שאלה על פיתוח שמיעה - אינטרבלים

שאלה על פיתוח שמיעה - אינטרבלים

שלום רב. אני מנסה לשפר משמעותית את השמיעה שמוזיקלית שלי (אני מנגן ומקווה להלחין בעתיד) למדתי לזהות את כל האינטרבלים עד אוקטבה כשהם מנוגנים סדרתית די בקלות (אני משתמש ב- earmaster) אבל כשאני מנסה לעבור לאינטרבליים הרמוניים (מנוגנים בו זמנית) - אני לגמרי תקוע, לא מצליח להתקדם, אני מצליח לזהות רק את האינטרבלים ה"מיוחדים" ביותר. מה שחשבתי זה שאולי אני צריך להתחיל עם קבוצה יותר קטנה של אינטרבלים, ולהוסיף בהדרגה. מה שאני לא יודע זה עם אילו להתחיל, ובאיזה סדר להוסיף את השאר. הצעות יתקבלו בברכה, וגם טיפים אחרים בנושא. תודה רבה.

Molchansky

New member
אממ..

תתחיל מסקונדות, סקונדה קטנה וסקונדה גדולה תשמע את המרווחים האלה הרבה, לבד ואחד לעומת השני תשיר אותם תוך כדי שאתה שומע מצליל הבסיס אל הצליל שמעל ולהיפך. אם אתה מנגן על איזה כלי אז תנגן סקונדות קטנות בצורה כרומטית, אח"כ מפוזר, אחרי זה תנגן סקונדות גדולות כרומטי ומפוזר, ואחרי זה תנגן סקונדות קטנות לעומת גדולות כרומטי ומפוזר. פשוט לשבת ולשמוע ולשיר הרבה את המרווחים האלה. אחרי זה תעבור לטרצות קטנות וגדולות באותה השיטה וכן הלאה. אם יש לך דרך להקליט את המרווחים ולצרוב על דיסק אז כדאי לעשות את זה, להקליט קודם סקונדות קטנות, אח"כ גדולות ואח"כ זה לעומת זה, ככה בכל המרווחים אח"כ להקדיש זמן מסויים כל יום של רק לשבת ולהקשיב להקלטה, לשים לב לכל הבדל ולבנות קישור בראש להבדלים בין המרווחים. זה דורש הרבה עבודה, והתמדה, אבל התוצאות יבואו לאחר זמן מסויים, לא להתייאש. אני למשל לא הבדלתי פעם בין מג'ור למינור, אמרו לי מג'ור שמח מינור עצוב אבל בשבילי שניהם היו עצובים
עבדתי על ההבדל של מג'ואר ומינור הרבה, גם במרווחים וגם באקורדים עד שבניתי קישור משלי בראש להבדלים ביניהם.

יש לי בדיוק אותו דבר עם מז'ור ומינור

גם לי שניהם נשמעים עצובים ואני לא מצליח בדרך כלל להבדיל ביניהם ! (אני מקווה שמותר להגיד דבר כזה פה בקול רם ) בכל מקרה תודה !

dombi7

New member
מי שמלמד "שמח עצוב" עושה עוול נוראי

מכיוון שבמוזיקה הקאלסית אפשר להדגים מיליון דוגמאות של מז'ור עצוב, ומינור לא פאתטי, אלא עם הרבה שמחה. כדי להבדיל מז'ור ומינור צריך פשוט ללמוד את ההבדל בין טרצה קטנה לגדולה. זה הכל עניין של צבע, לא של רגשות כאלה שחור לבן שכנראה מורים אוהבים להגדיר.

תוכנה

יש די הרבה תוכנות שמציעות בערך אותם דברים בתחום הזה, earmaster מאד נוחה לדעתי. יש גם את http://www.learn2hear.org תוכנה וובית (לא צריך להתקין אותה במחשב, רק צריך דפדפן) די דומה, אבל יותר בסיסית.

למעלה