שאלה על פיטורים מה לעשות?זקוקה לעצה תומכת

• פותח הנושא b1231
  • פורסם בתאריך

b1231

New member
שאלה על פיטורים מה לעשות?זקוקה לעצה תומכת

אני בשנות ה-20 שלי עבדתי אחרי השיחרור בבנק חצי שנה, ואחרי זה מזכירה אצל עו"ד, שהייתי בראיון הם אמרו שהם צריכים מישהי גם מזכירה גם לניהול משרד לתווך ארוך, הסכמתי והתקבלתי. אתמול קיבלתי הלם הבוס אמר לי שהם לוקחים עורכת דין שתיקח גם את התפקיד של המזכירות, והוא אמר לי את יכולה להתחיל לחפש עבודה והוא אמר מה שמגיע לי מהחודש שזה 3 ימים אני יקבל ואני גם יצתרך לחפוף את החדשה.. עכשיו אני מרוב הלם, לא שאלתי שאלות חייכתי בציניות ואמרתי תודה הוא אמר ניפגש ביום ראשון .. עכשיו אני בדילמה דבר ראשון למה לא לתת לי יותר פרטים מתי היא באה ? 2.איך הוא מצפה שאני יתחיל לחפש עבודות אם אני עדיין עובדת שם כי ואללה יהיה לי ראיונות ואני לא יוכל ללכת אליהם כי אני יעבוד. 3. אני עשיתי הכל פיקס בשביל המשרד הזה ככה להגיד לי בצורה לא יפה ועוד בסופ"ש ... בקיצר אני לא רוצה לחפוף את החדשה אני כועסת מאוד .. וגם לא רוצה להגיע למשרד יום ראשון אני כבר רוצה לחפש עבודות חדשות חשבתי לכתוב לו מייל כי אין לי אומץ להתקשר אליו מה אתם אומרים זקוקה לעצה תודה רבה

הגר שקד

New member
b1231 יקרה

הדרך בה בישר לך הבוס על הפיטורין אכן מכוערת. אבל זה הרגע לחשוב על עצמך ולנסות להוציא מהמצב הכפוי את המיטב. הכעס שלך ברור ומוצדק, אך זה גם הזמן לחשוב על עצמך ועל עתידך, ואולי אפילו לצמוח ולמצוא עבודה טובה יותר. החוק קובע שהמעסיק חייב לתת הודעה מוקדמת של יום בחודש - עד ששה חודשי עבודה, ולאחר חצי שנה ההודעה תהיה 6 ימים + יומיים וחצי על כל חודש. זהו גם הזמן, על פי החוק, שעליך "לתת" למקום העבודה. יחד עם זאת, מותר למעסיק לשחרר אותך מוקדם, ובלבד שישלם לך עבור ימי ההודעה המוקדמת שקבע החוק. כאן תוכלי לקרוא את החוק במלואו: http://www.moit.gov.il/NR/exeres/5D0DD993-E5F3-4079-8880-59C5D176F508,frameless.htm מאחר וקיבלת הודעת פיטורין, זכותך לצאת גם במהלך היום לראיונות עבודה. זה בהחלט מקובל. ויש בזה אפילו יתרון - כל זמן שאת עובדת, תקבלי שכר גם בזמן שאת מחפשת עבודה חדשה... בהצלחה ושבת שלום, הגר

b1231

New member
אני רק חודשיים עובדת שם אז לא צריך להיות התרא

בדקתי זה רק אם אני עובדת מחצי שנה ומעלה אז יש לך עוד עצה בשבילי?

הגר שקד

New member
הי b1231

אם כך, אינך חיבת לעשות חפיפה - אלא אם את רוצה להרוויח עוד כמה ימי שכר (וכמובן בתנאי שישולם לך עבור ימי החפיפה!). תוכלי גם להתנות זאת בכך שאת יוצאת לראיונות במשך היום. הצעתי היחידה לך היא לחשוב על עצמך ועל טובתך. הניחי לכעס וחשבי מהו מקום העבודה שבו תרצי להיות? במה את אוהבת לעסוק? זהו מצב לא נעים, אבל לפעמים דווקא ממצבים כאלה צומחים ויוצאים מחוזקים. הרבה הצלחה ושבוע טוב, בגר

tmira glas

New member
אוי נשמה, זה כל כך כואב לשמוע , אבל (!!!!)

האמת: אין גבול לחוצפה. אם את היית מחפשת בחוץ ומרחרחת, אז אפשר לפטר אותך בלי בעייה, רק בגלל שאת חיפשת. וכאן הבוס הזה חצוף שבחצופים, עוד מבקש חפיפה. אבל !! תראי חמודה, מה שאני מציעה לך, למרות הכל, זה להתנהג כמו ילדה טובה ולבלוע את הצפרדע הדוחה הזו. תעשי עכשיו הכל פיקס בחפיפה ותעזבי עם חיוך. ממש ככה!!! למרות התסכול והשנאה לא לתת לו להוציא אותך רעה. ואז העולם קטן ומי יודע... יום אחד תצטרכי אותו יום אחד תרצי המלצה ממנו יום אחד הוא עוד ייקרא לך חזרה למשרה משופרת , או יסדר לך עבודה אחרת... העולם באמת קטן קדימה, אז תני חיוך ויאללה לחפש ג'וב אחר בהצלחה

למעלה