שאלה על פציעה עצמית

נלס

New member
שאלה על פציעה עצמית

קודם כל תודה לכל המגיבים בפורום, נראה שאתם עושים עבודה נורא חשובה וטובה
עכשיו הנה השאלה שלי- גיליתי לפני כמה ימים שחברה מאוד טובה שלי נוהגת לפצוע את עצמה עם מספריים, היא גורמת לפסים אדומים על חלקי גוף מסויימים שלה, מדיי פעם. ברגע הראשון שהיא סיפרה לי את זה נדהמתי והאמרתי לה בחרדה דברים בסגנון של "זה ממש ממש לא טוב" אבל לא הצלחתי למצוא את הסיבות לזה שזה כל כך מחריד אותי, בדרך הביתה כבר הבנתי שזה מחריד כי לגרום חבלה לעצמך, להכאיב לעצמך זה כמו להנות מלהשפיל את עצמך, להזיק לעצמך וככה בעצם גורם למעין...אר...אישיות עם סתירה עצמית לא נעימה מצד אחד להיות בעד עצמך כמובן, מצד שני להנות מהנזק- הרס עצמי והדבר השני הוא שזה לא מועיל- הפצע מלווה באדרנלין וזה נעים אבל עובר מהר ולא פותר ומעוות את השימוש בגוף. אני מאוד רוצה להגיד לה למה אני חושבת שזה רע בנסיון לשכנע אותה להפסיק או לפחות לשנות משהו בגישה שלה כלפי זה כי אני מרגישה שאוכל להשפיע עליה בעניין, ואז אני היה שמחה לדעת 1)האם זה ממכר מבחינה מסויימת? 2)האם הדברים שאמרתי נגד זה נכונים? 3)איזה עוד טיעונים אני יכולה להציג בפניה 4)מה בדר"כ הגורמים לפציעה עצמית תודה רבה! שרה

dcl

New member
נלס

שלום נלס. ראשית, טוב שאת דואגת לחברתך ותומכת בה. נראה כי יש לחברתך מצוקה מסוימת אך לא ברור למה. לא ניתן לומר האם זהו משהו ממכר, דפוס התנהגות שהשתרש או תגובה למצב מסוים בו היא נתונה כעת ואולי דרושה התערבות של איש מקצוע. אמרת דברים כנגד זה מתוך דאגה לשלומה וזה בסדר, אך קשה לכתוב לך אילו טיעונים יעזרו כי לא ידוע מה עובר עליה. אני חושב שפציעה עצמית מסמלת מצוקה רגשית ואולי בקשת עזרה מהסביבה, ואת יכולה לעזור לה על ידי תמיכה. אמרי לה שבכל עת שהיא רוצה לחתוך, שתיצור איתך קשר וכך תוכלי לתמוך בה ואולי לגלות מה הסיבה לכך.

היי נלס

קודם כל נורא טוב שהחברה סומכת עלייך ומספרת לך. לדעתי אם תטיפי לה נגד היא עלולה להסגר בפנייך. אני מצטרפת להצעה לתמוך, להקשיב. לחשוב ביחד מה גורם לזה ואיך לבקש עזרה. לפי הצעדים אפשר ללכת אחד אחד ולהגיע להבנה עמוקה מה קורה לה. תני המון אהבה ותמיכה, בהצלחה!

למעלה