שאלה על צמחונות....

anonymous_1

New member
שאלה על צמחונות....

אני צמחוני כבר בערך שנה. אני עכשיו בן 17, ואני מאוד מפחד שכשאני אהיה יותר גדול יהיה לי קשה לחיות כצמחוני. זאת אומרת, אם אני חי עם אנשים נוספים, איך אני אחיה איתם? ולא תהיה דחייה חברתית? אני צמחוני מסיבות אידיאולוגיות בלבד, אמנם אני לא נעול עליהן, אבל עדיין לא הצלחתי להחליט.....בכל אופן, מה אתם חושבים ? ואיך אתם חיים עם זה ? תודה, אני

דלורית

New member
בוקר טוב אנונימוס

תראה, אני צמחונית כבר שבע שנים ולא קשה לי! אני צמחונית מסיבות אידיאולוגיות ואני שלמה עם ההחלטה שלי! נראה לי שאתה לא שלם עם ההחלטה, אולי כדאי שתחקור קצת ותראה כמה סבל אתה כגורם יחידי מונע בעובדה שאתה צמחוני ולא מגדיל את הצריכה של הבעלי חיים המסכנים האלה. דחייה חברתית??? מאיפה זה בא לך? שום דחיה ושום דבר, החברים שלך יקבלו אותך כמו שאתה. אני אישית לא נתקלתי בשום בעייה בנושא הזה, כולם מבינים אותי, מכבדים את דעותי בדיוק כמו שאני לא מטיפה להם הם לא מטיפים לי. זהו. מקווה שעזרתי קצת יום טוב!

anonymous_1

New member
אוקיי תודה, ושאלה קשורה נוספת...

התכוונתי ליתר דיוק שאם למשל חיים כמה אנשים ביחד, זה לא קצת קשה לחיות עם צמחוני ? או כשהולכים למסעדות צריך לבחור מסעדה שאין בה רק בשר....לי זה נראה קצת קשה... ואני לא נעול על ההחלטה שלי, בגלל ש...אני לא חושב שזה בסדר לפגוע בחיות ולגרום להן לכאב, אבל מבחינת הטבע האדם הוא טורף ולכן יותר בריא לו להיזון מבע"ח אחרים. כל עוד לא נגרם כאב אני חושב שזה בסדר. יש בע"ח שאינם מפותחים מספיק בשביל להבין את זה ולכן אני לא בטוח......זאת אומרת אני לא רוצה לפגוע באף בע"ח ולגרום לו לכאב (שזה יותר הרבה חשוב לי מסיפוק תזונתי) - אבל באותו זמן אני לא בטוח שבע"ח מודעים לכך, ולכן אין לכך חשיבות......והמשפט הזה לא בא להראות שאני אדם חסר רחמים, ואני גם לכן לא נעול על ההחלטה שלי......אני פשוט לא יודע...ואם אכן יש פגיעה בחיות האלה, אז אני בטוח שאני מתנגד לכך.

דלורית

New member
תראה...

לי נראה, שמפריע לך דברים קוסמטים כאלה, בלי לחשוב על למה אתה בכלל צמחוני. לא נוח, אולי, אז??? סיבה להפסיק? תחליט אתה אני לא אתן לך תשובה, תחפש טוב טוב, תהייה כנה עם עצמך ולגבי הפגיעה בבעלי החיים - יש פגיעה ועוד איך אם בדרך שהם מגודלים, אוכלים, ונשחטים. אבל אין לי חשק להטיף לך, כי משהו בבסיס שלך לא נראה לי...

anonymous_1

New member
זה ממש לא נכון !!!!

