שאלה על פיטורין בזמן הריון

מעיןבר

New member
../images/Emo26.gifלכל עוזרות ההוראה

ובכלל נשות סגל זוטר באקדמיה. ראיתן את הכתבה ב-Ynet על פיטורי נשים בהריון
יש גם תגובה של האוניברסיטה וחוו"ד משפטית. אני אישית שייכת לאוניברסיטה העברית וכנראה שהיה לי מזל וחוש תזמון טוב
ילדתי לפני סוף תקופת המינוי ולכן זכיתי לדמי לידה. חזרתי מחופשת לידה ישירות לתחילתו של מינוי חדש וכך למרות שקיבלתי הודעה על סיום המינוי לא נפגעו זכויותי.

hilae

New member
שאלה על פיטורין בזמן הריון

שמי הילה, ואני עובדת כמורה בחברה שמעסיקה על פי חוזה שנתי, מ-הראשון לספטמבר ועד ל-31 לאוגוסט. החברה שולחת במהלך חודש מאי, מכתבי פיטורין לכל המורים- על מנת לא ליצור וותק. רוב המוחלט של המורים חוזר לעבוד בתחילת ספטמבר וחותם על חוזה מחדש. בתחילת מאי נכנסתי להריון, וכקיבלתי את המכתב כבר הייתי בהריון. החברה טוענת שהיא שלחה בתחילת מאי את המכתבים. (לא רשמתי לי במדויק מתי קיבלתי את המכתב) כשהתחילה שנת הלימודים , החוזה החדש מרעה מאוד עם המורים אין הפרשות לפנסיה אין תשלום לחופשה השנתית באוגוסט החזרי הנסיעות ירדו למינימום (גג 21.15 ליום) למרות שאני מוציאה כפול 3 מסכום זה. לשכר לשעה אצלי - אין שינוי ומכיוון שהייתי בהריון בזמן קבלת מכתב הפיטורין , לא רציתי לחתום על החוזה, שנותנת תנאים גרועים, ובקשתי להמשיך עם החוזה הישן. החברה ביקשה שאני אעביר מכתב מהרופא שאני בהריון. הם החליטו על פי המכתב (מהרופא) שעדיין לא הייתי בהריון (מה הם לקחו יומן וחשבו שעל פי המכתב נכנסתי להריון ב... מתי הביצית שלי הופרתה?) הרופא רק כתב את שבוע ההריון, והוא לא כתב שתאריך הווסת הוא חמישי למאי, (שבוודאי קיבלתי את המכתב אח"כ) אני עכשיו בחודש שביעי ואתמול קיבלתי ללא הודעה מראש את המכתב הבא בפקס: אנו מפסיקים את עבודתך החל מהתאריך 24.11.04 , על החתום : החברה. המפקחת שלי מטעם החברה לא ידעה על כך דבר, והיא מגבה אותי באופן מלא. היא הזדעזעה מהמכתב, מכך שהיא לא ידעה על כך דבר, על כך שאני עכשיו בחודש שביעי והם מפטרים אותי עכשיו, ועל כך שיש לי תלמידים שעוד חודש וחצי נגשים לבגרות. מה עושים? האם אני צריכה לקבל את המכתב ממאי, ולחתום על החוזה החדש (ואז יחזירו אותי לעבודה) האם יש לי עילה לפנות לבית משפט? חשוב לי להוסיף שאני עובדת ב"חברה" רק 8 שעות שבועיות, 1/3 משרה. ויש לי עבודה נוספת. אשמח לשמוע על תגובה. (פניתי לנעמ"ת אך אין הם יכולים לענות לי טלפונית, אלא רק בפגישה איתם שם)

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif

ראשית - מציעה לך לפנות לפורום דיני עבודה. כמו כן - העליתי לפה קישורים לכתבה ב- Ynet שכוללים חוו"ד מקצועית משפטית על עניין פיטורין בזמן הריון (אני אשרשר את ההודעה שלי לכאן). טיפ - אם המכתב המקורי נשלח אלייך בדואר ושמרת אותו במעטפה - על הבול אמורה להיות חותמת עם תאריך שתיתן לך קריאת כיוון לגבי מועד המשלוח (אם אין לך, אולי יש לך עמיתים לעבודה ששמרו את המעטפות שלהם). מקווה שהכל יסתדר.

mummy

New member
כאילו שלא ידענו שהאוניברסיטאות

הם מהמעסיקים הגרועים ביותר שיש במדינה הזו (והתחרות קשה). אז הנה עוד פן אחד מכוער שלהם. מפתיע זה לא (גם לא שזה קורה בת"א, למרות שאני בטוחה שהם לא היחידים). מזלך שהצלחת לדלג על המשוכה הזו...

בלינקה

New member
באוניברסיטת חיפה לא יותר טוב

הם מעסיקים במינוי לעשרה חודשים, כדי שעוזרי ההוראה לא יצברו ותק לפיצויי פיטורים או לקביעות.

משוש30

New member
רוצה לצאת להגנת האוניברסיטה העברית

או לפחות החוג שלי (גיאוגרפיה)... כשהודעתי שאני בהריון (ותרגלתי 3 קורסים אצל 2 מנחים שונים והייתי עוזרת מחקר של מרצה נוסף ) קיבלתי ברכות חמות מכולם. התחילו לי כתב מינוי חדש באוקטובר למרות שידעו שאני אלד בדצמבר באמצע הסימסטר. חידשו לי את המינוי לסימסטר ב' למרות שהתחלתי אותו באיחור בגלל חופשת הלידה ובכלל כולם היו פשוט מקסימים ומפרגנים. לגופו של עניין אוניברסיטת ת"א נמצאת במקום רע מאד לדעתי הם בדרך לפשיטת רגל. הם לא מעסיקים דוקטורנטים יותר, סוגרים מחלקות ומנסים לחסוך במקומות שלא ראוי ולא חוקי לחסוך בהם. לצערי אני חוששת שכלל ההשכלה הגבוהה בישראל בדרך לאותו הבור אבל לפחות בינתיים חשוב לי להראות שאפשר גם אחרת.

למעלה