שאלה על צב ביצות

גן חיות

New member
שאלה על צב ביצות

שלום. אני חדשה כאן. בעצם אורחת. אבל נראה לי שפה אני עשויה לקבל תשובה לשאלתי. אני עובדת בפינת חי שיקומית בהוסטל לפגועי נפש. מישהו מהדיירים מצא צב ברחוב, על המדרכה, ליד הבית שלו. המדריך שהיה בשטח הבחין מיד ש"זה לא צב יבשה רגיל". יש לו שריון עגול ושטוח יותר, חלק יותר, גוון ירוק כהה, וברגלים גם טופרים וגם קרום שחייה. הוא גדול , חזק ומהיר. הוא שיכן אותו זמנית בתוך טרריום קטן עם דשא ומים. למחרת על הבוקר, התקשרתי לרשות שמורות הטבע. הם הגיע להוסטל לקחת אותו כי חשבו שאולי זה צב ים(אנחנו ממוקמים באשקלון). הם ראו אותו, אמרו למנהלת שזה צב ביצות והם משאירים פה, והלכו. אתמול שוב היה "חוג חיות" וגילינו שהצב המדהים עדיין שם. (מיום שני בערב). אין לנו מושג איך לטפל בו. לא יודעים מה הוא אוכל, איזה תנאי מחיה צריך. אין באשקלון והסביבה ביצות ואין לנו מושג איך הגיע למדרכה פה או לאן לשחרר אותו. ברור לנו שהוא מאד לא מאושר עם התנאים הנוכחיים. כל עצה או מידע יתקבל בברכה. תודה מראש

gaichuk

New member
ובקשר לאנשי הרשות...

לדעתי קרה כאן מחדל. צב ים או לא,צב הביצה עדיין חיית בר מוגנת בישראל ומקומה לא אצלכם (אלא אם כן יש לכם היתר מיוחד וענין בו). תפקידם של אנשי הרשות היה לפנות אותו ולא להשאיר אצלכם. עומדות בפניך שתי אפשרויות. 1. להתקשר שוב,להבהיר להם את המצב ולמסור להם אותו. 2. לברר אם בנחל שקמה יש מים או באיזור הדרומי של אשקלון לכיוון תחנת הכח רוטנברג אם עדיין יש שם הצפה ולשחרר אותו. לדעתי האפשרות הראשונה היא הנכונה.

naja

New member
למה מחדל?

זו התנהגות טיפוסית של אנשי רט"ג(ויסלח לי אוהד הצופה ששייך לקומץ אחר ברט"ג). אני מזמן איבדתי כל תקווה או ציפיה מחבורת האימפוטנטים האלה. בכל מה שקשור לזוחלים אני שומע רק סיפורים כאלה וגרועים יותר. לפני כחודשיים הדר ואני היינו צריכים כמעט להתחנן בפניהם שישלחו מישהו שיאסוף פגר של צב רך ממקום לא כ"כ צפוי(לדעתי במקרים כאלה חובה לאסוף את הפגר לטובת מדדים ובדיקות שונות) ממש עשו טובה שלקחו אותו בסופו של דבר, וזו רק אחת מהדוגמאות....... לדעתי רצוי שמישהו שכן מבין בצבים יגדיר את הצב הזה לפני שאיזה פקח ישחרר צבגון לאחד מנחלי הדרום(למרות שלפי התאור זהו צב ביצה).

גן חיות

New member
המשך

דברתי עם חגי שדי נזף בי על זה שאנחנו מחזיקים חיית בר ללא אישור וללא תנאים.(לא אשמתו). הוא הפנה לאיתמר הפקח האזורי(משבוע שעבר). השארנו הודעה ועוד שיחה והפקח בדרך. הודענו לצוות בהוסטל שאין להשאיר את הצב אצלנו. לא משנה מה יגיד - להדגיש שלנו אין תנאים עבורו והוא ימות אצלנו. שייקח וישחרר במקום מתאים. מקווה שאכן כך יתבצע.

למעלה