמן סיימתי לתרגם מאמר של ברטראנד ראסל. היום עברתי עליו כדי להגיהה, להוסיף קישורים והבהרות במקומות הנחוצים וכיוצ"ב. באחת הפסקאות הוא טוען כי: "באשר ללידת-בתולין, הם רואים אותה כדוקטורינה שנלקחה מהמיתולוגיה הפאגנית – שם לידות כאלה לא היו נדירות במיוחד. (נאמר שזורואסטר נולד לבתולה; עישתר, האלה המסופוטמית, נקראת "הבתולה הקדושה".) האגנוסטיקנים אינם יכולים להאמין בתופעה, או בדוקטורינה של השילוש, מכיוון שאף אחד מהם אינו אפשרי מבלי האמונה באלוהים." אני יודע שעישתר היתה מזוהה עם מיניות ופריון וכיוצ"ב, אבל לא הצלחתי למצוא תימוכין לכינוי "הבתולה הקדושה" כפי שהוא טען. האם מישהו מכיר הפניה מקוונת ומהימנה המזכירה את הכינוי? יש לי את אותה הבעיה בנוגע לזרתוסטרה, לא הצלחתי למצוא מופע של האגדה. הניחוש שלי הוא שאני לא מכיר את האתרים המתאימים לעניין ומכאן נובעת הבעיה (באינטרנט יש יותר מדי מידע). אני מצטער להטריד אתכם בעניין, אבל "למד אדם לדוג..." והוא לא יטריד אותך יותר