שאלה על פליטות ושובע..

לליבלה1

New member
שאלה על פליטות ושובע..

1. איך הבנתן שזה ריפלוקס ולא סתם פליטות. בזמן האחרון שניהם פולטים אחרי כל ארוחה ובמיוחד לביא מה שהשתנה השבוע זה שהייתה לו ברית אצל רותם זה סביר ואצלו ממש הכל יוצא זה כבר נראה כמו הקאה ולא סתם פליטה קטנה של שאריות. אני מנסה להבין האם זה בגלל שלא נוח להם או שהם סובלים מריפלוקס.
2. ואת השאלה הזו אשאלגם בפורום הנקה הם יונקים יפה וברגע שהם מתחילים לנמנם ולהשתמש בי כמוצץ אני מורידה אותם ברגע שהם בעריסה צרחות ותנועות מציצה אני מחזירה הם שוב יונקים בערנות וחוזר חלילה עד שנמאס לי כי זה גם יכול לקחת שעה ואני מכינה בקבוק ואז הם נרגעים והכל נפלטהחוצה...אבל את זה אני עושה רק כשאני ממש עצבנית ואין לי סבלנות . בקיצור מתי אני אמורה להוריד אותם ממני? יש להם יציאות תקינות אז זה אומר שהם אוכלים טוב א מה אני לא עושה בסדר?

לליבלה1

New member

מקפיצה לעצמי

למה תוספת ולא מוצץ ?

אני מתייחסת רק לשאלה השניה שלך. השאלה היא גם כמה זמן הם יונקים ועל איזה שעות מדובר. כשהתאומים שלנו היו קטנטנים (בערך בחודש חודשיים הראשונים) הם היו מבלים את רוב אחר הצהריים על הציצי, יונקים ויונקים ויונקים (נקרא גם "הנקת צבר" מסתבר...) ואחרי זה ישנים קצת יותר שעות ממה שבמהלך היום. בכל מקרה, כיוון שאת מציינת שהם פולטים את הבקבוק אפשר להעזר במוצץ ואז הם מעבירים את תנועות המציצה אליו בלי שנכנס להם למערכת אוכל מיותר (כשזה תמ"ל...)

בהצלחה !!

לליבלה1

New member
כי הם זורקים את המוצץ

ומסרבים לקחת אותו כאילו הם רוצם לאכול עוד וברגע שמגיע בקבוק הם שותים יפה אני מניחה על העריסה ואחרי דקה פליטות ...הם בני חודשיי עוד מעט אבל אני לא כוה שהם יהיו על הציצי כל היום זה יגמור אותי פיזית ונפשית

מבניה אותך אבל זה מאד זמני !!

אני זוכרת את עצמי בתקופה ההיא, שלושה חודשים של הנקה מתמשכת... היו שעות שהרגשתי שאני והספה הופכות ליישות אחת מרוב ישיבה, ואז , לקראת גיל שלושה חודשים (10-12 שבועות) פתאם ההנקות התקצרו ומחוויה של ארבעים דקות זה פתאם הופך לעשר דקות. אתם כבר ממש קרובים לקיצורי ההנקה ככה שכדאי לשקול להתאמץ עוד קצת (ואני יודעת שזה מאמץ עצום ולא משהו קליל כזה) וגם התקופה הזו תהיה מאחוריכם !

גלגס

New member
ההתמודדות שלי

עם התקופה הזאת של הנקות בלתי נגמרות היתה להתיישב על הספה או על המזרון מצויידת בשלטים, מים, טלפון, נשנוש. לשים את כרית ההנקה ושני הזאטוטים עליה ולראות פרק אחרי פרק אחרי פרק של עקרות בית נואשות. ככה העברתי את ההנקות הבלתי סופיות וגם לא היה איכפת לי אם הם נרדמו או שאחד היה מתנתק.
גם הרגשתי צורך להעניק להם את זמן המגע עם אמא אני בדרך הזאת. אחרי חווית ההורות עם הבן הגדול שלי שקיבל מגע של אמא מתי שהוא רק ביקש וגם כשלא ביקש, היה לי קשה להבין שלא אוכל לתת את אותו הדבר לתאומים כי אמא יש אחת וילדים יש שלושה... הבקרים האלה והערבים של הישיבה מול הטלוויזיה דווקא עזרו לי גם להתאוורר כי תוך כדי ראיתי צרות של אחרות. ( אחהצ היה אחרת כי אח שלהם היה בבית...).
כמובן שיש רגעים שכבר אי אפשר יותר... שרוצים רגע של שקט. אבל כמו שאמאגם אמרה- זה זמני וזה עובר.

פליטות

ערב טוב

מסכימה מאוד עם מה שכתבו גלגס ואמאגם.

