שאלה על צרוף מסמכים למחוזי

• פותח הנושא XYD1
  • פורסם בתאריך

XYD1

New member
שאלה על צרוף מסמכים למחוזי

לפני כשבועיים פסק בית משפט שלום פסק דין בו קיבל את תביעתי.
באופן שאיננו משתמע ל 2 פנים,התעלם בית המשפט מראיות רבות הקשורות קשר ישיר להחלטה שפסק בעבורי,וברצוני לשאול כיצד נהוג לנהוג במקרים כגון אלה ?
האם יש לצרף שוב לערעור במחוזי את אותם המסמכים שצרפתי כבר לתצהירים השונים,או שמא אוכל להסתפק בציטוט מהם-ולהפנות למספרם כפי שסומנו ?
תודה

9x9

New member
לא מובן על מה בדיוק אתה מערער - הרי תביעתך התקבלה

XYD1

New member
תביעתי התקבלה ונפסק לגביה פיצוי,

אמנם התקבלה התביעה,אך לא רק שנתקבלה בחלקה,בית המשפט לא התייחס בפסק הדין לראיות נסיבתיות רבות אשר נוגעות במישרין לפסיקה,כאשר אם רק היו נלקחות בחשבון,הפיצוי לטובתי אמור היה להיות גבוה בהרבה.
אני מבקש לערער על הדרך בו הגיע בית המשפט למסקנות,וכן על ממצאים רבים שלא נלקחו כלל בחשבון.

מאחר והחומר מצוי כבר בבית המשפט,רציתי לדעת האם חובה עלי להגיש בשנית תיק מוצגים אשר יכיל את כל המסמכים אשר יוזכרו בערעור ושכבר הוגשו לבית המשפט השלום ? השאלה נשאלת כדי לנסות למנוע מצב של צרוף מסמכים שלמחוזי יש כבר גישה חופשית אליהם,וכדי לנסות להמעיט בניירת.

מצאתי עכשיו את הסעיף הנל בתקנות סדר דין,ורציתי לשאול האם יהיה נכון להסיק ממנו-שאינני חייב להגיש שוב לבית המשפט המחוזי,את מה שכבר הגשתי לבית משפט שלום?

419. אלה המסמכים שיש לצרף לכתב ערעור:
תק' (מס' 2) תשס"ה-2004 תק' תש"ע-2009
(1) העתקים או תצלומי העתקים של החלטות הערכאות הקודמות הנוגעות לאותו ענין, כשהם מאושרים בידי הרשם או המזכיר הראשי של אחת מאותן הערכאות או בידי עורך דין או היועץ המשפטי לממשלה או בא כוחו;
(2) הצעת ערובה במקום ערבון, אם רצה בכך המערער;
(3) טופס של הודעה על הפקדת הערבון או על מתן הערובה; תורפה של ההודעה, המפרשת את סכום הערבון או הערובה, ימולא בידי מזכירות בית המשפט.
מסמכים שיש להמציאם למשיבים [390]
420. ואלה המסמכים שיש להמציא למשיבים:
(1) עותק של כתב הערעור;
(2) העתק ההחלטה שעליה מערערים;
(3) הודעה על הפקדת ערבון או ערובה או הודעת הרשם על החלטתו לפטור ממתן ערבון, אם ניתנה שלא בפני המשיב, בהתאם לתקנה 432(ב)

אודה למי שיוכל לעזור לי במתן תשובה,שכן מבחינתי קל יותר לציין את מספרי הראיות ולפרט עליהם. מדובר בהרבה ניירת אליה לא התייחס בית משפט שלום.

תודה רבה לכם

9x9

New member
הגשת תיק מוצגים בערעור

עליך להגיש תיק מוצגים בערעור הכולל את כל המוצגים שעליהם בכוונתך להסתמך בערעור.
ראה לעניין זה תקנות 437 עד 444 לתקנות סדר הדין האזרחי

אמירמל

New member
תיק מוצגים

אתה לא צריך בשלב זה להגיש תיק מוצגים אלא רק את הערעור על נימוקיו ובצירוף ההחלטות שעליהן אתה מערער.
לאחר מכן, כשתיקבע דרך שמיעת הערעור תצטרך להגיש תיק מוצגים כפי שנאמר למעלה.

XYD1

New member
תודה לך אמירמל,וגם ל 9X9

אני פטור מאגרת משפט כבר מתחילת ההליך עקב מצבי הבריאותי,ושמעתי היום שאני יכול לבחור בהרכב שופטים או בשופט אחד.. לצערי אין לי להפקיד גם את 10,000 השקלים אם אחליט על שופט יחיד,ולפיכך רציתי לשאול האם במצבים מסויימים ניתן פטור מהפקדת פיקדון ? (אני זכיתי בחלק מהתביעה,ובחלקה האחר הושתו עלי הוצאות,ואינני מיוצג כרגע כי פיטרתי את עורך הדין מהסיוע המשפטי שממנו לא קבלתי שרות ראוי,מחוסר זמן מצידו,בתחילת ההליך,ובסופו.)

