שאלה על פיצויי פיטורים ושכר מינימום

ronchoo2

New member
שאלה על פיצויי פיטורים ושכר מינימום

שלום, אני עובד באבטחת טיולים ומקבל שכר יומי גלובלי, לא משנה בכמה שעות של טיול מדובר, במידה ומפטרים אותי, רציתי לדעת כמה דברים: האם אני זכאי לפיצויי פיטורים? במה זה תלוי? ומה יהיה הגובה שלהם? איך אני יכול לחשב אותם? אם נניח עד עכשיו עבדתי רק 30ימים במצטבר? שמתי לב ששכר המינימום עלה פעמיים כבר במהלך השנה, נראה לי שב 3% סה"כ לא? והשכר הגלובלי שאני מקבל כלל לא השתנה, האם יש כאן עילה לתביעה? הרבה פעמים יוצא שאני מקבל פחות משכר מינימום אם מדובר בטיול ארוך או אפילו של כמה ימים, איך בעצם נותנים לכל החברות האלה לשלם כל כך קצת? תחת איזה נימוק? האם על כך גם יש עילה לתביעה, או שהחברה יכולה להגיד מנגד שלפעמים אני מקבל הרבה יותר משכר מינימום בטיולים של פחות שעות (שהם נדירים ביותר!)? אם פוטרתי מבלי לקבלת החזר נסיעות מלא, האם אני יכול לתבוע גם על הלנת שכר והאם יש על כך גם ריבית שמגיעה לי? אם כן מה היא? אם במטווחים שעשיתי לא שולם לי שכר מינימום לכל שעה, האם גם על כך אני יכול לתבוע? אמנם יש לי הוכחות שעשיתי מטווח, אבל אין הוכחות למשך המטווח - כמה שעות וכמה ישולם לי בהתאם.... מה אתם אומרים? תודה!

ronchoo2

New member
ושכחתי לציין גם שלא מקבלים אשל

מה החוקים לגבי אשל? מעל 8 שעות עבודה? כמה כסף זה צריך להיות? והאם 8 שעות עבודה מוגדרות מרגע שאני יוצא מהבית ויכול לנסוע שעה רק בשביל להגיע למקום ממנו יוצא הטיול, ומסתיימת ברגע שאני חוזר הביתה, או שההגדרה היא מרגע שאני מתייצב במקום יציאת הטיול וחוזר למקום חזרת הטיול?

אתה יכול לתבוע

על אי תשלום שכר מינימום. חברות אבטחת הטיולים, לפי מה שידוע לי בלי אף יוצאת מהכלל אחת, עוברות על חוק שכר מינימום ביותר מדרך אחת. במידה ומפטרים אותך אם עבדת יותר משנה, אתה זכאי לתשלום בגובה המשכורת הממוצעת שלך בשנת עבודתך האחרונה כפול מספר השנים שעבדת. כמו כן אתה זכאי בין השאר ל: 1) דמי הבראה 2) שעות נוספות אם שמרת בלילה 3) תשלום עבור ימי חג- אם עבדת יותר מ-3 חדשים. 4) פדיון חופשה- 4% מהמשכורת שלך. 5) הפרשה לפנסיה- ומאחר והמעסיק שלך עבריין ולא הפריש עבורך לקרן פנסיה, 6% מהמשכורת שלך במשך 7 השנים האחרונות (אחר כך חלה התיישנות). לגבי שאלתך איך בעצם נותנים לכל החברות האלה לשלם כל כך קצת? תחת איזה נימוק? התשובה היא מיעוט התובעים. לחברות הנ"ל עדיף לספוג תביעה פעם בכמה שנים במקום לשלם כחוק. בעיה נוספת היא חוסר הרצון והיכולת של העובדים להתארגן. אתה בוודאי לא מכיר את כל העובדים בחברה- אינך מכיר אפילו את רובם, כך שאינך יכול אפילו לפנות אליהם. ועד כמה שזה ישמע בלתי הגיוני, רוב אלה שכן תפנה אליהם סבורים שזה בסדר שעושקים אותם. נהל רישום של כל שעות העבודה שלך, בלעדיו תפסיד הרבה כסף כשתבוא לתבוע. בהצלחה.

למעלה