שאלה על פרג ועוד כמה שאלות בדרך

שאלה על פרג ועוד כמה שאלות בדרך

שלום לכולם , שאלה דווקא על הילד "הרגיל שלי" בן 6 הילד הרגיל שלי הוא ילד עם טעם מאד מצוצמם , לא אוכל בכלל פירות וירקות בשר אדום, ביצים ומוצרי חלב - הרבה לא נשאר לאחרונה נחשף לפרג ואהב את הטעם .... יש בפרג משהו טוב ? זה נראה לי משהו שיש בו שומן לא? הבעיה העיקרית העכשוית (אולי תמידית) היא מחסור עצום בברזל לא רק בהמוגלובין אלא בדיקת מצבורי ברזל בתאים המצב קטסטרופלי , הרופא אומר שהוא אמור להיות ילד רגוע אבל הוא ילד מקסים פעלתן ומלא אנרגיה - לפעמים יותר מידי (שמתי לב שכאשר רמת הברזל יורדת משמעותית הוא יותר עצבני ) רעיונות ? תובנות? האמת שאני די אבודה כי הוא לא רוצה ולא מוכן לטעום כלום הוא בן 6 אני לא יכולה להכריח אותו כי אז הוא פוצח בסדרת הקאות בלתי נשלטת שיכולה להערך כמה ימים . ורוצה להוסיף שבבית אוכלים מהכל דווקא האוטיסט שלי אוכל הכל ומאד בריא ומסודר. הכי אוהב ירקות ירוקים ושונא מתוקים ... אנחנו אוכלים בבית רק ארוחת ערב ועל השולחן יש מגוון של דברים "בריאים" מזינים כך שהוא נחשף כל הזמן . תודה לכם וסופ"ש נעים אריאלי

dorit73

New member
כמה דברים מידע אישי

עד שגדולים ממני יענו לך ונא לקחת את דבריי בערבון מוגבל, אולי בחלק מהנתונים אני טועה. פרג- עשיר מאוד בסידן. יש בו סידן יותר מאשר בגבינות צהובות ובמוצרי חלב בכלל. אבל אכילה מרובה של פרג גורמת להיי. מחסור בברזל- בזמנו כשלנו היתה תחילתה של אנמיה, התייעצתי בחנות טבע שלנו לגבי מזונות עתירי ברזל. מסתבר שמולסה מתוקה עתירה מאוד בברזל וכיון שהיא מתוקה ויש לה מרקם של דבש אפשר למרוח אותה על לחם. עם זאת, אכילה מוגזמת של מולסה עלול לגרום לשלשולים. אבל נראה לי שכדי להגיע למצב כזה צריך לאכול ה-מו-ן מולסה. אפשר למרוח על לחם גם חמאת שומשום שזה עוד משהו מתוק ועשיר בברזל או פשוט לאכול חלבה.גם שוקולד מריר 86% עשיר בברזל. יש גם תוספי ברזל שכאן בוודאי יוכלו להמליץ לך , אני בזמנו נתתי לילד דובונים של יומי, אבל אני משערת שבפורום כאן ימליצו על משהו אחר.

../images/Emo51.gifדורית

אני אקנה ביום ראשון מולסה אם זה יעבוד זה יכול להיות לכריך לגן ... וטוב לדעת לגבי היי של הפרג . שבת שלום

razgalili

New member
הי אריאלי

האם אתם יכולים לתת לילד תוספים או שיש עם זה בעיה? מה המאכלים שהילד אוכל כרגע? האם יש לו כאבי בטן או שלשולים? הנה כאן על הערך התזונתי של פרג הבעיה עם פרג היא שהוא מכיל כמויות קטנות של מורפינים. לא מפריע לרוב האנשים אבל בצריכה מוגברת ולילד רגיש יכול להביא לתוצאות לוואי.

