שאלה על פיטורין

crunk1

New member
שאלה על פיטורין

שלום, אני עובד באבטחה באופן חלקי מאוד (לא עובר את שכר המינימום), בתור עבודה צדדית, בקרוב אני נוסע לטיול בחו"ל ואפסיק רשמית את העבודה... המעסיק שלי חייב לי כרגע סכום מסויים על חודש העבודה האחרון, האם יכול להיות מצב שבו הוא לא ירצה לתת לי את כל הכסף שמגיע לי? האם אני אמור להודיע על הפסקת העבודה בכתב 14 ימים מראש? או שאין כזה חוק....? תודה!

joshh

New member
בגדול אין סיבה.

האם חתמת על חוזה שמציין דבר בנוגע לסיום עבודה ? בגדול הינה נדרש לתת הודעה בכתב - יום על כל חודש עבודה. לאחר חצי שנה - שבועים מראש ולאחר שנה - 30 ימים. josha

avi1976

New member
המעסיק יכול לקזז לך חוב בסיום עבודה

המעסיק יכול לקזז לך חוב בחודש עבודה אחרון! חוב יכול להיות חלק מחוזה ו/או ימי הודעה מוקדמת שעלייך לתת לו. על כל חודש עבודה בחצי שנה הראשונה עלייך לתת לו יום הודעה ומעבר לחצי שנה הראשונה על כל חודש 2 וחצי ימי עבודה על כל חודש ; מעל לשנה עלייך לתת לו חודש עבודה.

crunk1

New member
ואם לא רשום בחוזה?

שום דבר על הודעה מוקדמת? זה לא יהיה חוקי? וזה שיש חוב כחלק מהחוזה - האם זה אומר שהוא חוקי? מה אם כתוצאה מה"חוב" או יותר נכון קנס - שהוא אינו חוקי עד כמה שהבנתי - יווצר מצב שבו המשכורת שלי תהיה פחות משכר המינימום הנהוג - זאת הרי עבירה על חוק בסיסי...

avi1976

New member
חוזה הוא לא חוקי אם הוא בסתירה לחוק

אם לא רשום בחוזה סעיפים שקיימים בחוק אזי החוק יחול עלייך! אם רשומים סעיפים שקיימים בחוק אזי תתקיים ההוראה המיטיבה, כלומר ההוראה הטובה ביותר. חוב אינו קנס, חוב הוא התחייבות למעסיקך או כהלוואה או כהתחייבות בחוזה טרם קבלתך לעבודה וכתנאי לעבודתך (תנאי שיעמוד רק במקרים מסויימים) או כהתחייבות מתוקף החוק (כגון, הודעה מוקדמת, לקיחת חופשה מעבר לראוי ועוד) למעסיק מותר לקזז את ימי ההודעה המוקדמת באם תתפטר ולא תודיע לו הודעה זו מראש והמעסיק לא יותר על ימים אלה! כמו שציינתי מקודם, חוב ניתן לקיזוז רק במשכורת אחרונה או בתביעה בערכאה שיפוטית...

למעלה