שאלה על צילום דיגיטלי..

*DOR*

New member
שאלה על צילום דיגיטלי..

אהלן, אני מקווה שיוכלו לעזור לי.. יש לי canon powershot S1 IS.. מצלמה מצויינת בהרבה מובנים. אך יש משהו ספציפי שמאוד מפריע לי. על פעם שאני מצלם משהו בחוץ (בנאדם, פרח וכד') כאשר הרקע של אותו האובייקט הוא השמיים, אני מתפקסס עליו, ואז השמיים פשוט הופכים לבוהקים. לא רואים את הכחול שלהם, לא את העננים, לא כלום! וזה ממש מפריע לי, כי כשאני מצלם מישהו בחוץ אז אני רוצה שיראו גם את השמיים היפים שנמצאים מאחוריו, ולא רקע לבן בוהק ומגעיל.. רק אם אני מתפקסס על השמיים עצמם, אז רואים אותם כחולים ויפים, אבל אז האדם יוצא חשוך ולא בפוקוס מדויק. מישהו מכיר את הבעיה ויודע מה לעשות? צירפתי תמונה שמגדימה את מה שאני מתכוון.

KO74

New member
במקרה הזה יש משהו שאפשר לעשות

אתה יכול למדוד אור מהשמיים, ולהשתמש בפלאש מילוי כדי להאיר את האנשים אבל אם אתה מצלם תמונת נוף הפיתרון הזה כבר לא יעזור יש עוד דרכים כמו שימוש בפילטר מיוחד שחוסם חלק מהאור מהחלק העליון של התמונה ודרך אחרת היא צילום בפורמט raw, אבל זה לא אפשרי במצלמה שלך אם אתה רוצה לתקן את הבעיה בעריכה, יש שיטה שנקראת contrast mask אבל אני לא חושב שהיא תעזור אם השמיים שרופים לגמרי כמו בתמונה הזו

KO74

New member
קראתי על השיטה בטאגליינס של

פורום אומנות הצילום, מוסבר שם בפירוט על השיטה זו שיטה טובה לטיפול בתמונות קונטרסטיות, כאשר אי אפשר להחזיר פרטים עם משחק עם הבהירות

למעלה