שאלה על עלות משכנתא

Htechnion

New member
שאלה על עלות משכנתא

אנחנו זוג+1 ללא דירה. גרים בשכירות 3700 בחודש.
נראה לי שנשברנו מ"לשבת על הגדר" ולא מאמינים שנזכה בדירה במרכז במחיר למשתכן, אז החלטנו לקנות דירה (מקווים שזה לא שיא הבועה ונעשה את טעות חיינו)
מחיר הדירה שברצוננו לקנות כולל מיסים, עו"ד תוספות וריהוט: 1.8M
הון עצמי 1.4M (לאחר תשלום מס רווחי הון על הרווחים בתיק ההשקעות)
בנוסף יש לנו 250K בקרנות השתלמות, שניתן לקחת עבורם הלוואה של כ 200K בריבית פריים פלוס קצת.
כך שאנו יכולים לקנות ב 1.6M
שכר 31K נטו (כולל חישוב בונוסים שנתיים, ללא קרה"ש)
א. מה העלות האמיתית של לקיחת משכנתא (פתיחת תיק, ביטוחים וכו') האם כדאי לחכות שנתיים עד שנצליח לחסוך את ההון העצמי לדירה ולקנות במזומן (בהנחה שהמחיר לא יברח לנו שוב, כמו בכל שנה כמעט בשנים האחרונות), ובכך נחסוך את הכאב ראש ועליות פתיחת תיק? או אולי לקחת הלוואה רגילה ברביות גבוההות יותר מרביות משכנתא של 200K ?

mulcha

New member
לא מומחה ולא ממליץ ולא יודע כלום מהחיים אבל

עשו לעצמכם טובה, חכו קצת. הבועה מתפוצצת ממש עכשיו לדעתי.

בכל מקרה גם אם תקנו לפחות אתם לא בסיכון כמו הרבה זוגות אחרים פה שלוקחים הלוואות מטורפות. אתם מאוד צנועים ומחושבים. כל הכבוד.

לא התפוצצה כבר ?

לא נורא.
ממש עכשיו תתפוצץ.
תכף.
נו.
תתפוצצי כבר !
קדימה.
למה את מחכה ?
נוווווו .....
:)

Htechnion

New member
לפי ההודעות היום בפורום אין

שום בועה. בכל ההודעות לכל הזוגות שכר של 25-35 נטו. שזה נראה לי סביר לשוק נדלן של 1.5עד 2.5 מליון לדירה. לאנשים יש כסף. המשכורות בעיקר בהייטק קפצו בשנים האחרונות. והשאר גרים עם ההורים וממנפים עצמם כדי לקנות.

בהחלט שינוי בפורום

בעבר היו פה אינספור שאלות של זוגות שמרוויחים 8000 ש"ח (ביחד) על הרכב משכנתא של מיליון ורבע שקל עבורם... זה כבר לא קורה. זוג שמרוויח 8000 (ואפילו 12000) כבר לא חולם שהוא יכול לקנות דירה... מה שאומר ששוק הרוכשים הפוטנציאלים לדירות מצטמצם והמוכרים שנתקעים עם דירות חודשים (ואפילו שנים) יאלצו מתישהו להיפטר מהן במחירים שגם מי שמרוויח פחות מ-25000 יכול להרשות לעצמו.

h a j b i

New member
זוג שמרוויח 8,000 ביחד זה מתחת לממוצע

בדיוק יש פה בעמוד הראשון הודעה עם זוג שמרוויח 15K ביחד, זה בערך הממוצע למשק בית.

אין כל עדות לכך שהכותבים בפורום הינם מדגם מייצג ולכן אין

בסיס לקביעה ש"לכל הזוגות שכר של 25-35 נטו" כפי שציינת.
בעלי שכר גבוה יותר הינם פעמים רבות בעלי מודעות כלכלית גבוהה יותר
ולכן למשל נוטים פחות לחשוב שהבנק הוא יועץ אובייקטיבי ומחפשים מידע במקומות
נוספים. דבר זה עלול לגרום לחשוב שכולם כך. זו שגיאה.
בהצלחה,
&nbsp
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/myehila
תובנות בחינם לייעול המשכנתא שלכם: http://bit.ly/effteam
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffeLecture
טלפון: 03-549-6611

התפוצצות בועת נדל"ן זה בדרך כלל תהליך ממושך

שמתרחש במהלך כמה שנים עם השתחררות דירות לשוק וזה משהו שיקרה במהלך השנים הקרובות תוך כדי סיום בניית דירות מחיר למשתכן ולמעשה סוג של הצפה (איטית, לא שיטפון) של השוק בדירות.
זה כרוך גם בשינוי תפיסה וזה משהו שקורה לאנשים לאט. אנשים שמאמינים בערך הנכס שלהם לא ימהרו להוריד את מחיר הדירה שלהם, גם אם המחיר הוא להמשיך להיות "תקועים" איתה. אבל בסוף המציאות מנצחת ומי שחייב למכור דירה יאלץ לעשות זאת בתנאי השוק ולא בתנאי האמונה שלו בערך דירתו... כלומר, אם דירת קבלן בשכונה הסמוכה נמכרת במיליון שקל, העובדה שאתה מאמין שהדירה שלך שווה מיליון וחצי לא תעזור לך למכור אותה... ואם התגרשת/ירדת מנכסיך/אתה חייב לעשות רילוקיישן/לעבור לדירה גדולה או קטנה יותר, תהיה חייב לישר קו עם השוק (כי השוק לא יישר קו איתך...).

h a j b i

New member
לא זה לא

ההתנפחות איטית, הפיצו מהיר, לכן מכנים את זה "בועה".
אם התהליך יהיה איטי אז זו לא באמת בועה.

h a j b i

New member
העלויות של לקיחת משכנתא מעבר לריבית הן זניחות

פתיחת תיק זה כמה מאות ש"ח (מקבלים בקלות הנחה משמעותית). ביטוחים זה עד 100 ש"ח בחודש (אפשר גם פחות אבל זה תלוי בגודל המשכנתא ומצב רפואי), והולך ויורד עם התקדמות המשכנתא, שמאי עוד כמה מאות ש"ח, עוד כמה גרושים לאגרת משכון וזהו נראה לי.
&nbsp
בקיצור, די זניח. בטח לא שקול להפרשים בריביות. מצד שני, זכור לי לא מעט זמן שהושקע בעניין אז בהחלט הייתי שוקל הלוואה רגילה אם הריביות סבירות וההחזר החודשי מתאים לכם.

למעלה