שאלה על צלילות בעקבה

kensaggy

New member
שאלה על צלילות בעקבה

שלום לחברי הפורום,
אני ואישיתי נוסעים לירדן שבוע הבא (ביקור ראשון, 3 לילות) - שנינו מוסמכים, אני דייבמאסטר והיא "2 כוכבים" (AOW)

רציתי לברר קצת פרטים ולשאול כמה שאלות על הצלילות בעקבה מבעלי הניסיון...
קודם כל אני אשמח לקבל המלצות למועדונים טובים

- האם חובה לצלול עם מדריך?
- לפי האתרי אינטרנט של המועדונים נראה שהם עושים בגדול 2 צלילות ביום... האם זה נכון? האם אפשר לעשות יותר? (אנחנו בדר"כ עושים 3 ביום באילת)
- האם כדאי (לדעתכם) להיסחב עם ציוד (לי יש ציוד מלא, ולאישתי אין ווסת+מאזן, השאלה כמה זה יוסיף למחיר והאם הציוד שם במצב טוב)
- האם המועדונים מספקים הסעה מ\אל המלון?
- לאלו מכך שעשו טיול לודאי רם\פטרה - אני אשמח לשמוע חווית וחוות דעת על העניין... יפה? כדאי? שווה לוותר על יום צלילה בשבילם? (כמובן שזה דעתכם האישית)
- אתרי צלילה מומלצים\שאסור לפספס (ביקור ראשון בירדן)

ואם כמובן יש לכם עוד מידע שימושי שלא שאלתי עליו אנחנו כמובן נשמח לשמוע

בתודה מראש
חן

resgol

New member
תשובות

אתייחס לנושאים שידועים לי:
  • יש חובה לתלול עם מדריך.
  • רוב המועדונים מציעים 2 צלילות ביום, אבל אין בעיה לעשות גם יותר. ויש גם אפשרות לצלילות לילה. הרבה מועדונים עושים צלילות מסירה ואז הם מתאימים את מספר הצלילות למה שמתאים לכל הקבוצה.
  • יש לדעתי טעם להיסחב עם הציוד. זה יחסוך לך עלות. זה מעבר לכך שיותר כיף לצלול עם הציוד שלך שמתאים לך. לגבי מחירים - לרוב מהמועדונים יש אתרי אינטרנט וברובם אפשר גם לראות מחירים. זה חוסך סכום לא משמעותי.
  • רוב המועדונים מוכנים לדאוג להסעות, אבל זה עשוי להיות בתוספת מחיר.
  • חלק מהמועדונים מציעים רק צלילות מסירה. אנחנו הלכנו למועדון בשם Aqaba Adventure Divers. הוא היה טוב מאוד. בחרנו בו בין היתר משום שהוא מאפשר גם צלילות חוף וגם צלילות מסירה וזה איפשר לנו יותר גמישות. ביצענו 8 צלילות ב- 3 ימים (כלומר - יותר משתי צלילות ביום ...). האתר של המועדון [URL]http://www.aqaba-diving.com[/URL]. יש עוד הרבה מועדונים ואני בטוח שחלק מהם טובים.
  • יש מועדונים שמציעים גם לינה במועדון עצמו. אנחנו בחרקנו לישון בעיר ולנסוע למועדון בהסעה שהמועון ארגן לנו. זה איפשר לנו להסתובב בעיר בערב ולנסות מסעדות ומקומות.
  • לא נסענו לפטרה אז אני לא יכול לסייע בעניין זה.

חי בר

New member
אני לא בטוח לגבי החובה לתלול (או לצלול) עם מדריך

מאיפה הגעת למסקנה שזה חובה?

בכל הפעמים שצללנו בעקבה הצטרף אלינו מדריך (או מדריכה) לצלילה הראשונה, אחר כך נתנו לנו לתלול לבד- בלי ליווי של מדריך ו/או שוטר.

מה שכן, אם אתה לא צולל רק ב-"אתר הבית" של המועדון אז ממילא צריך שיקפיצו עם טנדר לאתרים (מה גם שחלק מהחופים הגישה לרכב חסומה ולמועדונים יש כפי הנראה מפתח) אותנו בדרך ליווה איזה דייבמאסטר או נהג שהראו לנו את הכניסה לאתרים ושמחו להשאר לחכות מחוץ למים.

יש מצב שאם אתה בפעם הראשונה ולא מכיר את האתרים אולי מעדיף מדריך שילווה אותך, למרות שאלו צלילות חוף פשוטות כמו באילת (אם כי בהרבה יותר יפה שם).

(כנ"ל לגבי מצרים, דרך אגב)

לגבי כל השאר אני לחלוטין מסכים איתך. אגב, יש גם שאטלים מבתי המלון לאורך החוף אל העיר ובחזרה עד שעה מאוחרת יחסית, כך שעקרונית אפשר ללון במועדונים או בסמוך, לקפוץ להסתובב/לאכול בעיר, ולחזור.

הצלילה היחידה שבאמת מצריכה סירה (בגלל שאין גישה מהחוף) הינה לתחנת הכח. כל שאר האתרים- למיטב ידיעתי- נגישים מהחוף בקלות כך שאין באמת צורך בסירה. זה אפילו לא עניין של פינוק, לדעתי פשוט יותר קל ומהר להגיע מהחוף מאשר לעלות על סירה במעגן ולהפליג אל האתרים.

Aviav68

New member
צלילה בעקבה

היינו שנה שעברה - אלמרסה וילג' רסורט
תוכלו למצוא בקלות דרך booking
כיוון שהמועדון קשור למלון (גם המלון מומלץ)
המועדון פועל לפי תקני padi, הציוד היה מצויין, הצלילה כוללת מדריך והסעה למקום הצלילה.
יש 4 צלילות מומלצות במרחב שלהם.
אפשר סתם לפול עליהם אבל עדיף לתאם
טיפים:
אל תשכחו להציג את הקבלה על הלינה 3 לילות במעבר הגבול הירדני ביציאה, פוטר אתכם ממיסים על השהייה.
אל תצהירו מראש על רצון לטייל בעקבה שלא יצמידו לכם שוטר. תגיעו ואז תתאמו מונית/מדריך (נהג עם רשות להוביל תיקים) שתקח ותחזיר אתכם

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מה רע בהצמדת שוטר ?

במקומות אחרים בעולם (מרוקו למשל) זה רק עזר.

למעלה