שאלה על פסיכומטרי משולב

פסיכומ

New member
שאלה על פסיכומטרי משולב

שלום!עשיתי פסיכומטרי שני במועד אוקטובר,וקיבלתי 718:כמותי-147,אנגלית-146,ועברית-126.למה הפירוט הזה?מכיוון שאני רוצה להתקבל לרפואה.שנה שעברה הייתי מתקבלת,אך יש לי חששות כבדים שהסף יעלה השנה ויעקוף את ציון ההתאמה שלי.רציתי לשאול,אם משהו יודע,האם כדאי לי לעשות מבחן משולב-אנגלית ועברית?אני רואה שאין סיכוי שהציון שלי בעברית ישתפר אם אגש לפסיכומטרי שלישי,שהרי בפסיכומטרי הראשון שלי קיבלתי את אותו ציון בעברית.אני דוברת אנגלית,ואני מרגישה שאני יותר מסתדרת עם אנגלית.שמעתי שבמבחן משולב אין צורך באוצר מילים רחב בעברית(אין שאלות של אוצר מילים מכיוון שבכל מקרה בדף השני יש תרגום באנגלית),וגם אין פטל(שהרי באנגלית אין שורשים).האם מישהו יודע איך בנוי המבחן הזה?אילו שאלות באות במקום האוצר מילים ופטל?האם צריך תנאים מסויימים כדי לגשת אליו?וחוץ מזה-האם יש לי סיכוי לשפר????? תודה רבה!!!

dovyair

New member
עובדה

עשיתי מבחן רגיל וקיבלתי 725. עשיתי מבחן משולב אחריו (בלי ללמוד שוב) וקיבלתי 785. תחליטי לבד.

פסיכומ

New member
תגובה לdovyair

אתה יכול בבקשה לפרט לי מה המבנה שלו?מהי דרגת הקושי?האם צריך תנאים מסויימים בשביל לגשת אליו??האם זה יחייב קורס בעברית(אפילו שעשיתי כבר פסיכומטרי בעברית?) האם אין אוצר מילים ופטל?ומה בעצם ההבדל בעברית-יש יותר שאלות הגיון?השלמת משפטים?הבנת הנקרא?הרי השאלות האלו לוקחות יותר זמן לפתור,אז יש פחות שאלות?ואיך המבחן בנוי-האם זה דף אחד בעברית והדף שלצידו באנגלית? תודה רבה!!!!!

dovyair

New member
הסבר

הפרקים באנגלית זהים והפרקים הכמותיים מתורגמים לאנגלית. בפרקים המילוליים אין פטל ואוצר מילים ובמקום יש יותר משאר הדברים ובסך הכל יש 28 שאלות במקום 30. יש אמנם מבחן בעברית המתלווה אליו, אך הוא מיועד רק למי שאין בגרות ישראלית. קורס בעברית לא קשור לפסיכומטרי, אלא לציון לשהון והבעה בבגרות.

asili

New member
שאלה בקשר לבחינה המשולבת

כל השאלות בכמותי ובמילולי כתובות באנגלית? לי יש בעיה במילולי האם הבחינה המשולבת תוכל לעזור לי לקבל ציון גבוה יותר במילולי?

את יכולה למצוא

פרטים עליו באתר של המרכז הארצי בקישורים של הפורום בהצלחה!

למעלה