שאלה על צוק מנרה

schwinnie

New member
שאלה על צוק מנרה

מישהו יודע אם יש שביל מאזור הרכבל העליון לרכבל האמצעי?

kraps

New member
אמור להיות

יאיר, לפי מידע, שנמסר לי בשבוע שעבר מפי עובדת הצוק, יש שביל אבל הנהלת הצוק הפסיקה את הטיולים מלמעלה ו"סגרה" את השביל בעקבות ריבוי התרסקויות של רוכבים לא מנוסים. לטענתה התוואי בפסגה תלול וטכני מאד. לשאלתי מה אם אני מגיע עם אופניים וציוד פרטיים היא רמזה שה"סגירה" היא מנהלתית, אך למעשה אין מניעה טכנית לעלות על התוואי. מהתחנה האמצעית רואים את השביל מתפתל מעלה והופך לסינגל, אבל הוא מושך לכיוון דרום עד שהוא נעלם באיזור הצוקים העליונים. אני לא יודע היכן בדיוק הוא מתחיל ואיך נכנסים אליו. מאיזור התחנה האמצעית ועד התחנה התחתונה מדובר בשביל מסודר ולא טכני, אבל ניכר שהמסלול הזה מארגן לך "ישיבה" ממושכת מאד על הברקסים. זכור לי מישהו כאן, שטען שהוא עשה את המסלול הזה (או את חלקו). הוא בוודאי יוכל להוסיף מידע חיוני.

shl17

New member
פעם אחרונה שרכבתי שם

עלינו מלטה עד למעלה למיטב זכרוני יש שביל רחב עד למעלה ואפילו חלקו סלול אם כי החלק העליון די תלול מסלול dh שיוצא מהרכבל העליון אינו קשור למסלול שהיו משכירים בו אופניים ויורדים למטה מסלול הdh יוצא מהצד הצפוני של הרכבל ושוב זה למיטב זכרוני בלבד בזמן הקרוב אני הולך לרענן אותו

kraps

New member
אז תקרא לי

כי נדרתי, שאני מוסיף את הצוק הזה לרפרטואר שלי.

alonaski

New member
גם אני אשמח להצטרף! ../images/Emo140.gif

גם אני הייתי שם לפני שבועיים ודברתי עם הנהלת הרכבל שהבהירו לי שסגרו את כל מסלולי הרכיבה שם והם מנועים (-אסור להם!! = לעובדים שם) - למסור שום פרטים על הנתיב והמסלולים הקיימים בשטח לשימוש הפרטי של רוכבים מזדמנים!...
אני בטוחה שאם אתאמץ ואחפש אצלי - אמצא את הפרוספקט שלהם מלפני שנתיים עם השרטוט של המסלולים שם!!

shaibahir

New member
צוק מנרה היה אחד הטיולים הראשונים

שלי באופני הרים. רכבנו מלמעלה, מהקטע שכנראה סגור היום, לפני כ- 3 שנים. למיטב זכרוני הדרך רחבה לכל אורכה (ג'יפים). יש בה מספר ירידות תלולות, אבל לא משהו שרוכב עם נסיון יתרסק בהן. אני בהחלט זוכר שחלפו על פנינו כל מיני מטורפים במהירויות גבוהות וברור היה שהם אינם בעלי נסיון (לפי ההתייחסות לרכיבה, הביגוד, הביצועים). את חלקם עברנו מאוחר יותר כשהם חיכו לחובש... בכל אופן - צוק מפואר לכל הדיעות. תוסיף את הנוף הנפלא של עמק החולה הפרוש תחתיך - והרי לך טיול נהדר. יש לי איזה תכנון לרכב שם ביום רביעי הקרוב, בשאיפה מסלול לא מעגלי (שני רכבים) שיתחיל במטולה ויסתיים בחולה (גשר הפקק? גדות?) ויעבור במנרה בדרך. מי שמעוניין - שיצור קשר דרך התא-מסר. שי בהיר.

alonaski

New member
או-אה!! אתה מתכוון לטפס ממטולה דרך

כפר גלעדי? או דרך הר צפיה? כי העליה דרך כפר גלעדי נראית לי... חתיכת עליה!!!
רכבתי שם לפני שבוע - התחלנו ברכבל, רכבנו לכיוון מרגליות, ממרגליות - להר צפיה, עקפנו את הבסיס הצבאי החדש שיושב על הדרך המסומנת!! - אבל נתן לעקוף אותו מצפון! וסיימנו בהר צפיה!
היה ממש יופי של מסלול! אומנם רק 15 ק"מ
אבל הנוף!!! האוויר!!! השלג של החרמון (בעיקר החרמון הסורי), הרי הלבנון ומול הלבנון.. שפע פריחות הקידה השעירה הרייחנית... משו משו!!! להלן מבחר תמונות משבוע שעבר:

shaibahir

New member
איזה נוף! דמעות!

ליתר דיוק בכוונתי להתחיל בהר צפייה - בתחילת האדום - ולהדרים לכיוון מנרה. בין מנרה למרגליות הופך האדום למסלול הליכה, אולם - ע"פ המפה - ממשיכה בנקודה זו דרך לכל רכב שאינה מסומנת (בסימון שבילים). אני מקווה שהיא תוביל אותי לתוך מסלולי מנרה, ובכל מקרה זה באמת מפספס את החלק העליון של מנרה. את מכירה את הקטע הזה? אפשרות נוספת היא לטפס במרגליות לכיוון ראש הצוק. כחלק מההרהור אני חושב על גלישה ממנרה אל העמק, רכיבה באיזור ההצפה, לאורך תעלות הניקוז ועד גשר הפקק בערך. קצת יומרני, אבל ייתכן שאלך על זה. דר"א, ראיתי שאת בעניין של טיולי אמצע השבוע וזה בדיוק מה שאני משתדל לעשות מדי פעם, אז אם מתאים לך - שלחי מסר. שי.

shl17

New member
אזור ההצפה

לא שווה להקדיש זמן לשבילים שם רק אזור ההצפה עצמו מענין בסתיו עשינו טעות ואמרנו נעשה קצת חימום בשבילים שהזכרת ואז נעלה למנרה ונרד את הסינגל אבל החימום לקח 27 קמ שאחריו מצאנו את עצמנו בצומת יסוד המעלה עוד היינו אופטימיים בקשר למנרה עלינו דרך שדה אליעזר עד שביל ישראל באותו טיול הצטרף רוכב חדש שדי שפך לאגר בעליות אז לא היה זמן להגיע למנרה מה שעשינו רכבנו בשביל ישראל (אגב רכיבה נחמדה) עד למפגש עם הסינגל המסומן כחול (שמורת מורדות נפתלי) וירדנו אותו זאת ירידה משובחת רכיבה כמעט כולה וברמה של מנרה כך שלא הפסדנו הרבה ,חוץ מהשבילים הרחבים והמשעממים בחולה היה טיול טוב

למעלה