שאלה על פיצויים לעובדת - מטפלת פרטית בקשיש

אופירA

New member
מנהל
המטפלת שעבדה עם אבי הזקן באמצעות חברה במסגרת חוק סיעוד של הביטוח הלאומי, קיבלה את שכרה מהחברה, ובנוסף עבדה עוד 3 שעות ביום באופן פרטי עבור אבא שלי, וקיבלה את שכרה ממנו.
כעת, כשהסתיימה העסקתה לאחר שהוא עובר לגור בבית אבות, האם הוא חייב לשלם לה פיצויי פיטורין על השנים שעבדה אצלו בשעות הפרטיות, אם אין להם כל חוזה בכתב על העסקתה, אין כל דיווח שעות בכתב שלה ואף אחד מהם לא יכול להגיד בדיוק מתי החלה ההעסקה הפרטית?
אנו מעוניינים לתת לה סכום כסף, אבל רוצים לדעת מה אנו חייבים, כי לא מתאים לנו שהיא דורשת מה שלא מגיע לה, ועוד מעל ומעבר לכל היגיון.
תודה מראש על תשובה.

shila777

Member
תחליטי על סכום ותני לה.תחתימי אותה שאין לה ולא יהיו לה כל טענות כספיות או אחרות אל אביך או אליך.קחי בחשבון שהעובדת עבדה "פרטי",כשנשלחה מחברה.גם כן לא בסדר.
לנושא אפוטרופסות-בבית האבות יסבירו לך .קחי בחשבון שינויי מצבו.העיקר הבריאות !
בהצלחה.

המטפלת שעבדה עם אבי הזקן באמצעות חברה במסגרת חוק סיעוד של הביטוח הלאומי, קיבלה את שכרה מהחברה, ובנוסף עבדה עוד 3 שעות ביום באופן פרטי עבור אבא שלי, וקיבלה את שכרה ממנו.
כעת, כשהסתיימה העסקתה לאחר שהוא עובר לגור בבית אבות, האם הוא חייב לשלם לה פיצויי פיטורין על השנים שעבדה אצלו בשעות הפרטיות, אם אין להם כל חוזה בכתב על העסקתה, אין כל דיווח שעות בכתב שלה ואף אחד מהם לא יכול להגיד בדיוק מתי החלה ההעסקה הפרטית?
אנו מעוניינים לתת לה סכום כסף, אבל רוצים לדעת מה אנו חייבים, כי לא מתאים לנו שהיא דורשת מה שלא מגיע לה, ועוד מעל ומעבר לכל היגיון.
תודה מראש על תשובה.
ראי באתר כל זכות - נראה ש:
1. אכן לא היה צורך לשלם ביטוח לאומי

2. פיצויי פיטורין הם חודש בשנה:

3.בנוסף לפיצויי פיטורין, צריך לשלם במועד הפיטורין, גם תוספות שלא ניתן היה לשלם במהלך ההעסקה, כגון קרן פנסיה:

תשלום חודש עבור כול שנה . +חופשות . +פנסיה שלא שולמה . אים היא תלך לביטח לאומי ותספר שלא שילמת עבורה ביטוח לאומי . יעלה יותר . מגיע לה גם תנאים סוציילים . לא זוכר את התחשיב . מה הייה קורה אם הייתה ניפגעת מנפילה . מי הייה משלם פיצוי?? מזל שלא קרה. בקצור העסקתם בניגוד לחוק אישה

אופירA

New member
מנהל
לא העסקנו אף אשה בניגוד לחוק. אם אבי עבריין, המטפלת ו/או נציגי החוק מוזמנים לתבעו ולהענישו (ככל שיש שכל בקדקודם).
אני לא אחראית על מעשי זולתי ולא עברתי שום עבירה, ולא חייבת לאף אחד שום דבר. אני מעוניינת לתת למטפלת את כל הכסף המגיע לה, לאחר שאבי כבר לא מודע למעשיו ולא שילם לה אותו בחודש האחרון.

אם אתה חס ושלום תיפגע מנפילה, גם אז אצטרך לשלם פיצוי?... כמו שאני לא חייבת לך כלום, אני לא חייבת לה כלום.
שתספר לביטוח לאומי מה שהיא רוצה וכמה שהיא רוצה. בכבוד! מצידי, שיבואו אפילו להרביץ לו.
אני אשמח לשפות אותה על מה שאבי לא שילם לה, בהתנדבות גמורה.

את האפוטרופוס של אביך . אז את אחראית על כול ההיתנהלות . העסקת את המטפלת ב"שעות נוספות" מעל מה שהיקציבו לך . בטיחות לאומי יבוא אליך בטענות. וגם המטפלת תיפנה לבית מישפט לעובדים . ויתבעו אותך . בתור אפוטרופוס שלו . גם אפשר ליתבוע את העזבון שלו . עורכי דין מאוד ממולחים . בתביעות כאלה . תיסתדרי איתה וזהוא . בהצלחה לך

אופירA

New member
מנהל
אני האפוטרופוסית של אבי? למה החלטת זאת?
אבי אפוטרופוס על עצמו, ויישאר כזה עד יום מותו. כל העולם מוזמן לתבוע אותו ואת עזבונו כמה שרוצים. בכבוד. אני גם מוכנה לעשות להם קפה.
אני מחכה לטענות של "בטיחות לאומי", כדבריך...

אז בהצלחה לך ביי . אני לא תובע אותך. רק מביע את דעתי את חושבת אחרת . בהצלחה לך . חג שמח

למעלה