מאחר ואני מסוגל בהחלט לכתוב את הערעור באופן ממצה ותמציתי,ומכיון שגם יש לי קייס שבבסיסו רשלנות מצד בית המשפט שלא לקח בחשבון ראיות בעלות משקל עצום,והקל עם הנתבע,אינני דואג מהצלחת הערעור,אך אני זקוק לליווי של עורך דין צעיר שבקי בסדרי דין,רק כדי שיעבור איתי בבוא העת על מבנה הערעור ואולי מעט על ניסוחו. בלשכת עורכי הדין מסרו לי היום שאין סיוע לתובעים-אלא רק לנתבעים,ואינני מעונין בעורך דין מהסיוע המשפטי מאחר והליך קבלת עורך דין אורך מעל חודשיים,ופסק הדין אמור להימסר לידי באופן רשמי בימים הקרובים.

אם מישהו מכם יכול להמליץ לי על אדם שילווה אותי בתהליך בדגש על שעות עבודה מעטות,בסכום לא גבוה,אשמח לקבל טלפון בהודעה פרטית.

לעת עתה,אני מעונין לדעת האם יחד עם הערעור עלי לצרף את כל ההחלטות והפרוטוקולים מתיק בית משפט השלום ? (סע' 419 לחוק סדר דין אזרחי)
במידה וכן-אלך למרכז המידע בבית משפט ואבקש להדפיס הכל ב 4 עותקים.

תודה לכם מקרב לב

אמירמל

New member
יש אפשרות לבקש פטור מאגרה ופטור מעירבון

(גם אם היה לך פטור מאגרה בשלום זה לא אוטומטית גם במחוזי).
פטור מוחלט מעירבון הוא די נדיר.
לא ברור לי איך אתה יכול לבחור בשופט או בשלושה. זה באופן עקרוני לא תלוי בך אלא בבית המשפט.
לערעור אתה מצרף את ההחלטות שעליהן אתה מערער. לא את כל ההחלטות שנתן בית משפט השלום אלא רק את אלה שאתה חושב שהן שגויות או אלה שנוגעות באופן ישיר בערעור.

XYD1

New member
תודה,את המידע קיבלתי ממזכירות המחוזי

המזכירה אמרה לי שאני יכול לבחור בהרכב -ואז הפקדון הוא 20K שח
ואם אחליט שידון שופט יחיד,הפיקדון יהיה 10K שח.
אני לוקח בחשבון שהיא כנראה טעתה.
אינני מכיר את השיקולים לעניין זה.
מדובר בערעור ברשות על החלטת במש שלום בתביעת הגנת פרטיות בסך 260,000 שקלים

תודה

XYD1

New member
אני מעונין בבקשה לדעת לאיזה ב.משפט להגיש בקשה לעיכוב ביצוע

בית משפט פסק לי 3000 שקלים הוצאות משפט עבור נתבע 2 בתיק התביעה,וברצוני לערער לא רק על קלות העונש (הפיצוי) מול הנתבע הראשון אלא גם על דחיית התביעה מול הנתבע 2
אני מעונין בבקשה לדעת האם אני אמור להגיש את הבקשה למחוזי או שמא להגיש אותה לבית משפט שלום שפסק את ההוצאות לנתבע השני,וחייב את הנתבע הראשון.
ראיתי משהו ברשת,אך לצערי לא ממש הבנתי עד הסוף את הנושא
http://www.psakdin.co.il/Court/סמכו...לערכאת-הערעור-ולא-לערכאה-הדיונית#.V6IygYMrLIU

טנקס לכם

אמירמל

New member
בקשה לעיכוב ביצוע

אם הגשת כבר את הערעור למחוזי - אתה יכול לבקש את זה מהמחוזי.
אם טרם הגשת ערעור - אתה יכול לבקש את זה מהשלום. שים לב שאם אתה מבקש מהשלום והוא דוחה את הבקשה אתה לא יכול לבקש את זה אח"כ מהמחוזי.
אגב, בקשות כאלה, בוודאי כשמדובר בהוצאות ובסכום קטן, נדחות בד"כ.

XYD1

New member
מודה לך על התגובה,

אני מודה לך על התגובה ואני אפנה בענין עיכוב הביצוע למחוזי,יחד עם הגשת הערעור בפניה נפרדת.