אני לא בטוחה שמה שאת מתארת הוא ריפלוקס.
מאוד יכול להיות שזה פשוט עודף שיוצא, או קצת חלב שהיה למעלה ולא ירד למטה, ובגלל שהשסתום בוושט הוא עדיין לא בשל ולא סגור - מספיקה תנועה קטנה והאוכל עולה וגולש.
אם העלייה במשקל שלהם תקינה, והם רגועים ושמחים רוב הזמן -כנראה שזה כלום. אני כותבת בזהירות כי לא ראיתי ובוודאי קשה לקבוע לפי הכתב, אבל כך זה נשמע ממה שאת כותבת.

גם לא נשמע לי שהם צריכים בקבוק אחרי הנקה - במיוחד אם יש פליטות.
ארוחה אמורה להימשך 40-50 דקות, ואז אחריה אני מניחה שאפשר כבר לנתק את התינוק ולהשאיר אותו עוד קצת עלייך כדי שיכנס לשינה עמוקה יותר.

בהצלחה

לליבלה1

New member
השאלה האם גם בהנקות ההפרשים

הם שלוש שעות בין הנקה להנקה? והאם התכוונת שכל הנקה אורכת 40 דקות זאת אומרת כל אחד מהם 40דקות?

בהנקה אין שעון !!!

ממש לא כל שלוש שעות, מניקים לפי דרישה כי אין לנו מושג כמה הם ינקו בפעם הקודמת וכי הרבה יותר נעים וקל לסמוך על התינוקות שלנו שיודיעו נו כשהם רעבים ו/או זקוקים לחיבור חוזר אלינו. העניין הזה של פער שעות בין האכלות הוא מושג שמגיע מעולם התמ"ל ומאד מבלבל ומקשה לפעמים על אמהות מניקות. בסופו של דבר, כל אמא לומדת את השגרה של התינוקות שלה וככה יודעת לזהות מתי יש יציאה משגרה. ממה שאני זוכרת מהתאומים, זה נע סביב השעתיים, שעתיים וחצי בין ארוחה לארוחה. ובאופן כללי בשלב הזה כשההנקות עדיין ארוכות ממש מומלץ להניק יחד אחרת באמת לא ברור לי מתי מספיקים לקום מהספה...

לליבלה1

New member
ואם הם לא קמים לאכול ארבע חמש שעות

את לא היית מעירה בגיל הזה? אתמול למשל ינקו בערך רבע שעה כל אחד שזה ממש קצר מהרגיל ונרדמו לארבע שעות בסוף הערתי הנקה יזומה כי אני מפחדת שיתייבשו שוב אכלו בערך עשרים דקות כל אחד ונרדמו..אותו הדבר עשו לי עכשיו בלילה . סליחה על מיליון השאלות אני מנסה לעבור להנקה מלאה אבל חייבת לדעת שהם באמת יונקים כמו שצריך

זה תלוי בכל מיני דברים

קודם כל תרגישי נוח לשאול כמה שאת רק צריכה, בשביל זה אנחנו כאן וסליחה שלא הספקתי לענות לפני שבת.
אין לי נסיון עם פגים ואני לא זוכרת אם התאומים שלך נולדו לפני הזמן או שלא. ממה שקראתי כאן בפורום יש עניין עם פגים שבו מעירים כל שלוש שעות או משהו כזה, לא בטוחה. עם תינוקות שנולדו בזמן כשאין אישואים של עליה במשקל (ולמיטב זכרוני תארת משקלים טובים, נכון ? ) אני ממש לא רואה סיבה להעיר בטח שלא בלילה ! הם יודעים לווסת לעצמם את הכמויות ואם במקרה הם מושכים יותר שעות שינה אחר כך הם יגבירו את כמות החלב או ינקו בתדירות יותר גבוה כשיקומו (ולפעמים גם לפני שינה ממושכת) זה אחד הדברים הקסומים והיפים בכל העסק הזה של ההנקה, לא צריך לנסות לשלוט בזה זה מווסת את עצמו... בכל מקרה המדד הוא כמובן חיתולים, עליה במשקל ומצב הרוח שלהם !

להעיר או לא להעיר- זאת השאלה !

לליבלה הי

אני רוצה קצת לעשות סדר בכל מה שנכתב פה..