תודה ותשובות וכמובן שוב שאלות

אני מקווה שלא תהיה בעיה לתת תוספים הענין הוא שהפריפל שנותנים בקופ"ח עושה לו כאבי בטן ועצירות , זה של עננים (טבעי ויקר) לא ממש עושה את העבודה נתתי 4 חודשים ולא היו שינויים בבדיקות . ברמת העיקרון לילד אין כאבי בטן והיציאות שלו סדירות אך רכות (אבל זה כמוני כל החיים) מהו אוכל ???? רק זוועות !!! בעיקר פחממות ספגטי, אורז, שניצל עוף לחם אחיד משתדלת זה יהיה לחם קל לעיתים נדירות גבינה צהובה לעיתים יותר נדירות 2 כפיות טונה ורק מסוג מסויים וקורנפלקס גם כאן משתדלת לתת רק מלאים ויותר טובים ולא מתוקים . אחתלכמה חודשים הוא מסכים לטעום ביצה וזה מסתכם בחצי ביצה בערך ... בבית אין בדרך כלל חטיפים אבל בחוץ הוא אוכל גם חטיפים רגיש מאד לבוטנים זה יוצר ליחה שלא נפתרים ממנה והיו פעמים שזה התדרדר עד לדלקות ריאה חוזרות ולכן הוא מוגדר כרגיש לבוטנים מגיל ינקות . לא שאני מבינה בבדיקות אבל אולי זה יעזור לך ליעץ על תוספים - IRON הטווח 49 - 81 ng/ml לגל יש 35 IRON SATURATION הטווח 13 -59 ng/ml לגל יש 8 PERRITIN הטווח 28-365 ng/ml לגל יש 10 ויטמין B12 הטווח הגבוה 982 לגל יש 936 חומצה פולית pg/ml הטווח הגבוה 17 לגל יש 16 יש דעה אולי הארה אולי אני בכלל סתם היסטרית ? !!! (פולניה כבר אמרתי
)

razgalili

New member
הי אריאלי

התוצאות מראות שלילד יש בברור מחסור בברזל. זה לא מספיק כדי לתת תמונה אמיתית של מצב הבריאות שלו וגורמים שיכולים להשפיע על המצב. מחסור בברזל יכול להעיד על כמה דברים. הוא יכול להעיד על דימום פנימי (מה שכנראה לא המצב כאן) הוא יכול להצביע על מחסור תזונתי (מצב מאד מאד נדיר) והוא יכול להצביע על בעיות של עיכול, קליטה ושינוע של מינרלים בגוף. כדי להבין מה קורה כדאי וצריך לבצע בדיקות מקיפות יותר למצבם של המינרלים השונים בגוף. חוסר בברזל יכול לנבוע בין השאר מהרעלת כספית שהיא נושא חביב שעולה פה בפורום לעיתים קרובות. הרעלה כזו יכולה גם לגרום לבעיות למידה, לאכילה סלקטיבית ועוד. אני ממליץ בחוזקה שתפני למטפל מהמטפלים שמוזכרים במאמרים בראש הפורום (מאמרים\פרוטוקול DAN\ מטפלים בישראל)

רעיונות

לבן שלי יש רגישות בקיבה ולאחר שעשינו בדיקה יעצו לנו לתת לו אנזימי עיכול. הוא מאד נמוך ומניסיון העבר ידעתי שהוא מאד בררן באוכל וכאשר נסיתי לתת לו אבקת ויטמינים שיכולה לסייע לגדילה, לא הצלחתי, לא בהוספה לשתיה מתוקה (שלא הייתי נותנת אלמלא הייתי חייבת במקרה זה), נסיתי לדחוף למעדן, אך לא הלך. ואז, מצאתי את הפיתרון: חשבתי מה לעשות בגן? אתן לסייעת את האבקה כדי שתוסיף לו למיץ? בבית הוא לא מסכים אז מה יהיה בגן? והפתרון היה למרוח בתוך הסנדוויץ את האבקה. הוא מאד אוהב מימרח חרובים /חמאת אגוזים (ללא סוכר!). מסקנה: לקחת מימרח בעל טעם דומיננטי (אולי אפשר גם להוסיף לחומוס) ולהוסיף לו טיפות של ויטמין מרוכז, כגון ברזל או מולטיויטמין נוזלי (למשל לחברת BIOCARE יש מינרלים חשובים לגדילה בטיפות ואינני יודעת אם בינתיים הם התחילו לייצר גם מולטיויטמין כזה. הבעיה היא המחיר היקר). אם יש לו רתיעה מכל מיני מאכלים בגלל מירקם וצורה מסויימים, יתכן שיש לו בעיה של ויסות חושי, וזה יכול להיות סימפטום של הבעיה. בקופ"ח, במסגרת ריפוי בעיסוק ממלאים שאלון עם פרטים לגבי בעיה זו. יש ילדים עם בעיה של גירוי יתר (תוית צוארון עלולה להפריע, אור, קול, ריח, מירקמים שונים, נדנדה/קרוסלה), או תת-תחושה. אפשר לבדוק באינטרנט ולבדוק אם יש לו כמה מהדברים הנ"ל או משהו אחר שמחשיד לקיום הבעיה.

למעלה