שאלה על פסיפלורה

eyalhefetz

New member
שאלה על פסיפלורה

היא צעירה בגינה, אבל הספיקה לפרוח, הבעיה שיש המון כמו ניצנים שמצהיבים, האם זה תקין?

לארי

New member
צריך להמתין ולראות: באם לא מתפתח

פרי הרי שקנית פסיפלורה זכר שרק פורח ולא נותן פרי. פסיפלורה ממין נקבה היא זו הנותנת פרי.

ביררתי את הנושא במשתלה אתמול

כזכור גם לי יש המון פריחה אך אפס פירות. לטענת בעל המשתלה אין כזה דבר זכר ונקבה. לטענתו הפסיפלורה בעלת הפרחים תניב בסוף וזה עניין של סבלנות. אז מי צודק?

מוטי בר

New member
כן חביבתי, אני כאן, ויש מספר זנים ש

של פסיפלורה, והזן האכיל חונט פרי גדול ומרשים וטוב למאכל ורק לאחר מספר שנים.נקרא פסיפלורה נאכלת והעלים שלו שונים מהרגילה והם לא מפורצים כמוה. לא כל כך ברור מדוע לוקח מספר שנים עד להפריה מלאה של הפרחים, כנראה שאברים שונים של הפרח לא מספיק מפותחים או אין תזמון נכון בין אבקנים ועלי, שהרי ללא האבקנים הפוריים אין האבקה, ולא אחת קורה שצלקת העלי כבר יבשה או עוד לא מוכנה לקליטת האבקנים. בציפור גן עדן בארץ יש צורך לבצע האבקה מלאכותית ליצירות של הזרעים מה שלא נחוץ בארצות מוצאה. כנראה שיש חרקים שלא הספיקו להכיר עוד את הפריחה של צמח מסוים ואו אינם קימים בארץ,(נכון מאוד גם לגבי סחלבים). סבלנות, זו מלת המפתח.

alon666

New member
לגבי הפסיפלורה

אני יודע שפסיפלורה היא צמח חד-ביתי עם פרחים דו מיניים. איך יכול להיות צמח נקבה ופרח זכר? אולחי הצמח לא חונט פירות כיוון משזו הפריה עצמית (שלא מתפתחת לפרי בצמחים רבים). חשוב לדעת שמבחינת הצמח זו תהיה הפריה עצמית גם אם מדובר בצמחים נפרדים שרובו מייחורים שנלקחו מאותו צמח - רבייה וגטטיבית)ואם הצמח הוא מאותם צמחים שלא חונטים פרי בהפריה עצמית - יכול להיות שכל השתילים שנקנו באותה משתלה רובו מאותו צמח-אם ולא יניבו פרי ללא הכנסת צמח זר שהונבט מזרע..... נ.ב. הייתי חייב לפתוח הודעה חדשה כיוון שהמקורית ישנה ומופיע ממש למטה (מי רואה את אלו?), בכל אופן אני מתייחס להודעה של אייל חפץ מתאריך 9.6.2002 בשעה 14:06

alon666

New member
חבר´ה התמונה מדברת כמו אלף מילים

הפרח הוא דו מיני ואין פה זכר ונקבה בנפרד!!! אז מה אם אמרו במשתלה.... אני מכיר בחורה שבמשתלה הציעו לה לקנות 2 שתילים של ציפור גן-עדן: זכר ונקבה והרי ידוע ש: 1. הצמח הוא דו מיני - כל פרח הוא דו-מיני 2. את הצמח לא מגדלים בשביל פירות ולכן אין צורך בהאבקה (ובטח שלא בזכרים ונקבות) 3. הצמח לא מניב פרי (ברוב המקרים) בתנאי הארץ. העיקר שהיא תקנה שני שתילים.......

היי אלון

במשתלה דווקא תמכו בגירסתך- שאין דבר כזה צמח זכר וצמח נקבה. וכאמור אין טוב ממראה עיניים. אך עדיין- יש פריחה רבה ומרשימה ואין פרי. הפרח פורח, נסגר ונושר. אולי יש לך עיצה

מלי ש מ

New member
סבלנות - אצלנו לקח 3 שנים!!

אצלנו לקח שלוש שנים של פריחה נטולת פרי. הצמח גדל והתפרס על כל הגדר, הוציא פרחים משגעים וזהו! אחרי שלוש שנים פתאום התחילו הפירות. המצחיק היה ששכחנו שזה פסיפלורה והפירות פשוט נרקבו להם! עד שבאה חברה ושאלה למה אנחנו לא משתמשים בפרי!!!!

למעלה