שאלה על קאטות.

רז קורן

New member
שאלה על קאטות.

בתור אחד שלמד בערך שנה בתור ילד קרטה שוטוקאן, תמיד די שנאתי ובזתי לכל הקטע של הקאטות, הן תמיד ניראו לי לא פרקטיות וסתם מישחק לא רציני. האם בשיטות לחימה "קשות" שגם מאמנות לכיוון תחרותי במגע מלא, יש בכלל מקום לקאטות, או שזה רק ניסיון לשמור על מסורת. מה דעתכם?

CMA זאת דוגמה טובה.......

אנחנו עושים גם קראטה מגע מלא/אגרוף תאילנדי/אגרוף... ומהבחינה של האומנות אנחנו עושים קאטות של שוטוקאן... זה אומר שכל מתחרי הזירה שלנו עושים קאטות, לפי דעתי זה רק משפיע לטובה. משום שבקאטה יש לך יציבות, חדות, מהירות, קימה, ועוד... בדיוק התכונות שצריך מתחרה בזירה יניב

רז קורן

New member
זאת בדיוק הסיבה ששאלתי

ראיתי בקישור לאתר שאתה העלת, סירטון של מבחני דרגה. בנוסף לקרבות רגילים, הגנה עצמית, ועבודת JJ, הם גם ניבחנו על קאטות, וזה ניראה לי די מיותר. עם כל הכבוד לקרטה הקלאסי, אני לא חושב ששיטות לחימה מובילות אחרות שלא כוללות שום צורה דומה של "קרבות יחידים" סובלת בגלל זה. לא ראיתי שום דבר שדומה לקאטות בג'ודו, BJJ, היאבקות,מואיי-תאיי ושיטות אחרות, שדווקא נחשבות ליותר מעשיות.

תשמע CMA/לחימה משולבת קיימת...

משנת 1983 .... וכל המתחרים התותחים שהגיעו רחוק עשו קאטות. איתי פרנסיס, אורן רצון, מרחב, גבע נגר, וכו............. זה רק נתן להם יתרון...

RoyceGracie

New member
לא בהכרח

לא בטוח שהזמן שאתם משקיעים על הקאטות שווה ערך לזמן שמתחרה מוי תאי משקיע בלהתאמן על השק איגרוף או כל דבר אחר. עובדה שאתם מעלים מתחרים רק אחרי חגורה כתומה והמתחרים של מוי תאי עולים הרבה לפני והקרבות דיי שווי ערך.

רז קורן

New member
בדיוק לזה התכוונתי,

ברור לי שאף-אחד לא יעביר ביקורת על המאמן שלו או השיטה. אבל הייתי רוצה לדעת אם מישהו באמת מרגיש שקאטה יכולה לעזור לו לצד היותר פרקטי של הלחימה.

RoyceGracie

New member
אולי אולי לטווח הארוך...

אבל גם ברמון הגבוהות ביותר, כמובן שאי אפשר לדבר באופן גורף. אבל הלוחם קראטה השוויצרי אנדי האג שהיה לוחם קראטה במקור היה שווה ערך ללוחמי מוי תאי שמעולם לא עשו קאטות... כמובן שהוא רק אחד, אבל אני לא רואה התבלטות מיוחדת ברמות הגבובות של אנשים אשר באו מקראטה. לטעמי זה טוב לריכוז ולמרכיבים שלא בהכרח קשורים בפרקטיקה. אם הולכים על פרקטיקה נטו זה נראה לי ביזבוז זמן. בברכה

chty

New member
אני יכול להגיד...

שמעו... קאטות כמו שאמר רוייס גרייסי.. (לא יפה!! זה לא אתה!! חחח) זה עוזר להתרכזות וזה... אבל למשל קיהון... שזה גם די בסיסי.. לי עזר מאודדדדדד!!! ואני מדגיש מאודד... מבחינת מנטליות.. וגם כל הדברים של הקאטות... ודרך אגב... אני הכי אוהב בקאטות את ריכוז הכח על ידי "קיאיי" זה ממש עוזר.. (לי לפחות..) והכי הכי.. זה הצורה שכל אחד צועק את צעקת ה"קיאיי" שלו... ודרך אגב... בג'ודו יש משו אשר דומה לקאטות אך לא ממש קאטה.. וגם בטאקוונדו וגם במוי טאי יש את הריקוד הזה בהתחלה...(לא קאטה.. אבל דומה..) וקיצר... לי זה עוזר ועזר..!

