שאלה על פתיחת תיק עוסק פטור

sadhaka

New member
שאלה על פתיחת תיק עוסק פטור

מזה שנה כמעט שאני קונה חומרי תכשיטים ויוצרת כתחביב. חושבת לנסות למכור בדוכנים וכ' מתוצרתי. הבנתי שצריך לפתוח תיק במס הכנסה בשביל זה. השאלה שלי היא אם אני פותחת תיק האם אני אקבל החזר על המע"מ ממחיר הסחורה ? כמובן שאדאג שיהיו לי חשבוניות מס.... ועוד שאלה- אם ביקשתי חשבוניות מס על חלק מהקניות שכבר עשיתי אבל לפני שפתחתי תיק במס הכנסה האם אפשר לקבל החזר על המע"מ ששילמתי רטרואקטיבית? אשמח לתשובות ממי שיודע... תודה

ראשית קחי רואה חשבון ולשאולותייך..

מה שאת לא מבינה אל תעשי לבד. רואה חשבון יפתח לך תיק כנדרש וכנראה שבהתחלה זה יהיה עוסק פטור (לא תשלמי מע"מ וגם לא תקבלי) בסכום של עד 120.000 שקל. אם תפתחי עוסק מורשה ( שלדעתי לא כדאי כרגע) ברור שתקבלי החזרים. לא תקבלי החזר כול עוד אין לך תיק במע"מ ורצוי שתמשכי את בקשתך מהם את עלולה להסתבך עם מס הכנסה כי ביצעת עיסקאות לצורך רווח ללא פתיחת תיק במע"מ וברשויות. צריך להיזהר עם הדברים האלה ולכך ישנם רואי חשבון ..לא שווה לשלם הון משום גרוש אחד ששולם! מה שלא מבינים לא עושים לבד. שיהיה בהצלחה

sadhaka

New member
תודה על התשובה . מבהירה את כוונת השאלה

בינתיים לא ביצעתי שום עסקאות כך שאין שום בעיה חוקית, אבל כן קניתי חומרים בעבר ליצירת יצירות (כתחביב) שאותן אני שוקלת לנסות למכור בעתיד (להתחיל להכנס ל'עסקאות'), אחרי שאפתח תיק (אם וכאשר) ואז השאלה שלי הייתה אם יחזירו לי מע"מ על החומרים שקניתי כדי לייצר את מוצרי גם לפני פתיחת התיק. אבל הבנתי מהתשובה שלך שבמילא עוסק פטור לא זכאי להחזרי מע"מ כך שקיבלתי תשובה

הבנת נכון אבל..

קחי בחשבון שזה לא חד צדדי את אמנם לא תקבלי מע,מ אך בסיכום השנתי או הרבעוני את לא תשלמי מע"מ ברווחים. כלומר; אם את עוסק פטור רכשת סחורה שילמת מע"מ מכרת סחורה ועל הרווח לא תשלמי מע,מ כך שזה מתקזז. אגב לגבי החזרי מע"מ את יכולה לשמור קבלות עד חצי שנה לפני פתיחת עוסק המורשה ברשויות ותוכלי לצרפן כהוצאה מוכרת. אם משהו לא מובן אשמח להסביר בהצלחה

HayaBee

New member
../images/Emo55.gifהי דליה זה בדוק המידע שמסרת?

120,000 שח, מתי חל השינוי?

מידע שקיבלתי מרואה החשבון שלי

מה שאני לא יודעת לא אמליץ , בכול אופן ייעצתי לה לגשת לרואה חשבון שלה הוא יודע טוב מכולנו. השינוי חל בשנת המס הנוכחית.

sadhaka

New member
ואו. תודה. מידע חשוב

אין ספק שאם אחליט ללכת על זה אתייעץ עם רואה חשבון כי אני רואה שזה לא כזה פשוט, יש דברים שכדאי להכיר ולהבין......

למעלה