שאלה על פוליטיקלי קורקט

Sunset Night

New member
שאלה על פוליטיקלי קורקט

עומדים להכיר לי מישהי חירשת כפגישה עיוורת. כבר יצא לי לשוחח בעבר עם אדם חרש והשוני בצורת הדיבור איננה מרתיעה אותי כלל. הבעיה היא שלעיתים לוקח לי זמן להבין לחלוטין את מה שנאמר, ולעיתים לוקח זמן לאדם החרש לקרוא את שפתי כיאות (לפחות כך היה המקרה עם אותו אדם). שקלתי פשוט להביא איתי מחברת ועט כדי שנוכל להתכתב כך במקרה שיהיו קשיי תיקשורת, אך עלתה בראשי המחשבה שאולי זה עלול להעליב אותה או לפגוע בה בצורה כלשהיא. לא יודע למה.. זה פשוט לא נראה לי "פוליטיקלי קורקט". מה אתם אומרים אנשים?

0ne Man

New member
להיפך!

אני חושב שהיא תשמח מאד לראות שאתה מתחשב בה! תנסו תחילה לתקשר באמצעות דיבורים וקריאת שפתיים, ואם תיראו שזה לא הולך- אז תעברו לכתוב במחברת. תסביר לה גם שלקוח לך זמן להתרגל לצורת הדיבור ולהבין אחד את השני, ואני מאמין שהיא תבין. בהצלחה בדייט!

צלף

New member
מניסיוני מספיק פינקס קטן בשני שקלים

שמכניסים לכיס של החולצה יחד עם העט, ואם יש בעיות שולפים את זה והופ... הגישה שלך לגמרי נכונה
ואם תמשיכו להיפגש תוכל להפתיע אותה ולהתעניין אם יש לה FM , ולהציע שתוכל להביא לפעם הבאה... (FM - זה מכשיר עזר ללימודי קורסים ששמים מיקרופון על המרצה וקולט על גוף החירש שמעביר את זה למכשיר שמע שלו, זה גם טוב לבתי קפה ואוטוביסים ומכוניות...

Sunset Night

New member
יש לה אבל היא לא סובלת אותו

תודה על המידע. הלך לנו סבבה בסוף
בהתחלה היו כמה משפטים שהוחלפו על נייר, אבל אחרי זמן קצר התקשורת זרמה.

למעלה