Pyongwon

New member
אין קאטות - אין טכניקה. אין טכניקה

אין קרב. הכל משתלב, אחד בשני. אם אינך יכול לעשות הגנה חזקה אז מה אתה עושה בקרב? תחתוף מכות? ועוד לראש??? טאקוונדו זהו ספורט אולימפי. אם אין לך את הקאטות - או הפומסה כפי שהם קרויים, אז אין לך דרגה. אפילו אם אתה בנבחרת ישראל - אם אין לך את הקאטות לא משנה כמה טוב אתה -לא תקבל שחורה ולא תקבל כלום. אי אפשר להפריד את החלק הטכני מהחלק הקרבי. הכל משולב. גם בג'ודו יש קאטות, דרך אגב. זה עוזה בימממבה דברים. תמשיך להתאמן. תראה את הפירות יותר מאוחר. ג'ס

daskaliano

New member
באיגרוף זה נקרא - שיעורי בית ספר

קודם בשלבים הראשונים וכחלק מתוכנית האימונים של מתאגרף חייבים לתרגל : א. עמידת יסוד בסיסית. ב. הליכה ואיזון בתנועה לכל הכיוונים. ג. מכות בעמידת מוצא. ד. מכות בתנועה לכל הכיוונים. ה. טכניקה נכונה של מכות. ו. הכל יחד בצורת צל בוקס. זה הבסיס לפני ששמים כפפות על הידיים וגם אחרי ששמים כפפות, כל מתאגרף חייב תירגול יסודות על בסיס קבוע כי ללא זה הכל נבנה ללא בסיס ובשלבים מאוחרים הסדקים מתרחבים והליקויים מפריעים להתקדם. זה לא בדיוק קאטות אבל העיקרון דומה מאוד. בלי זה להרביץ בשק או ללכת מכות בזירה זה לא איגרוף.

רז קורן

New member
תראה,

מה שאתה מתאר, לדעתי יותר דומה לSHADOWBOX שזה אימון יעיל בלי קשר. הרעיון בקאטות קצת שונה. ובגלל זה שאלתי על היעילות שלהן בשיטות שמאמנות למטרת תחרויות ומגע מלא, ולא "סתם" קרטה קלאסי.

daskaliano

New member
לא צל בוקס, יש לימוד לפני צל בוקס

תכנס לבית ספר לאגרוף שמכבד את עצמו ותראה איך מלמדים אותך לעמוד לזוז ללכת ולתת מכות בתנועה לפני צל בוקס.

רז קורן

New member
תראה,

מה שאתה מתאר, לדעתי יותר דומה לSHADOWBOX שזה אימון יעיל בלי קשר. הרעיון בקאטות קצת שונה. ובגלל זה שאלתי על היעילות שלהן בשיטות שמאמנות למטרת תחרויות ומגע מלא, ולא "סתם" קרטה קלאסי.

eladי

New member
אני מאמין שיש סיבה טובה לזה

אצנלו באימונים - ציפנגונג - תרגילי בסיס (או קיהון בשמם היפני) מתרגל יחידות תנועה בסיסיות כגון אגרופים ובעיטות ומכות ובלימות. רמה אחת מעל היא קומבינציות, בהן יש גם מעבר מתרגיל בסיס אחד לשני. מעל לקומבינציות שוכבות הסדרות (טאלו בסינית, או הקאטות ביפנית). בביצוע קאטות מעורבת גם תנועת גוף מורכבת (שלרוב לא באה לידי ביטוי בתרגילי בסיס) - מעבר מעמידה לעמידה, מתנוחה אחת לשניה; תפירה של תרגיל בסיס אחד לשני. ביצוע קאטה כראוי דורש הרבה סיבולת וכוח- זה אומר: מכסימום דיוק, זריזות, עוצמה וגם קלילות בכל תנועה. למה זה טוב ? כי אם אתה מסוגל לבצע קאטה כראוי, אז תחשוב פחות על הטכניקה במהלך הקרב - זה יבוא טבעי (second nature). אמנויות לחימה מהמזרח הן די מסובכות ומכילות הרבה טכניקות (גם אגרוף תאילנדי מסורתי מכיל המון טכניקות שונות), וקאטות הן אמצעי טוב לשימור ותרגול הטכניקות הללו. כמובן שחשוב גם לבצע קרבות חפשיים (סאן דה, סאן שו, קומיטה, ראנדורי, יאללה מכות יאללה) כדי להבין מהו כאוס של קרב....