אני ממש לא אדם אנוכי, ולהיפך - אני חושב מאוד למה אני צמחוני. זה באמת לא נוח, אבל אני לא אמרתי שאני אפסיק להיות צמחוני. אני פשוט מעלה שאלה לדיון, וזה לא אומר שאני מתכוון להפוך שוב לאוכל בשר. אני לא חושב בצורה שטחית. ועכשיו אני מרגיש ממש רע בגלל מה שכתבת לי....אני לא מסוגל לכעוס עלייך כי אני מניח שיש לך תגובה טבעית למה שאמרתי, אבל את בטח זועמת עליי לאללה רק בגלל שאמרתי משהו. אני לא בטוח בפילוסופיה שיש לי, אוקיי? אני לא ישר הולך ומפסיק להיות צמחוני. בגלל זה אני שואל פה. אז אני חושב שהיחס שלך כלפי מה שאמרתי הוא ממש לא יפה, ותשימי לב שדווקא את פה לא חושבת לעומק אלא ישר מתקיפה אותי ואומרת שאני הוא זה שחושב בצורה שטחית כשאני מנסה לחשוב לעומק ומעלה את השאלה שלי לדיון. ואם את עדיין חושבת שאני אדם אכזר - אז הרשי לי להגיד לך שזה ממש לא נכון. עד עכשיו אני צמחוני כי אני חושב שפוגעים בהם, אבל אני לא בטוח במאה אחוזים - לכן אני שואל. בכל אופן תודה רבה על היחס.

anonymous_1

New member
ועוד משהו.....

אני מניח שהתבלבלת בגלל איך שכתבתי את זה....אבל לא התכוונתי לקשר בין איך נוח לי לחיות ובין הסבל שבעלי החיים האלה עוברים.

דלורית

New member
סליחה אם פגעתי../images/Emo4.gif

לא אמרתי שאתה שטחי ובטח לא אכזר! רק סברתי שאתה לא בטוח בדרך שלך לא הייתה לי כוונה להתקיף אותך חלילה, אני רק רגישה לנושא. אז שוב סליחה (וזהו, אני שותקת שאתה שואל) יום טוב

anonymous_1

New member
מצטער אם לקחתי את זה יותר מדי עמוק

את מוזמנת דווקא כן להגיב............ואני ארגיש די רע אם לא תגיבי..... אני ממש מתנצל אם לא פירשתי את זה נכון.....גם אני די רגיש לנושא... אז סליחה ואני מקווה שאת לא עצובה בגללי...... ?....... ושוב סליחה ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב.. אז את לא כועסת...?

anonymous_1

New member
יופי טופי ../images/Emo13.gif

ואני גם מקווה שאת לא עצובה בגללי...אני מרגיש שהרסתי לך את היום...ללא כל סיבה מוצדקת. אז שוב סליחה. ומצטער אם אני קרציה עם בקשות הסליחה המרובות שלי.

דלורית

New member
חחחח - צריך הרבה יותר מזה...

כדי להרוס לי את היום
סולחת סולחת ושוב סולחת למרות שסה"כ לא עשית לי כלום

lin23

New member
keep on the good work

אין סיבה להתחבט כלל- אני צמחונית כבר שנתיים כמעט ולראשונה בחיי אני שלמה עם עצמי,ז"א מרגישה טוב מכיוון שאני לא גורמת סבל לבע"ח. כמובן שישנם היתרונות הפיזיים שאין עליהם עוררין. אז די להתחבט,תרגיש טוב עם עצמך ולגבי הנושא של להיות בחברה,זו לא בעיה כלל-יש מספיק אוכל במסעדות שהוא לא בשר
ביי

hmmm

New member
הסר דאגה מלבך

אני בן 29, כבר 16 שנים צימחוני על רקע אידיאולוגי, ובכל פעם רק זוכה לתגובות התפעלות, הסובבים אותי אוכלים פחות ופחות בשר, ובכלל המודעות לנושא רק עולה ועולה, אם מסיבות בריאותיות ואם מסיבות אידיאולוגיות!! כל עוד תהיה שלם עם עצמך, לא יהיה מי שינטור לך על זה (מה גם שאין כל סיבה לזה) ותגלה שמודעות שכזו רק מעוררת יותר סקרנות ... היה בריא בנפש ובגוף גיא

למעלה