שאלה על צמחונות

Double Oxygen

New member
שאלה על צמחונות

היי,

אני אמנם לא צמחונית, אבל משהו כן מפריע לי באורח החיים הנוכחי ואני מרגישה שגם אם לא אצליח להימנע מבשר לחלוטין עדיין ארצה להפחית את הצריכה.
בכל אופן, בזמן האחרון בכלל נעשה לי קשה לאכול בשר או עוף ואני מרגישה שאולי יש צורך לשלב ולגוון מזונות צמחוניים שעשירים בברזל וב-B12.
אין לי מחסור בויטמינים אז מהבחינה הזו אין מה לדאוג, אני רק רוצה באמת לדעת איך אתם מתמודדים עם תזונה שהיא מספיק מגוונת ועשירה שכוללת תחליפים מזינים וטובים, שלא מתבססים על כדורים.
אני דוגלת גם בתזונה ולא בכל מיני תחליפים מלאכותיים.
ידועים לי מזונות עשירים בברזל וב-B12 ועדיין, אין לי מספיק רעיונות איך להצליח להתמיד בתזונה כזו ואיך לשלב מאכלים מספיק מזינים כדי לשמור על רמות מספיקות בדם.

אשמח לשמוע את דעתכם...

ladybug6

New member
היי אוקסיג'ן

B12 הוא ויטמין שלא נמצא באופן טבעי בצמחים של ימינו, לכן צמחונים וטבעונים לוקחים תוסף B12. הסירי דאגך מלבך, אין שום דבר לא טבעי בלקחת את התוסף הזה, שכן רוב התזונה של ימינו אינה "טבעית" - אוכל מעובד, מרוסס, מתוסף.. אפילו מוצרי חלב מכילים תוספי סידן, דגני הבוקר מתוספים ברזל וויטמינים נוספים, ואפילו הפרות מתוספות B12 (כן כן..). כך שלקחת את התוסף ישירות מצנצנת על הלשון או דרך המזון זה כבר לא משנה, רק חסכת את ההרג של החיה בדרך.

לגבי שאר הויטמינים ומינרלים - יש הכל בצומח ובשפע, רק חשוב לאכול מגוון והרבה ירקות, פירות, קטניות ואגוזים. לא להתבסס על ג'אנק ולא להתבסס על פסטה ולחם.

ברזל יש בירקות ירוקים ועלים, קטניות, טופו, פירות יבשים (במיוחד צימוקים ודבלים). כדי לוודא ספיגה טובה של הברזל צריך לאכול גם ויטמין סי בארוחה עם מאכלים עתירי ברזל - למשל גמבה צהובה/אדומה, מיץ תפוזים סחוט טרי, עגבניות ומיץ לימון, פירות כמו תות שדה, גויאבה וקיווי.
כדי למנוע פגיעה בספיגת הברזל רצוי להמנע מצריכה של קפה, תה ושוקולד בסמוך לארוחות.

אם תרגישי שיש לך מחסור במשהו, רצוי לגשת לרופא לבדיקות של ויטמינים ומינרלים, ואם יש חוסרים - להתייעץ עם תזונאית שתגיד לך מה לאכול כדי לשפר את התזונה.

בהצלחה!
ורק הערה קטנה - אין שום סיבה שלא תצליחי להמנע מבשר, זה רק עניין של הרגל, והרגלים אפשר לשנות או לסגל חדשים - רק צריך להיות נכונים לערוך שינויים (קטנים או גדולים, זה כבר אישי). אבל ברגע שמסגלים הרגל חדש או נפטרים מהרגל ישן - זה כבר נהיה ברירת המחדל הטבעית, ולא דורש מאמץ מיוחד.
90% מהאנשים שאני מכירה שויתרו על בשר, הופתעו לטובה כמה קל זה היה, וכמה טוב זה עשה להם, הן בפן המוסרי-רגשי והן פיזית.

למעלה