תינוק ישן - בדרך כלל לא מעירים. השינה חשובה מאוד להתפתחות המוח של התינוק.
אבל - אם תינוק הוא מתחת לשלושה קילו (לא קשור לפג או לא פג) - אז חשוב מאוד להעיר כל שלוש שעות כדי שהתינוק לא יכנס לשינה עמוקה מאוד ויפספס ארוחה. ארוחה חשובה כמו השינה וחשוב שהוא לא ידלג על ארוחה, כי מתחת לשלושה קילו - העלייה במשקל חשובה וכאן לא סומכים על התינוק עדיין. זו גם ההנחייה של בית החולים לגבי תינוקות שנולדים במשקל של פחות משלושה קילו או שיוצאים במשקל הזה מבית החולים.
מעל שלושה קילו - באמת כמו שנכתב - לא מסתכלים על השעון. סומכים על התינוק שיודע מתי וכמה הוא צריך לאכול ובאמת כמו שאמא גם כתבה הוא מאזן את הביקוש בעצמו.
חשוב גם לציין שצריך לשים לב לעלייה במשקל ולכמויות פיפי וקקי. כי לפעמים יכול להיות מצב שבו תינוק (בדרך כלל מדובר על השבועיים הראשונים, לא מעבר לכך, אבל חשוב לי לכתוב זאת בכל זאת) - ישן הרבה, אוכל מעט ואם הוא לא עושה מספיק פיפי וקקי ולא עולה מספיק במשקל - אז צריך לעזור לו ולהעיר אותו יותר.
בשבועות הראשונים - תינוק אמור לינוק בין 8-12 פעמים ביממה. כך שצריך לשים לב לסימנים שיכולים להדליק אור אדום, אבל אם הכל עובד בצורה תקינה - בהחלט לתת לתינוק לנהל את העניינים.

לגבי משך ההנקה - גם פה, בדרך כלל - לא צריך להסתכל על השעון ויש לתת לתינוק לינוק כל עוד הוא רוצה.
אבל - הרבה פעמים אמא חושבת שאם הוא היה על השד 5-10 דקות - אז זה מספיק, ובשבועות הראשונים - זה ממש לא מספיק. אז גם פה - חשוב לשים לב.
בשבועות הראשונים -ארוחה נמשכת בסביבות חצי שעה-ארבעים דקות בערך. ואחרי זה כדאי להרים לגרעפס, להחליף חיתול ולהציע צד שני (או אם מניקים יחד - להחזיר לאותו הצד) - לקינוח.

לליבלה1

New member
זאת בדיוק התנוחה שלי על הספה עם השלטים

והנשנושים כמו בתקופת ההריון רק שהפעם אני לא נחה אני במחלבה לא נגמרת..מעודד לשמוע שההנקה מתקצרת לעשר דקות שיבוא הרגע הזה כבר.

גם אני הייתי שם אבל זה משתפר

שלום לך, איך אני זוכרת את ההתלבטויות האלו. הבנות שלי בנות שלושה חודשים וגם אני ממש לא מיזמן חויתי את החויות שלך בלי הרבה הקאות, אבל עם ישיבות ארוכות מאוד על הציצי, וביקורת של הסביבה שצריך לעשות להן "סדר" בהנקות, והתשובות שאת קיבלת בפורום שחיזקו אותי לתת להן לינוק מתי וכמה שהן רוצות.

שני דברים שכן יש לי להוסיף:
1. זה הולך ומשתפר, ובקרוב, בין גיל שבועיים לחודשיים וחצי היה לי ממש קשה איתן, שעות ארוכות של יניק, הרבה בכי שקשה ליפתור ולהעסיק אותם בדברים אחרים - באיחוד שהן שתיים.אבל איפה שהוא ליפני שבועיים שלושה, פתאום זה התחיל להשתפר, וכול יום ניהיה יותר פשוט. הענקות התקצרו, התקשורת השתפרה ואפשר כבר לשעשע אותם ולהעסיק אותן קצת יותר. והן כבר קצת מעסיקות גם את עצן לבד, בכיצור תחיקים מעדמד את קרובה לשיפור.
2. בשבועיים האחרונים התחלתי לנסות לעבור מהנקה כל שעה להנקה כל שעתיים, לא בפנתיות עם הן מאוד בוכות אז אני כמובן מאכילה, אבל שמתי לב, שלפעמיים הן בוכות כאילו רעבות ומאוד בקלות אני מעסיקה אותן במשהו אחר והן נרגעות ומרוצות. למשל סיבוב קצר בחוץ, אפיל עם חם, לוקחת את שתיהן על הידיים ויוצאת לכמה דקות אחוצה. או לוקחת את שתיהן לשידת החטלה, מורידה את החיטולים ומלטפת ומשחק איתן קצת (הן נורה אוהבות את זה), ולפעמיים אפלו שמה ערוץ ג'ים וגם או הופ ועומדת איתן כמה דקות מול הטלויזיה (עם קצת ייסורי מצפון - אבל זה עובד). בקיצור תחפשי את הדברים שמעסיקים אותן.
אני הבנתי שגם לי וגם להן קל ליפתור הכל בציצי אבל בתווח הארוך זה פוגע בחופש שלי, ואין סיבה.

מקווה שעודדתי, ושלא סתרתי את הגישה הכללית פה
שיהיה בהצלחה

למעלה