שאלה על צילום דגמי אוריגמי

giladznaor

New member
שאלה על צילום דגמי אוריגמי

בעקבות הודעה בO-List לפני כמה שבועות, התחלתי קצת להתעניין בצילום. ההודעה דיברה על הכנת Light Box. הכנתי משהו בסיסי ע"י חיתוך קרטון והדבקת דפי משי בצדדים (כדי לפזר את האור בצורה אחידה). השתמשתי בבריסטול לבן פשוט בתור רקע. מצורפת תמונה של הכל. לגבי הצילום עצמו, אני משתמש באופציית מאקרו (הפרח) ובחצובה בסיסית. אני שם דף בצבע שחור ליד הדגם, כדי שאח"כ אוכל לתקן את הצבעים בgimp באופן אוטומטי, וחותך את זה בסוף. כמו שניתן לראות בהודעה הבאה, אני לא כ"כ מרוצה מהתוצאה. שאלתי היא, האם למישהו יש ניסיון בתחום ויש לו טיפים בנושא? אני חייב לציין שאני בור ועם הארץ בכל נושא הצילום...

giladznaor

New member
והתמונה עצמה

כמו שניתן לראות, יש הרבה מקום לשיפור. ראשית, הפוקוס לא אחיד. התמונה הזאת צולמה ללא פלאש, ובתמונה עם הפלאש הפוקוס יותר טוב, אבל הדגם מטיל צל, שזה לא בהכרח משהו רע, אבל לא מה שרציתי במקרה זה. כמו כן, אני מניח שאולי צילמתי מקרוב מידי. וכמובן שקשה למצוא זווית טובה, ...

ophler

New member
בקטנה

קודם כל מידע נוסף אני בטוח שתוכל למצוא בפורומים שעוסקים בצילום (יש לפחות אחד-שניים כאלה כאן בתפוז). שנית, ההבדלים בפוקוס הם מה שנקרא "עומק שדה". הדבר נוצר כאשר יש מעט אור ואז המצלמה פותחת באופן אוטומתי את הצמצם (החור דרכו היא מצלמת) לגודל גדול יחסית. ניתן לפתור את זה ע"י הגדלת כמות התאורה בצורה משמעותית (תוספת מנורות או שימוש במנורות חזקות יותר או, עשוי לתת תוצאה לא רעה בכלל, אור יום).

למעלה