שאלה על פרקט

יעלי2

New member
שאלה על פרקט ../images/Emo62.gif

אנחנו (למי שעוקב) בשלב חיפוש אחר דיקרתנו הראשונה. לי יש רצון לעשות רצפת פרקט בשטח הסלון (לא כולל מטבח וחדרים). אני מבינה שיש מספר סוגים וכמובן גוונים. שאלתי היא מתוך מחשבה לעתיד, איזה פרקט הכי "עמיד" כשיש ילדים קטנים בבית. כרגע עוד אין במבינו, אבל אין לנו שום חשק להשקיע כסף בפרקט שיגביל את הילד לנסוע עם טרקטורים מפלסטיק או אופניים קטנים לפעוטות כאלה שעלולים לשרוט את העץ. מובן שבכל גימור של עבודה כזו יהיו שריטות, אבל בטוח יש פרקטים יותר עמידים. אודה על תשובותיכם. יום טוב.

אתי@

New member
הי יעלי, לא יכולה לעזור לך לגבי

השאלות הספציפיות, אבל יש לי המלצה שהלוואי שהיינו מקבלים אותה לפני שריצפנו את כל הבית בפורצלן
... מומלץ מאוד לשים פרקט בחדר ילדים (או חדר המיועד להיות חדר ילדים). הפרקט חמים ו"רך" יחסית למרצפות רגילות, ולכן לילדים יותר נעים לשבת ולשחק עליו. דרך אגב, איפה אתם מחפשים

שמופית

New member
אנחנו מתכננים לשים

שטיח מקיר לקיר בחדר הילדים. לא מודבק לריצפה, אלא מהודק (כך שאם מתבלה ומתלכלך אפשר להוריד ולהחליף). מה אתן אומרות ? נראה לכן שעדיף פרקט בכל זאת לחדר ילדים ? (הבנתי שפרקט זה לא כל כך פרקטי בארץ...)

אתי@

New member
אני אישית אוהבת יותר פרקט

אבל על ההבדלים המהותיים בינהם וגם מבחינה פרקטית מה עדיף, בטח יהיו חכמים ממני שיוכלו לענות לך...

יעלי2

New member
לגבי שטיח לחדר ילדים

מבחינת השקעה כספית, שטיח קרוב לודאי הרבה יותר חסכוני ומשווה לחדר צבעוניות וחמימות (גם פיזית כשדורכים על הרצפה). זו צריכה להיות החלטה איפה למקם את הפרקט כי להשקיע גם בסלון וגם בחדרים זה יקר וגם לא בטוח הכרחי. ככה לכל חלק בבית יש גיוון ויחודיות משלו (וככה אני שואפת לעשות בכל אופן). כשיהיה משהו קונקרטי-נשקול הלכה למעשה.

אתי@

New member
אבל כשקונים בית חדש אז אפשר להחליף

אחד על חשבון השני. ולגבי מחיר - המרצפות שאנחנו קנינו יותר יקרות מפרקט, ככה שלא בטוח שהחשבון נכון...

אתי@

New member
גרניט פורצלן של נגב

במחיר 80 או 90 ש"ח (כבר לא זוכרת...).

למעלה