שאלה על צפרדע

שאלה על צפרדע

שלום לכולם, אני מעוניין לפתור אחת ולתמיד שאלה שדי מטרידה אותי: שם העצם "צפרדע" הוא ממין נקבה. האם יש למילה זו בן-זוג בזכר? או האם בכלל צריך להגיד "נקבת הצפרדע" ו-"זכר הצפרדע"? בתודה מראש, דאנטה

גנגי

New member
זה מה שמטריד אותך?

וזה שהנמלה מסתובבת כל החיים ומחפשת, וכשיש בסביבה כבר נמל אז הוא רטוב ומלא סוורים, זה נראה לך בסדר? וזה שהציפור עפה לכל מקום וכשהיא כבר נתקלת בציפורת אז מסתבר לה שגם ההיא נקבה, ואפילו ספרותית, זה בסדר? וזה שהדבורה והדבור בכלל לא קשורים זה לזה, זה בסדר? וזה שלצרעה אין צרע שיהיה לה לעזר כנגדה - זה בסדר? כל כך הרבה חיות בעולם מסתובבות בלי שם מפורש לבן המין השני, ואתה חושב רק על צפרדעים? אגואיסט. למרות השם האיטלקי שלך אתה בטח צרפתי.

אני יליד פירנצה גאה!

אם כבר שאלת.....(נכון, גם דאנטה נולד שם. וגם פרנצ'סקו פטרארקה, וג'ובאני בוקאצ'יו [יליד נאפולי], התגורר שנים רבות בפירנצה ושם אף כתב את יצירתו "דקאמרון"). למרות שעליתי ארצה עם הורי בגיל שנה וחצי בערך, אני עדיין מחשבי עצמי לפלורנטיני. עכשיו שהזכרת את שאר בעלי החיים, באמת נזכרתי שעליהם בכלל לא חשבתי. אין לי שמן של מוסך למה חשבתי רק על הצפרדע, אבל אני מבין שניתן להסיק מהן גם על שאר החיות. דאנטה

motorist

New member
שכחת את הפלורנטיני הגדול מכולם!

הרי הוא מקיאבלי!!!

קרמיט524

New member
והחתול?

(חיה מאוסה) לא מספיק לה, היא גם צריכה חתולה|סהדגש| עזר כנגדה? הצפרדעונט

קרמיט524

New member
בושה.

א. על כך שבהיותי צפרדעה מבולבלת עשיתי אנדרלומסיה שלמה עם ההדגש. התכוונתי לכתוב חתולה, כמובן. ב. על כך שרק אחרי שהשתלחתי פה בחתולים וטענתי את שטענתי עליהם, טרחתי והצצתי בכרטיס האישי שלך וראיתי שאתה מחבב את החיה המאו...(סליחה) הזאת. אז קבל את התנצלותי. לא התכוונתי לפגוע ברגשותיך. בכבוד רב, הצפרדעה

mosherav

New member
מקור המילה "חתול"

כתוב, שמי שנתן שמות לחיות היה האדם הראשון.כאשר הוא נתן שמות לחיות הוא עשה זאת ע"פ התכונה הייחודית של כל חיה וחיה. למשל,חתול נקרא כך כיוון שהוא מחתל את צרכיו.לעלולם לא תראה גללים של חתול שיוון שהוא מסתיר אותם.מכאן גם נגזרה המילה"חיתול" לתינוקות. כך גם לגבי "כלב" - כולו לב.נאמן במאת האחוזים לבעליו. אותו רעיון לגבי חזיר - אין לו צוואר ולכן כל פעם שהוא רוצה להסתכל אחורה עליו להחזיר את גופו אחורה. וכן הלאה והלאה.

hapax legomenon

New member
אני רוצה להאמין

שאתה מודע לעובדה, שההסברים שנתת הם בסך הכל מדרשי שם. מבחינה בלשנית, כנראה אין להם שום אחיזה במציאות.

mosherav

New member
מדרשי שם?

מה ז"א אין להם שום אחיזה במציאות? כל השמות העברית של בע"ח מבוססות על התכונה הייחודית של כל חיה וחיה. לכן,על סמך מה אתה אומר כי אין להם שום אחיזה במציאות? ישו פתגם ידוע שאומר: הפוסל במום חברו.....(ימשיך כבודו)

למעלה