שאלה על צילומים של כדה"א מחלל

Marinette

New member
שאלה על צילומים של כדה"א מחלל

(אני כל הזמן מנסה לשלוח את ההודעה הזאת ולא נראה לי שהיא נקלטת) ** רק משהו קטן קודם כל, אחים - נכון שכרגע הפורום מוצף בפתילי בגרות והשירשורים שלנו עפים הרחק למטה, אבל למה להילחץ מזה? זה זמני, עניין של כמה ימים. זה המצב כרגע, הבגרויות בשיאן כמו שאנחנו יודעים, ואתם חייבים להודות לפחות שתלמידי ישראל מגלים מוטיבציה מרשימה להצליח בבחינות
(בהצלחה לכל התלמידים בבחינה - דרך אגב). אוטוטו, בעוד כמה ימים, ייגמרו הבגרויות. תנו לפורום שבוע בערך ותראו איך הוא משנה את הפוקוס שלו והכל נהיה אחרת. ** עכשיו לעניין, כל הדיון למטה על שנות ה-60 גרם לי לשאול את עצמי שאלה קטנה, אולי יש למישהו מושג עליה: אחד הדברים שהשאירו רושם חזק במיוחד בנחיתה על הירח ב-69 היה מראה הצילומים שחברי המשלחת צילמו, בהם נראה כדור הארץ על הימים והיבשות שלו מהחלל. למרות שנודע לתושבי כדור הארץ כבר לפני שנים רבות שהארץ היא כדור, שהיא לא מרכז העולם וכולי, המראה הראשון של הארץ שאנחנו רגילים לדרוך עליה כשהיא נראית ככדור קטן וכחול הפך לסמל לא פחות מהמראה של פטריית הפצצה האטומית, ונראה כממחיש את הפרספקטיבה השונה וחסרת התקדים על העולם שהביא לנו המדע. מה שאני שואלת את עצמי פתאום, זה: האם לא היו תמונות מהחלל שאנשים ראו כבר לפני הנחיתה על הירח? אחרי הכל הרוסים כבר ביקרו בחלל כמה שנים טובות לפני כן, האם לא ניסו לצלם את כדה"א מהספוטניק? וגם האמריקאים כבר הגיעו לחלל בשנים שלפני שנחתו על הירח. הם ודאי עשו צילומים? אולי פשוט המרחק שהגיעו אליו מכדור הארץ לפני הנחיתה על הירח לא איפשר את הפרספקטיבה המרוחקת של כדור קטן, והתמונות הראו עגלוליות של הכדור והיטלים שונים, אבל לא את הכדור בשלמותו ומרחוק, ולכן עשו הרבה פחות רושם? או שהמצלמות המתאימות עוד לא התפתחו מספיק עד אז?

למעלה