לא קיבלתי תשובה לגבי שאלתי,איזה מסמכים עלי להגיש לכתב הערעור ?
השאלה לא מתייחסת לתיק המוצגים,אלא נשאלת לגבי כל הפרוטוקולים,התצהירים וההחלטות מתיק בית משפט השלום?
האם אני אמור לצרף מסמכים אלה לערעור ?

תודה אמירמל

אמירמל

New member
השבתי בתשובתי השניה

לערעור אתה מצרף רק את ההחלטות שעליהן אתה מערער.
תצהירים, פרוטוקולים והחלטות שאתה רוצה שערכאת הערעור תהיה מודעת להם, אתה מגיש במסגרת תיק המוצגים.

אתה רוצה לעכב ביצוע של

תשלום שנפסק לזכותך??
אם כן, כדאי מאד שלא תגיע למחוזי בלי ליווי של מי שמבין ומבחין בין ימינו לשמאלו. זה עלול לעלות לך ממש ביוקר. גם אם אתה פטור מאגרה זה לא אומר שיכול להגיש בקשות מופרכות בלי לשאת בתוצאות.

XYD1

New member
כנראה שלא ניסחתי עצמי במדויק

כשציינתי "בקשה לעיכוב ביצוע" התכוונתי מבחינתי לעיכוב תשלום ההוצאות שנקבעו לשני הנתבעים בתיק התביעה-זאת למרות שהנתבע הראשון חוייב בתשלום ובית המשפט קיבל נגדו את התביעה בחלקה
הערעור מתייחס בעיקר לקולת העונש שניתן לנתבע הראשון,ולדחיית התביעה מול נתבע 2

מקווה שהובנתי

אני שוב ממליץ שתסתייע במי שכן מבין בתחום

לא ניתן לבקש עיכוב ביצוע של דבר שנפסק לטובתך (וגם אין שום היגיון בהגשת בקשה כזו)

XYD1

New member
לא כל כך מתאים לי לטעות ככה

לא כל כך מתאים לי להתנסח בצורה לא ברורה,ואין לי מושג מדוע זה קרה,אז אכתוב הפעם בצורה מבוקרת.
בית המשפט פסק לטובתי וחייב את הנתבע הראשון ב 5K שח',(חיוב מינימלי לתביעה גדולה) אך חייב גם אותי-לשלם לו הוצאות 5K שח,בטענה שהארכתי בניירת.(סע 514 לתקנות). בית המשפט לא רק שלא ציין את הטענות והשקרים הרבים של הנתבע שאותם מניתי בסיכומים-ושבגללם הייתי חייב להציג ניירת רבה-הוא אפילו לא נתן דוגמה לראיה אחת מיותרת,ציין אמירה כללית,וחייב אותי בהוצאות

לגבי הנתבע השני התביעה נדחתה ונדרשתי לשלם גם לו, הוצאות משפט.

הבקשה לעיכוב ביצוע היא בקשה נפרדת מהערעור,והיא בקשה לעיכוב תשלום ההוצאות בלבד.

הערעור שיוגש הוא על גובה הפיצוי לנתבע הראשון,על אי התייחסות גורפת לראיות התביעה לעניינים שקשורים לפסק הדין נגד הנתבע הראשון,על ההוצאות שנפסקו לי כנגדו-ועל דחיית התביעה מול הנתבע השני.

ואני מודה לך על העזרה ("שטויות במיץ מישמיש")
אני מחפש עורך דין לא יקר לייעוץ לא ארוך, שמתמצא מעט בהליכי ערעור אזרחי, כדי לקבל הכוונה שתהיה קשורה לעניינים פורמליים,שקשורים לתקנות,ואולי לעזרה קטנה בניסוח בקשה לפטור מתשלום פיקדון. (יש לי קייס לדעתי לכך)
אני לא צריך עורך דין שייכנס לעובי הקורה ממש,מאחר ובית המשפט שאליו הובאו הראיות הנסיבתיות,בחר לא להתייחס אליהם,מסיבות שאינן אובייקטיביות,וראיות אלה,יובאו לארכאת הערעור.

תודה

XYD1

New member
ברשותך ברצוני לשאול שאלה נוספת,או שניים

1.מצאתי את סע' 37 ב' (9) לחוק בתי המשפט,שלפיו בסכום של מעל 250,000 שקלים-מדובר בשופט יחיד בערעור מחוזי,האם כך הוא הדבר ?

2.האם יש מצבים בהם תיק המוצגים אמור לחזור על עצמו,ולהיות מוצג שוב בבית משפט של הערעור ? במצבי ,בית משפט התעלם לחלוטין מכל הראיות שהבאתי לפתחו בענין הנתבע שחויב בדין (במינימום) ודחה את התביעה כנגד הנתבע השני,לפיכך אני לא מוצא מקום מלבד רוך כמעט כל חומר הראיות שברשותי.

תודה רבה

למעלה