שאלה על פרופורציות

• פותח הנושא NewH
  • פורסם בתאריך
פעם ראשונה שניתקלת בתופעה

המתוארת. אם הצ'ארמר שואל אותי אם אני רוצה לנסוע לאירלנד אני בחיים לא אגיד שלא.

התלבטתי באותה הבעיה

נגד פלאפונים יקרים מסיבות של בטיחות. זה הופך את הילד/ה ילדה יעד לשוד. הייתה כתבה על כך. שנית אני גם בודקת מה כמות הקרינה מהמכשיר

שלישית זה לא חינוכי.

הרי מהנסיון ברור שהילדים ירכשו עוד פלאפונים. פלאפון הולך לאיבוד/נגנב מתקלקל. זה לא רכישה שתחזיק מעמד שנים.

NewH

New member
הרעיון של שוד הוא רעיון טוב כהסבר

למה לא... ומבחינה חינוכית- כמובן שזו גם דעתי.

gudat

New member
ואולי זו הזדמנות לשיעור

בצרכנות נבונה? לשבת איתו, להסביר מה האלטרנטיבות, מה היתרונות והחסרונות בכל בחירה ומה דעתך האישית. בסופו של דבר לתת לו להחליט (מאחר שרוב הכסף שלו). והוא ילמד... אם יבחר אכן לקנות את המכשיר היקר, אז או שיהיה מאושר המון המון זמן וישתמש בו, יאהב אותו וכו', או שהמכשיר ישב במגירה (כמו אצל חני), או יותר גרוע- ילך לאיבוד, או שאולי תחפוץ נפשו במשהו אחר ולא יהיה לו כסף איזה תקופה, וזה יהיה בשבילו שיעור.

NewH

New member
אני חושבת על תוכנית חסכון

כדי שיוכל בבוא הזמן לממן לעצמו שיעורי נהיגה ולא יצפה שזה יגיע מחשבון אבא ואמא. השאלה האם זה ידבר אליו. בכל מקרה, העובדה שיש כסף, היא עדיין לא סיבה להוציא אותו וזו לא בהכרח ראייה שאני מצפה לה מנער בן 15 (ובגלל זה אני כאן...).

gudat

New member
לדעתי הרבה יותר אפקטיבי

לתת לו להחליט לבד. גם אם יטעה, זו תהיה הטעות שלו. והוא ילמד ויצמח ממנה. זה שאת תכריחי אותו לעשות עם הכסף שלו מה שלך נראה טוב, זה לא מה שילמד אותו להשתמש בכסף בצורה נבונה. מה שעוד ילמד חוץ מלתת לו אחריות, זה דוגמא אישית, ואני מניחה שפה אתם "מכוסים" (כי את ודאי לא מוציאה סכומים שנראים לך לא הגיוניים על מוצרים כגון זה, לפי מה שאת מספרת).

NewH

New member
לדעתי לא

מה שקורה זה שהנער חי בעולם שבו אבאמא משלמים את כל צרכיו. כל עוד אני משלמת לו גם את כל הבילוים שלו, אז בעצם אין החלטה "אוביקטיבית" לגבי המוצר שהוא רוצה לרכוש. אם כבר אז יחד עם הבחירה שלו- הוא יקבל אחריות על כל הבילויים שלו...

AYELET1

New member
את משלמת את צרכיו הבסיסיים,

שממילא לא תצפי שהוא ישלם מכספו בגיל זה. דיברת על שעורי נהיגה - זה לא צורך בסיסי! אל תשלמי עבורו בבוא הזמן. הוא יעבוד או יחסוך בדרך אחרת (שוד בנקים או משהו
) וילמד כשזה יהיה לו חשוב (וכל הסיכויים שזה יהיה...)

ציפי ג

New member
לא

כשקנינו לגדול הלכנו יחד לחנות ורכשתי לו את הזול ביותר. יש לו אותו שנתיים ימים. אם הוא ילך לאיבוד לא יכאב לנו יותר מדי. לא מוכנה בכלל לחשוב על הוצאת כספים שכזו לילד. מהכסף שלו לגמרי, לא הייתי אוסרת עליו, אבל הייתי שואלת למה הוא חושב שזה מוצדק.

את צודקת, אין סיבה לבזבז כסף על

אביזר מתבלה כזה. לא הייתי קונה לו את הכי זול אבל את זה שבקטגוריה הזולה יותר. 900 ש"ק לי אין כזה....

NewH

New member
בדיוק- גם אני לא הייתי מוציאה כזה

סכום על דבר כזה.

הכסף הזה הוגדר ככסף שלו?

אם כן, אז הוא יכול להחליט כיצד להוציא אותו, גם אם ההוצאה הזו לא לטעמכם. אני בדעה שאין טעם לתת לילד כסף, ואז להתחיל "לשלוט" לו על הכסף שלו. או שזה שלו, או שלא. אישית, אני סבורה שילדים לא יודעים להתנהג עם כסף בחוכמה, ולכן אני משתדלת שלא לתת דמי כיס, ובכלל שכמות הכסף שתגיע לידיים שלהם תהיה מצומצמת ככל האפשר.

דורית 11

New member
מדובר על ילד בן 15 למיטב זכרוני.

גם לילדים שלי אין דמי כיס ואין לי ולהם שום צורך בכך, אבל בגיל 15 כבר היה לי כסף משלי (עשיתי בייביסיטר) וההורים שלי ממש לא התערבו בדרכי ההוצאה שלו. גם אני הוצאת על ג'ינס ממותג פי 3 ממה שאמא שלי למשל היתה קונה לעצמה, זה היה נראה לי אז כהוצאה נהדרת וההורים שלי לא התערבו בכך.

אם הוא בן 15, אז דעתי מתחזקת

שאין להטיל וטו. הוא ילד גדול, וזכותו לעשות טשטויות עם הכסף שלו, במיוחד אם הרוויח אותו בכוחות עצמו. בכסף שאני הרווחתי בעצמי, קניתי טוסטוס בגיל 18. שתגיד תודה שזה רק טלפון....

NewH

New member
דרך אגב חשוב- הוא לא הרוויח את הכסף

הוא קבל אותו מסבתא ליום הולדת, ולחנוכה, ולפסח ועוד בכל הזדמנות שמתחשק לה לפנק אותו. כך שממש אין כאן מאמץ. כסף שילד מרוויח- אני הייתי מרגישה שבאמת זכותו לבזבז אותו כראות עיניו כי הוא מבין את המאמץ להשיג אותו. ככה, 900 שח' זה כמו 9 שח'.

AYELET1

New member
מצדשני הוא אסף את הכסף מהזדמנויות

שונות. אני לא מגבילה את בני בהוצאות של מה שהוא מקבל כמתנה מה שכן, אני כן אומרת מה דעתי על ההוצאה. לא מגבילה...

למעלה