שאלה על פרשת וישב

davidmaur

New member
שאלה על פרשת וישב

אזה לקח יש ללמוד מתאור חייהם הלא מחמיא של אחי יוסף כפי שמסופר בפרשה וישב?

davidmaur

New member
כתוב בפרשת וישב

קנאה,רצח עיר שכם, שנאה המביאה למכירת יוסף, פרשת יהודה ותמר, פרשת ראובן עם בלבול יצועי אביו ועוד...

שאלה מכשילה

או יותר נכון - תשובה מתוכנתת. לכאורה זו שאלה שאמורה לפתוח את המחשבה לכיוונים שונים, ולאפשר לעונה לתת מגוון תשובות, מתוך לימוד המקרים והסקת מסקנות. למעשה בניסוח השאלה ("לא מחמיא") טמון כיוון התשובה הרצוי לשואל.

davidmaur

New member
את חושדת בכשרים

ובמקום לפתוח בדיון על הנושא , את מתרכזת בבחינת כליות ולב על פי ניסוח השאלה! האם תם עידן התמימות? נ.ב. בכל מקרה נכשלת בהבנת מחשבותי! שבת שלום!

shushu10

New member
הלקח שניתן ללמוד מהפרשה שלכל

בני האדם יש חולשות המפילות אותם , אבל יש במקביל גם את היכולת להתעלות ולקום. המסר הוא שאם אדם נופל שמורה לו אפשרות הבחירה להתמודד ולקום.

אני מנסה להבין

יש להם אח שמועדף באופן בוטה על ידי אביו יש להם אח שמקניט אותם על ידי חלומות שבהם הוא השולט והם הנשלטים יש להם אח שמלכלך עליהם בפני אביהם ואנחנו עוד מתפלאים על קנאתם? על שנאתם? מה בדיוק לא מחמיא בקטע הזה? הכל שם נראה לי אנושי לחלוטין. הרצח בעיר שכם אינו שייך לכל האחים אלא רק לשניים וזו בהחלט תגובה הראויה לגינוי! ומה בדיוק הבעיה בסיפור יהודה ותמר? שיהודה הלך לזונה? רצונו - כבודו. ואילו ראובן עושה מעשה כדי להציל את כבוד אמו. לי זה נראה מחמיא ביותר שבן נלחם על כבוד אמו.

davidmaur

New member
האם כל הנסיבות המקלות

מצדיקות מכירת יוסף? האם בגלל שפגעו בי, מותר לי להוריד כל אחריות ממעשי?

אלי ו.

New member
אצלנו אין קדושים

אין אנשים מושלמים. השלמות בתנ"ך שמורה לאחד, לקב"ה.

למעלה