AmitNHB

New member
צ'מע...

בשיא הכנות, אני גם לא אוהב קאטות. אולי בגלל שאני לא מאמין שזה הכרחי לכל אחד, ואולי רק בגלל שאני פשוט גרוע בזה. אבל אני מאמין בשיטה ואני מאמין במאמן.

למה אנשים לא אוהבים קאטות~~

כי זה קשה בטירוף, זה אתגר לעשות קאטה באופן שהעמידה תהיה מושלמת, שתהיה חדות מתאימה, שתהיה מהירות מבלי לפגוע בעמידה....... מי שמסוגל לשלוט בקאטות מסוגל לעשות הכל!!! כל אחד יכול לזרוק ג'אב, קרוס, אפרקט, ולהתמודד עם תזוזות של אגרוף, אגרוף תאילנדי אבל לבצע קאטה!!!.... זה דורש הרבה הרבה מהמתמודד.... יניב

lironmarko

New member
לא כולם אנשי קאטה../images/Emo41.gif

ויש כאלה שעושים קאטה מחורבן וממשיכים עם זה כל החיים... אם אתה לא כזה ואתה לא מחפש את זה אתה לא צריך את זה אבל גם אותם אנשים ממצים ת'עצמם במה שהם אוהבים. אני לא מכיר הרבה אנשים שיכולים להיות עם משמעת עצמית לעשות נגיד 5 אימונים בשבוע ולהתמיד בזה הרבה זמן ונגיד לפני קרבות אז מס האימונים גודל ל 8 - 9 בשבוע תלוי בקושי הקרב ... בנוסף לאימונים זה גם איסור על אוכל מסוים שתיה מסויימת ולחיות לפי הספר חודשים גם כשרע גם כשכואב וגם שנמאס מהאימונים האלה לעזזל !!!!#!!@#!@ יש לקחת בחשבון שבאימונים יש טכניקה ויש אימוני כח ויש אימוני סיבולת זריזות מהירות וכו' יש הרבה סוגי אימון שעושים לא רק אימון תאילנדי 5 פעמים בשבוע... זה לדעתי יותר קשה מקאטה תנסו להתמיד כשקשה. תעשו את זה לפי תקופה של חודשיים תרגישו את הגוף חוטף שוק של מתחרי זירה אמתיים.....כי מי שמתחרה בעוונטה ולא מכין ת'עצמו טוב לפחות ברמה הזו מגיע לו להפסיד ולא יעזור לו כלום כי זה תובעני הלייף סטייל הזה . לעשות קאטה זה אנמם קשה אבל לחיות קאטה זה יותר קשה ! כי 1000 מאמנים לא יחליפו נחישות אבל 1 יכול ללמד טכניקה מצד שני
לירון

למה אנשים לא אוהבים קאטות~~

כי זה קשה בטירוף, זה אתגר לעשות קאטה באופן שהעמידה תהיה מושלמת, שתהיה חדות מתאימה, שתהיה מהירות מבלי לפגוע בעמידה....... מי שמסוגל לשלוט בקאטות מסוגל לעשות הכל!!! כל אחד יכול לזרוק ג'אב, קרוס, אפרקט, ולהתמודד עם תזוזות של אגרוף, אגרוף תאילנדי אבל לבצע קאטה!!!.... זה דורש הרבה הרבה מהמתמודד.... יניב

למעלה